Widok

jaka cena za zespół???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ile mniej więcej płaciliście za zespół?Podajcie zespoły-i ceny plizzzzzz!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ty masz chłopie jakiś problem!
Mimo, że Cię nie lubię, dam Ci całkiem za darmo radę (jak chcesz to sobie od niej zapołać podatek, ZAiKS, a może nawet daj komuś w łapę ;)) Uwaga: negatywne wypowiedzi o konkurencji nie służą Twojemu biznesowi. Większość ludzi postrzega Cię teraz jako złośliwego, sfrustrowanego służbistę i kapusia. Ja bym Cię na żadnej imprezie nie chciał. Wiem co mówię, bo zawodowo zajmuję się takimi rzeczami. Jak nie wierzysz, to zobacz wypowiedzi pod swoim adresem i te punkciki pod Twoimi wypowiedziami.

p.s. nieuczciwą się pisze łącznie ;))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co do zasady grzywna administracyjna, bo z taką mamy tu do czynienia nie musi wynosić 5000 zł, a może być dużo niższa.
Jednakże dokonano tu błędnej kwalifikacji prawnej, ponieważ do odpowiedzialności z tytułu ZAiKS stosuje się artykuł 422 kodeksu cywilnego dotyczący odpowiedzialności odszkodowawczej (wyrok sądu apelacyjnego w Krakowie).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ok... czyli Massuana bierze... ? ile?
i tak powiem :)..pantomas z nie mylić z fantomasem ma potężną rację że walczy jak lew żeby wszyscy płacili dużo i zabierali rachunki i paragony i faktury i co tam jeszce na tym swiecie jest.i wytępić należy zespoły krzaki (ale nie zespół KRZAK) co małą chcą zarabiać,może uprawiają one(te zespoły )swojego rodzaju sadomasochizm lub też jak kto woli BDSM.
I pantomas z powiniem lub też może chce albo już działa aby paragony fiskalne i faktury itp wystawiali żli niedobrzy nigdzie niezrzeszeni(?) prawnicy lekarze prostytutki bo to przecież też jest masa ludzi którzy powinni i muszą odprowadzać podatki itp tylko jest jedno malutkie pytanie CZY starczy panu tomaszowi odwagi pieniędzy i siły i miłości aby ruszyć PRZECIWKO chociażby prawnikom?

ps. takie przysłowie Kto się żeni i buduje tego się nie żałuje :))
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tutaj też dobry zespół kosztuje od 3 tys w zwyż, ale właśnie o to chodzi, żeby cena szła w parze z jakością muzyki (jaki skład mają zespoły i jak i na czym grają) Mimo, że każdy chce zapłacić jak najmniej to jednak nie da się przeskoczyć pewnych widełek i to jest zrozumiałe, ale po co dokładać dodatkowe koszty - rachunki itp. o co bulwewrsuje sie p. Tomasz, którego totalnie nie rozumiem - zamiast pójść na rękę i zdobywać klientów dogadując się z nimi to ich odstrasza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ostatnio się zastanawiałem,dlaczego mamy tak dużo zleceń z okolic Elbląga a Pan to wyjaśnił.Ludzie płacą za zespoły 4-5 tys zł i są zadowoleni z ceny i jakości a przecież te rejony są uboższe.W Trójmieście mamy piekiełko,zaniżanie cen,aby tylko klient nie uciekł.
Podpisując umowę zlecenie z zespołem musi Pani mieć formułkę,że rozliczenie nastąpi na podstawie rachunku lub faktury i że zespół bierze odpowiedzialność za formalności związane ze zgłoszeniem imprezy weselnej do instytucji chroniących prawa autorskie i producenta.W razie kontroli to zespół będzie się tłumaczył z braku dokumentów i zapłaci 5 tys. zł kary a nie Para Młoda.Chodzi tylko i wyłącznie o przestrzeganie prawa.Pozdrawiam Pary Młode,piszę to dla Waszego dobra.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
słuchajcie jestesmy z Elblaga tam dobre zespoły biora od 3 tys w z wyz i nie ma problemu z recerwacjami, jak widac Gdanskie zespoły czy pseudozespoły wpadły w swoja własna pułapke... Skoro DJ biora około 1000-2000zł to jak zespoł min 2osoby moze wziac 1000zł????? to jest absurd, radze młodym parom nie kierowac sie cena, tylko jakoscią muzyczna,
Odnoszę wrażenie, że Pańskie wypowiedzi mają być formą autoreklamy. Jest to strasznie irytujące i zgodzę się z przedmówcą/czynią, że robi Pan to zbyt nachalnie. Nie tędy droga. Można zareklamować się w bardziej dyskretny sposób, nie stresując (strasząc) przy tym osób, mających mnóstwo na głowie. I co tu ma do rzeczy, czy ktoś zażądał rachunek czy nie?? Skąd Pan może wiedzieć, kto rozlicza się z podatku, a kto nie?? Z tego co się orientuje, jest tak jak ktoś wspomniał. Jeśli w restauracji właściciele chcą puszczać muzykę, muszą rozliczyć się z ZAiKS-em, płacąc miesięczny abonament!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przestępswo skarbowe? A kto to udowodni że jest nielegalny? Przecież zespół nie może zapłacić podatku zanim nie wykona usługi, to dlaczego ma mieć problemy z policją?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie rozumiem krucjaty pana Dorniaka... czy ktoś może mi wyjaśnić o co tu właściwie chodzi?! troszkę się już pogubiłam...
Zespół, z którym podpisaliśmy wraz z Narzeczonym umowę posiada wszelkie dokumenty potrzebne do prowadzenia przez nich legalnej działalności muzycznej. Nie wymienię ich nazwy, bo sami nie wykazują potrzeby/chęci nachalnego przypominania o sobie na tym forum.
Do Aniulka - przepraszam za błędy,rzeczywiście korzystam od niedawna z nietypowej klawiatury,znikają polskie znaki,pojawiają się spacje zamiast liter.W powyższym tekście naniosłem kilka poprawek.
Janina2 jeśli zrobi sobie wesele w domu to trzeba mieć nakaz prokuratora.A ten konkretny powód to gra nielegalnego zespołu na imprezie w lokalu czyli przestępstwo skarbowe.Przez takie osoby szerzy się dziadostwo ,aby taniej,aby było,przecież są inne koszty na weselu.Mam pytanie DO WSZYSTKICH.Kto z państwa zaangażował profesjonalny,legalnie działający zespół.Proszę o nazwy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Do muzyk.Jaka metryczkę może obejrzeć policja u zespołu?Urodzenia?Każda usługa objęta jest umową zleceniem,nawet jeśli gra się za darmo,w tym wypadku jest to tzw.domiar np.3000 zł za imprezę. Jeśli chodzi o brak zleceń to podpisuję od 3 do 12 umów na jeden termin dla 3 moich zespołów,kilku innych zaprzyjaźnionych oraz fotografów i kamerzystów z całej Polski.
Panie Tomaszu jak ja sobie wynajmę salę na wesele to nikt z zewnątrz nie ma prawa mi wchodzić na moją prywatną imprezę, żadna policja bez konkretnego powodu, żadna kontrola, jedynie właścicieli sali mogą skontrolować, ale nikogo z moich gości, którzy obojętnie czy siedzą za stołem czy grają na jakimś instrumencie!
Trochę nie w temacie, ale dla mnie jest rażące to, że człowiek, który chwali się na tym forum tytułem naukowym (mgr inż.) popełnia błędy ortograficzne... "nie" z przymiotnikiem piszemy łącznie, a więc nie "nie uczciwa" lecz "nieuczciwa"; wcześniej pojawiło się "ździwienie" o zgrozo... Nie muszę dodawać, że takie szczególiki wpływają na wiarygodność firmy.
" Co będzie,jeśli na weselu pojawi się policja z inspektorem ZAiKS-u ?" Nie strasz Pan nie strasz...... jaka policja... ZAiKS z tego co mi wiadomo opłacają sale czyli organizatorzy imprezy a "Czasem warto włączyć myślenie" i dogadać się z zespołem, niech mi zagrają taniej a bez zbędnej i kosztownej biurokracji, wesele to nie koncert, są jeszcze inne koszty.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pary Młode same się stresują,nie pytając zespołów o podstawowe kwestie jak chociażby wystawienie rachunku.Czy Pani kupując telewizor w sklepie za 3 tys.zł nie chce paragonu i gwarancji ? Nasz zespół ma "konkurencję" w Polsce w liczbie kilkunastu legalnie działających i zarejestrowanych firm,wykonawców śpiewających na żywo i mających własne aranżacje.
Kilka osób z Gdańska już wpadło na pomysł kontroli podczas wesel.Będą od czerwca odwiedzali wszystkie lokale,w których grają zespoły-krzaki i zgłaszali to na policji.Te osoby,to zawodowi muzycy,których kapele się rozpadły przez nie uczciwa konkurencję.
Tutejsze forum to świetne pole do popisu dla urzędów skarbowych,nazwy zespołów i ich ceny !
Cena zespołu stanowi tajemnicę handlową między stronami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Małe sporstowanie do wszystkich znawców prawa :) wesele to jest impreza zamknięta i jedyne co moze zrobic policja to poprosic o pokazanie oplaty do zaiksu na odtwarzanie muzyki i ewentualnie poprosic od zespolu metryczke i to wszystko w tym temacie ( zespol moze grac za darmo bo jest to rodzina), ale widze ze najwiekszym problemem dla wszystkich bedzie pan Tomasz z zespołu Massuana który chyba ma problem z obstawieniem terminow i bedzie podkladal innym swinie.Pewnie doskwiera brak zlecen i tyle w temacie.
1000 zł netto oczywiście na osobę a nie na zespół.
Panie Tomku... chciałbym się dowiedzieć ile bierze za wesele z poprawinami pański zespół??
Bravoton (Gdynia) 2700zł
do góry