Widok

jaką chustę do noszenia dzieci polecacie??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, zastanawiam się nad kupnem i nie wiem...? bo nie wiem czym się różnią i które się sprawdziły? Doradźcie proszę. Koszt do 100zł. Dzieki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja niedawno również zdecydowałam się na noszenie swojej pociechy w chuście. Trochę poszperałam w internecie i znalazłam sklep Luna Dream. Zauważyłam, że chusty u nich sa tańsze a posiadają wszystkie wymagane atesty więc postanowiłam kupic właśnie tam :). A co do noszenia w chuście, to polecam to wszystkim rodzicom. Nie poznacie własnego dziecka. Moje o wiele mniej płacze i jest z każdym dniem coraz bardziej ciekawe świata!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ten filmik z tatusiem to mój ulubiony :) szczególnie odgłosy małego słodziaka i ten buziak od taty,

no, pisałam, że aż tak się nie znam - Womar albo vombati - te nazwy nic mi nie mówią, nati, lennylamb i hoppediz to znane firmy i dobre chusty, chyba najbardziej z nich polecane są nati - widziałam, dotykałam i mi się też podobają, z tego co słyszałam dziewczyny sobie chwalą, ja na razie żadnej nati nie mam, ale już rozważałam jedną,
myślę, że używaną można trafić niedrogo
zawsze w pionie :]
źle sie wyraziłam mówiąc o wiązaniu :) wiem oczywiście że jest jedno :)
Chodziło mi raczej o ułożenie dziecka w tym wiązaniu. Bo można przecież tak na kołyskę i w pionie

Moja córcia na kołyskę to ani rusz. Nawet normalnie na rekach w tej pozycji nie lubi. Zawsze woli pion. A mi dość ciężko jest ją w tej elastycznej usadowić mimo że ma tylko niespełna 6 kg (jest długaśna). Jakoś tak mi nieporadnie z tymi nóżkami. i dlatego chcę przejsc na chuste tkaną. Jak sobie próbuję różne wiązania to wychodzi mi dużo łatwiej niż wkładać w gotowe.

effcia i aniella pytałam o priv bo nie wiem czy tu tak mogę o firmach dyskutować... Sledze allegro i z tańszych tkanych pokazują się
Womar albo vombati potem troche wyższa półka cenowa nati, lennylamb i hoppediz
Wszystkie są tkane skośnokrzyżowo. Na co zwrócić uwagę? Czy którąś z nich zwłaszcza tych tańszych zdecydowanie odradzacie?
tak wiązałam http://www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/Jak_wiazac_chuste_elastyczna

http://www.naobcasach.pl/forum/viewtopic.php?t=5959

tutaj jest link do filmiku jak tatuś robi takie wiązanie ;)
agag, myślę, że effcia jest bardziej "obeznana" ;), ale jak chcesz to pisz do mnie czy na maila (jest w profilu),

Agusia, agag ja wiem, że nie każdego stać, ale dlatego napisałam, że moim osobistym zdaniem lepiej w ogóle nie nosić w ten sposób niż w byle czym, poza tym tak jak effcia pisze - można też coś dobrego kupić taniej albo jakąś używkę na bazarku chustoforum trafić
Jak coś można do mnie pisać ma maila e.fryczke(At)gmail.com
Mogę nawet się umówić pokazać co i jak z chustą robić.

Agag w chuście elastycznej jest tylko jedno wiązanie. Pozostałe dotyczą się tkanej, a elastyczna nie da się dociągnąć jak tkaną by dziecko było prawidłowo w chuście.

Chusty nowe NAti można kupić za ok 150 zł.
To co kupił okruszek to typowe bawełniane prześcieradło w paski. Okruszku umów się z kimś i dotknij prawdziwej tkanej chusty a zobaczysz różnice
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no dokładnie.. szkoda ze to taki drogi interes, bo z pewnością byłoby znacznie więcej zwolenników...

Agusia jak wiązałaś swojego maluszka w elastycznej?
ok - porządna chusta sporo kosztuje... ALE nie każdą Mamę stać na wydanie 300-600zł...
aniella czy mogę napisać do Ciebie na priv? bo zdaje się że tu na forum, to chyba tylko Ty i Effcia jesteście obeznane w chustach...
Agusia, ja właśnie delikatnie staram się uświadamiać, że taka zwykła elastyczna to nie dla większych bobasów,

okruszek, niestety jak to mówią "tanie mięso to psy jedzą", klasyczna chusta to prawie 5 metrów dobrego grubego materiału - tego nikt nie sprzeda za grosze, bo sam materiał dobrej jakości kosztuje,
ja akurat uważam, że lepiej w ogóle nie kupować chusty niż nosić dziecko w kawałku prześcieradła, bo tyle możesz kupić za te pieniądze, które wydałaś, po prostu miałabym obawy czy to jest bezpieczne i dobre dla dziecka i dla mnie
dzis przyszla moja chusta i z ręką na sercu mogę Wam napisać że nie opłaca się kupować tych chust, bo za taki kawałek materiału w sklepie zapłaciła bym mniej niz 70zł, wystarczyłoby tylko obszyć go wokół... to jest po prostu kawałek materiału...heh... w sumie nie wiem czego się spodziewałam? ;)
Aniella - ja bym dalej używała naszą chustę :) tylko Dziewczyny bardziej obeznane w temacie uświadomiły mnie, że czas na zmiany ;)
czyli z tego wynika, że kupiłaś jakąś wyjątkową "jedyną" niesprężynującą chustę elastyczną, a wiekszość sprężynuje i pozwala na "opadanie" cięższego dziecka w chuście,
podejrzewam, że chusta z allegro za 38 zł należy do tej drugiej grupy,
to tłumaczyłoby również dlaczego Agusia się jej pozbywa, bo jej syn ma 9 kg, a już z niej wyrósł
Informacja ze strony chusta.pl (dotyczy chusty elastycznej przez nich sprzedawanej - ja właśnie taką mam)
"jedyna niesprężynująca chusta elastyczna - specjalnie dobrany materiał nie pozwala na "opadanie" w chuście nawet bardzo ciężkiego dziecka, możesz w niej nosić od narodzin nawet do 3 lat (aż do 15 kg)"
U mnie się sprawdza przy - jak na razie - prawie 9 kilogramowej, 9 miesięcznej córeczce ;)
ja bym się zastanowiła, czy chusta elastyczna to dobre rozwiązanie dla 6 - miesięcznego dziecka, no chyba, że na krótko, ... no ale elastycznymi tak bardzo się nie interesowałam, tylko tak mi się kojarzy, że to dla bardzo małych dzieci
To czekam na wieści.
ok :]
AgusiaGda, gdyby Bauaganiarka nie chciała to ja wezmę bardzo chętnie :)
No ja też dojrzałam do chusty :)
Więc pilnie szukam - jak macie na zbyciu to dajcie znać :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry