Widok
jak zrobic inhalacje maluszkowi?
Moja coreczka ma niespelne 3 miesiace i wczoraj po raz pierwszy wyladowalismy na pogotowiu :( Mała ma infekcje gornych dorg oddechowych, leci jej z noska i ma kaszel, czasami tak sie dusi ze oddechu nie moze złapac a ja przy kazdym kaszlnieciu jestem jak na szpilkach. Wiem ze mozna zrobic inhalacje ale nie wiem jak? Moze ktoras z was juz miala taki problem? Inhalatora nie mamy.
Wiem co czujesz bo moj synek w minione Swieta Wielkiej Nocy tez wyladowal na to w szpitalu...dostal zastrzyk plus inhalacje z adrenaliny tak bylo zle..teraz juz wiem co robic jak pojawiaja sie pierwsze obiawy zapalenia krtani..przede wszystkim kup inhalator. Najlepszy jest firmy philips. Dokladnie nazywa sie to nebulizator. My mamy przepisane sterydy do inh w razie ataku ale inhalacja zwykla solo fiz tez bardzo pomaga aby nie dop. Do rozwoju infekcji..nawilzaj powietrze, staraj sie aby nie bylo wiecej jak 21 st w pokoju w ktorym spi dziecko. Przy krtani nie podaje sie tez wapna..
Bez zakupu inhalatora niestety się nie obejdzie ,ja kupiłam inhalator bardzo dobry za sto parę złotych z końcówką smoczkiem http://allegro.pl/inhalator-nebulizator-care-life-gratis-smoczek-i2604798955.html i dawałam córce smoczek,jak dla takiego malucha bez konsultacji to inhalacje tylko z samej soli fizjologicznej .i oklepywanie maluszka po pleckach bo nie odkrztusi .
No to nie czekaj aż ci się maleństwo udusi tylko kup a nie wypożyczaj bo za wypożyczanie zapłacisz więcej jak za zakup,poza tym wypożyczony nigdy nie wiesz po kim używasz a swój to zawsze swój.Wiem że łatwo jest gadać kupić "na teraz" ale ja byłam w takiej sytuacji że z kasą krucho a musiałam kupić.