Widok

jak teraz w te upały ubieracie do spania???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ja ubieram pajaca dl rękaw i dl nogawka i zostawiam otwarte okno ale i tak zastanawiam się czy to nie za cieple ubranie-a jak wy ubieracie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja dokładnie tak samo... i lekki kocyk i nie było mu za ciepło bo często sprawdzałam stan noska, nóżek i karczku czy ie spocony:)
szczerze mówiąc mam większy problem z tym jak go na spacer ubierac
...wczoraj w ogrodzie był w body bez rękawków i zastanawiałam się czy to nie za zimno
Wydaje mi sie ze za cieplo, ja tak ubieralam w zimie i przyjrywalam kocykiem, teraz ubieram bodziaka na krotki rekawk albo rampesa na krotki rekaw, nozki ma gole. Przykrywam ja lekka kolderka albo samym przescieradelkiem ale i tka sie odkrywa od razu
ja robiłam tak jak Ty, ale od dwoch dni kłade w pajacu:)
image
no ja też pajaca, bo sie odkrywa skubana, nie lubi przykryta być wiec niech sobie ma pajaca przynajmniej sie nie stresuje że giry spod kołdry wyciągnie i zmarznie
mój synek śpi w pajacu, przykrywam kocykiem ale i tak mały się odkrywa.
no tak...mój tez sie odkrywa, dlatego wole zeby miał tego pajaca.... bo jak ubiore body i skarpetki to skarpetek nie ma za 5 minut:)
a dodam że jak ubieram mu czasami piżamkę i skarpetki też nakładam bo tak jak wspomniałam powyżej odkrywa się więc wolę aby miał ciepło w nóżki
Hehe no to moja Ami chyba ma to po mnie, bo ja nie lubie w nocy byc za cieplo ubrana i sie non stop odkrywam. Zreszta u nas juz to sprawdzilam ze ona duzo lepiej spi jak jest lzej ubrana
ja Blanke ubierajm w piżamkę z długim rękawem i długie spodenki ale za to nie przykrywam bo nie da sie przykryć:)
Mój mały ma półtora roku i śpi w piżamce krótkie spodenki i krótka bluzeczka :) Jest w sam raz.
mamy otwarte okna i mały ma cieplutkie nóżki,raczki i kark:) Odkrywa się i rozkopuje:)
a moja spała dziś w pampersie + prześcieradełko bawełnianie do przykrycia :)

U nas w nocy cieplej niż na dworze.
Masakra jest.
Ale nie mogę jej w samej pieluszce położyć bo rano ściąga, zanim mnie obudzi i może być niespodzianka :D.
Więc body na krótki rękaw.
Za chwilę ściągamy pieluchę też do spania to wtedy pewnie krótka piżamka
imageimage
image
namieszałam,spał w pajacu, a od dwoch dni w bodziaku z krotkim rekawkiem:)
image
rampers na krótki rekaw, przykryje pieluszką ale i tak się odkrywa, okno otwarte.
image
image
Dziewczyny czy wy troche nie przesadzacie z tym ubraniem!!!!!
Krotki bodziak zupelnie wystarczy,a wy tu jeszcze o skarpetkach,przeciez sa upaly nawet jak sie odkryje to bedzie cieplo dziecaczom:)))
imageimage
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://w
To w czym zima spia w kombiezonie???
imageimage
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://w
jesli noc jest upalna - pizamka z krotkim rekawkiem, krotkie spodenki, lekkie skarpety (moj synek migruje po calym lozku i zwykle spi odkryty)

jesli noc jest chlodniejsza - pizamka lub bodziak z dlugim rekawkiem, dlugie spodenki i lekkie skarpetki.

w zimie spi w pizamce z dlugimi rekawkami/nogawkami i bodziakiem na ramiaczkach.

my nie mozemy otworzyc okna na noc u malego, bo mieszkamy bezposrednio przy pogotowiu i go budza wszystkie te wyjazdy na sygnale :(
image

image
Tez mam ten problem-Mlody sie odkrywa, spimy przy otwartym oknie. poki co spi w pajacu, juz bez kocyka. ale nie wiem czy Mu nie za ciepło
No moja odkryta wiecznie. Albo śpi w ogóle bez kołdry, albo z kołdrą na głowie :D.
Skarpetki zakładam tylko jak jest zimno, albo jak chora i syrki jej nasmaruję na noc.
imageimage
image
mój śpi w bodziaku z krótkim i odkryty,mieszkamy na poddaszu więc w nocy jest gorąco ,jedynie nad ranem go przykrywam jak chłodniej

Mój Synek śpi w piżamce z krótkim rękawkiem i krótkimi spodenkami, bez skarpetek, przykryty kołderką , której za 5 min nie ma na sobie i tak śpi do rana...
image

Piżamka krótki rękawek tylko i tak śpi odkryta:)
image
my juz w samym bodziaku na krotki rekaw i bylo ok-okna otwarte
image
image
[url=http://slub-wesele.pl/]image[/url
na noc rampers na krótki rękaw i kołderka ale on wędruje po całym łóżeczku więc w sumie śpi i tak odkryty. a w dzień to body na krótki rękaw i cieniuteńki kocyk a i tak sie rozkopuje.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (72 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry