Widok
Zespol VIVA To sciema..... podpisujesz z nimi umowe placisz 4500zl(choc nie wiem skad taka cena jak biora ponad 5000) za sam zespol za samo wesele!!!!! ....chyba ze dacie sobie wcisnac inne pomysly, to mozecie zaplacic nawet 10000zl, a potem na weselu pojawia sie inny sklad niz zamawialiscie..... tak moja moja siostre ktora sie pobierala, potraktowal zespow viva i celebes szczerze odradzam
Wszystkim parom proponuję przy rozliczaniu się z zespołem aby żądały rachunku.Jeśli nie będą chcieli wystawić -nie płacić.Uporządkuje to rynek muzyczny i oczyści z oszustów.Normalna stawka wśród zespołów zarejestrowanych to 1000 zł netto.Za gwiazdy trzeba zapłacić około 3000 zł.W tym roku będą nasilone kontrole Policji i ZAiKS-u na weselach.Kara wynosi 5 tys.zł,a najniższy wyrok w sprawie oszustwa dla restauracji na Kaszubach wyniósł 15 tys.zł.Toczą się jeszcze 2 sprawy.Parom proponuję wybierać zespoły spośród kilkunastu legalnie działających na Pomorzu,można je znaleźć np.w Panoramie Firm lub na stronach internetowych,jeśli podają NIP i REGON.Wybierając firmę ma się gwarancję,że przyjadą na wesele i zagrają na wysokim poziomie,w razie problemu można ich podać do sądu o odszkodowanie a ich wizerunek i nazwa ucierpi.Zamawiając zespoliki-krzaki o zmieniających się nazwach narażacie się na problemy na weselu i kary.Pozdrawiam,zespól MASSUANA,który od 20 lat gra pod tą sama nazwą i wystawia rachunki.