Widok

jak wyjść z samotności

Zdałam sobie sprawę, że w pogoni za pracą coś mi umyka. Znajomi mają swoje życie, rodziny, własne sprawy - taka jest normalna kolej rzeczy, a ja nie chcę się wpychać na siłę tam, gdzie mnie nie potrzebują i gdzie za mną nie tęsknią. Jest w tym również sporo mojej winy, że nie zadbałam w odpowiednim czasie o relacje z bliskimi osobami, przyjaciółmi.
Także jest jak jest - zostałam sama i w sumie chciałabym to zmienić. Samotność ma swoje plusy, ale mnie się już przejadła. Teraz czekam tylko na Wasze sugestie - jak? Nie jestem już nastolatką, samotne łażenie do kina/ teatru/ nad morze jest może ok, ale działa na mnie lekko dołująco. Chciałabym znaleźć nową paczkę przyjaciół - najchętniej w wieku 25-35 lat.
Może znajdzie się ktoś, kto też ma uczucie, że niby jest dobrze, ale jednak nie do końca.
gg: 43006318
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to chyba ja,ale ja przeprowadziłam się i od nie dawna mieszkam w Trójmieście.Mogę podać gg,jak chcesz:8231804
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdynianko...takie uczucie, podejrzewam, że ma 90% społeczeństwa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
niestety mam to samo ... 30 lat i nagle "kubeł zimnej wody na głowę" - człowiek orientuje się ze jest sam...
jeśli chcesz pogadac mój numer gg 28820129 mam podobny problem
Nie ty jedna w takiej sytuacji. Najpierw człowiek robi to co musi, aby zapewnić rodzinie to co jej potrzebne, a potem jak już ma wszystko ustabilizowane, to nagle się okazuje, że gdzieś w tym wszystkim zabrakło miejsca dla siebie.
- Kto ty?
- Dobra wróżka
- Ale dlaczego z siekierą?
- Widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach :)
widzę, że sporo osób ma podobne rozterki do moich. Jedni pogrążyli sie w pracy, innym "coś" w życiu nie wyszło... we sytuacjach efekt końcowy ten sam SAMOTNOŚĆ. I niech nikt nie mówi, ze jest singlem z wyboru. Czlowiek jest stworzeniem stadnym i tego nie da się oszukać :) Smutny fakt, że człowiek skończy 30 i nawet nie ma gdzie wyjść na jakąś "normalną" impreze, do klubu... do ludzi. A może znacie jakieś ciekawe miejsca godne polecenia??? Pozdrawiam wszystkich :szczesliwych" na swój sposób :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja u siebie niestety nie znam. Zero koleżanek, kolegów w pobliżu. Może ewentualnie ci z pracy, ale oni mają swoje rodziny i zajęcia.
- Kto ty?
- Dobra wróżka
w 100% podpisuję się pod tym co napisałaś :)
sama prawda .... sam bym gdzieś wyskoczył :)
Ja też :P
- Kto ty?
- Dobra wróżka
to może zorganizujmy sobie wszyscy jakieś wspólne wyjście gdzieś na jakąś imprezę, piwko... po prostu wyjdźmy z domów do ludzi i przestańmy narzekać :D
Bardzo konstruktywna myśl.
Hej gdynianko moze sie zakumplujemy...zaprzyjaznimy? pogadamy, pojdziemy na spacerek do kina, plaze itp. Pozdrawiam Gdynianin GG: 36046247
jestem "za" ;)
Tia, już widzę, jak wychodzę z domu wieczorem ( bo tylko wtedy mam czas dla siebie) i idę sama do knajpki napić się coli...
- Kto ty?
- Dobra wróżka

Inne tematy z forum Poznajmy się

Poznam geja (36 odpowiedzi)

Wiem, że to brzmi idiotycznie i schematycznie, ale trudno tak wyjaśnić w kilku słowach o co...

Osoba trans poszukująca bratniej duszy - trójmiasto i nie tylko (71 odpowiedzi)

Cześć! Szukam kontaktu do wszystkich osób, przy których mogłabym się zrelaksować, spędzić miło...

Trans osoby z Trójmiasta (95 odpowiedzi)

Jestem osobą trans i poznam chętnie inne takie osoby z Trójmiasta i okolic.

do góry