Widok

jak to jest z tym ktg??!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny,

byłam dziś na ktg, jako że jestem po terminie...pojechałam do szpitala, pani mnie przyjęła do gabinetu, krótki wywiad, potem ktg:)wszystko ok, mam czekać na lekarza. Przyszła lekarka (pożal sie panie Boże!!), zaprosiła mnie do gabinetu i mówi: nie rozumiem po co tu pani przyjechała, proszę się zgłosić do swojego lekarza prowadzącego!więc mnie zatkało, wyjaśniam, że jestem po terminie i tu mnie właśnie lekarz prowadzący skierował z informacją, że jeśli mija termin porodu konieczny jest zapis ktg co dwa dni!ona na mnie, jak na kretynkę się gapi i zaczyna uskuteczniać jakieś morały typu: nie wiem co mam z panią zrobić?badać?usg?!więc mówię, że ja lekarzem nie jestem i to chyba ona powinna wiedzieć, co ze mną zrobić!!!!!!tak mnie w****iła ta baba, że mi się wszystkiego odechciało!!!powiedziała, że za dwa dni to mam iść do swojej lekarz prowadzącej i nie zawracać głowy w szpitalu!!!dziewczyny, czy ja jestem nienormalna?czy faktycznie po terminie mam iść do lekarza prowadzącego, który przecież nie ma ktg??!!przecież to jest jakieś chore...

Nazwisko tej kobiety obiło mi się kiedyś o uszy, nawet tu na forum o niej pisano...katastrofa!!!dużo by jeszcze pisać, co ona tam wyczyniała ze mną i co gadała, ale nie chce się już denerwować...:(((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja co prawda rodziłam rok temu, ale też po terminie miałam skierowanie do szpitala na KTG co 2-3 dni. No i w Wejherowie też niechętnie mnie na to KTG przyjmowali (bo nie ma takiej potrzeby ;/) ale ja się uparłam i miałam robione. Może poproś lekarza właśnie o skierowanie na KTG i z tym zgłaszaj się do szpitala. Pamiętaj, że to dla dobra Twojego maluszka i nie daj się spławić. Przecież lekarz w swoim gabinecie nie jest w stanie sprawdzic wszystkiego, co pokaże KTG.

image
image
tak, miałam skierowanie, którego nawet ode mnie nie wzięli, pani w izbie przyjęć powiedziała nawet, że jest niepotrzebne:))tylko ta "lekarka" miała inne zdanie!!najlepsze jest to, że ja z nią rozmawiałam, jak już miałam to ktg zrobione przez położną, która nie robiła kompletnie żadnego problemu i przyjęła mnie z uśmiechem:))ale pani doktor uznała, że nie wie co ze mną i nie rozumie po co mi ktg i po co przyszłam...mogę czekać w domu, albo isć do lek. prowadzącego, więc pytam ile mam czekać w domu i czy zapis ktg nie jest potrzebny, jeżeli jestem po terminie, powiedziała: może pani tak z dziesięć dni poczekać w domu...bez ktg...
iza, pisałam już wyżej, ja miałam skierowanie na to ktg...
bo tak naprawdę, termin porodu wyznaczany przez usg bywa często mylny i na ogół uważają że 10 dni to dopiero po terminie i bierze się dziewczynę do szpitala, aczkolwiek lekarka lekko przesadziła, wkurza mnie to że oni czasem myślą sobie,że Bóg jeden wie kim są i traktują nas właśnie w ten sposób....ja myślę, że jeździj co 2,3 dni na to ktg a około 7, 10ni po terminie zgłoś się na patologię, oczywiście życzę ci abyś szybciej urodziła ;D

image
image
wiesz, ja tam się sama na to ktg nie pchałam:))moja lekarka twierdzi, że to jest konieczność, więc pojechałam...nie jestem jakąś panikarą, która lata ze wszystkim do szpitala:))tylko słucham się swojej lekarki...dzięki za życzonka:))oby się spełniło:))
ja nie mowie, ze jesteś panikara, ale po terminie lepiej sprawdzać tętno płodu bo możne np spaść, poza tym możesz mieć skurcze i nie czuć ich ...... trzymam kciuki za szybki i lekki poród

image
image
To faktycznie albo jedź do innego szpitala, albo staraj się nie trafić na tą lekarkę, co tak Cię potraktowała. bo KTG jest bardzo ważne po terminie.

image
image
więc zadzwoniłam do pani Jadzi z klinicznej ;-) i ona powiedziała że mam się nie martwić że faktycznie kilka dni po terminie to ważne żeby iść na wizyte i kontrolować ale polecała zrobić ktg jeśli się teraz denerwuje. Powiedziała że w szpitalu mają obowiązek to zrobić nie ważne jakie maja miny i czy marudzą. Ale powiedziała też że jeśli nie chce tam nagabywać to w swissmedzie zrobią bez problemu koszt 30zł i oczywiście opinia lekarza. Pojechaliśmy więc tam. Super fajnie czysto miło aż zachciało mi się tam rodzić tzn bardziej mojemu meżowi się zachciało ;-). Ale ogolnie uspokoiłam się bo ktg wyszło wszystko dobrze więc czekam do terminu i najwyżej za tydzień jeszcze raz pojade na ktg .

image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysły na tegoroczne prezenty : (46 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

do góry