Widok

jaką chustę do noszenia dzieci polecacie??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, zastanawiam się nad kupnem i nie wiem...? bo nie wiem czym się różnią i które się sprawdziły? Doradźcie proszę. Koszt do 100zł. Dzieki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja używałam kółkowej. Takiej jak w linku. Mam do sprzedania w kolorze jeansowym. Cena 100zł (do negozjacji) :)
http://www.chusta.pl/index.php?page=shop.browse&category_id=12&option=com_virtuemart&Itemid=29
kontakt na maila ollutka@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ola ... piszesz o takiej chuście? http://allegro.pl/item1133968355_chusta_kolkowa_6_rodzajow_slingrings.html
Tak, tylko moja jest ze sklepu chusta.pl. Płaciłam za nią 169zł stąd ta cena.
Wejdź na tą stronę, tam są chusty bardzo dobrej jakości.
ja na początek polecam chustę elastyczną
j kupowałam dokładnie tą
http://allegro.pl/item1155436802_pentelka_chusta_elastyczna_lazurowe_wybrzeze_50cm.html
i jestem baaardzo zadowolona. Używamy juz o 3 tygodnia zycia. super pomaga przy kolkach...
Teraz nabrałam juz wprawy w wiazaniach i bede sie rozgladac za chusta tkaną nieelastyczną
a gdzie nauczyłaś się wiązań?
a ja polecam od razu tkaną. Elastycznie łatwiej wiązać ale dzieci szybciej z nich wyrastają, a że dobre chusty nie są takie to polecam od razu zainwestować w tkaną. Ja kupiłam na stronie Lenny Lamb. Otrzymaliśmy instrukcje z wizaniami i po naprawde bardzo szybko można nauczyć się wiązać :)Mały zasypia od razu po włożeniu w chustę ;)))Potwierdzam - super przy kolkach.
w rezultacie kupiłam taką http://allegro.pl/item1141541295_chusta_tkana_paseczki_5m_7_kolorow_gratis_azimi.html

jak dojdzie to sie podziele refleksją :)
wiązania znajdziesz na you tube,
przydatny link dała mi też jedna z forumek:
http://www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/Instrukcje_wiazania_chusty
okruszek skąd jesteś?
też patrzyłam na te chusty i chciałąm sobie zamówić taką tkaną...
z ujesciska :) tylko ze ja juz zamowilam i zaplacilam.... :)
agag_agag dobry ten link!
też planuję taką chustę kupić, tylko jakoś tak się co miesiąc pieniądze rozpełzają... ;)
ja kupilam elastyczna z chusta.pl . Tylko tak sobie mysle, ze zbyt czeste noszenie w chuscie niekoniecznie wyrabia w dziecku dobre nawyki... Bo co jesli odmowi zasypiania inaczej niz tylko noszona w chuscie?... Po dluzszym zastanowieniu nad tematem podchodze do niego z lekka rezerwa.. Chusty sa wygodne, ale mam zamiar z nich kozystac tylko od czasu do czasu jako alternatywy dla wozka... Np. przy przyjazdach do Polski...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
ostolo jakie złe nawyki??
zobaczysz jak urodzisz...wydaje mi sie ze bedziesz miała troszke inne na to spojrzenie. Kiedy bedzie płakało cCi Twoje malenstwo a Ty jednoczesnie bedziezsz chciala je utulic i zrobic mase innych rzeczy w domu to chusta bedzie zbawieniem!poza tym kiedy malenstwo jest takie małe to az chce sie je non stop nosic i tulic, zreszta ono tego potrzebuje...
okruszek szkoda że już zamówiłaś Ja z moreny... byśmy miały jeden koszt wysyłki :)
A może ktoś ma niedrogo do sprzedania chustę tkaną?

Ostola - chusta jest bardzo praktyczna - ja noszę ję cały czas w wózku. Jak mała ma mega kolkę że w wózku nie uleży, to ją biorę w chuste. Czasem w ciągu dnia też tak płacze strasznie, że nie mam jak do sklepu po pieczywo wyjść- bach chusta i po sprawie... Albo jak jedziemy po coś do marketu... kosz i wózek troszkę nieporadnie, a tak - pikuś :)
Ostola, moją Tosię nosiłam w chuście przez pierwsze miesiące baaardzo często, spacery, po domu, na zakupy... I żadnych złych nawyków się nie dorobiłyśmy, Mała od ok. 6 m-ca życia zasypia sama, przesypia całe nocki i jest zosia-samosia. Takie maluszki naprawdę potrzebują bliskości i jest im dobrze, spokojnie blisko mamy czy taty (bo równie często jak ja, Tosię chustował mój mąż).
yecath, ale nie wszystkie dzieci sa takie same... Ja jestem zdania ze ciagle noszenie dziecka na poczatku wcale nie jest dobre ani dla rodzicow ani dla dziecka... Mi sie pomysl chustonoszenia bardzo podoba tylko obawiam sie ze moje corce moze sie spodobac az za bardzo i potem np moze nie chciec w ogole w wozku jezdzic... Dlatego mam troche sceptyczne podejscie. Ale chusty sa zakupione i czekaj na nasza core. Mysle, ze przy podrozowaniu to swietny pomysl, a ja zamierzam z mala sporo jezdzic..
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
zobaczymy jak urodzisz...:)
mi sie tez co niektore poglądy zmienily po urodzeniu Magdalenki.
Ja razem z koezanka zaczęłyśmy przygote z chustowaniem - kolezanka sie bardzo zachłysnęła, ja mniej :)

Nosiła syna non stop bo wtedy był spokojny i nie marudził, ale faktycznie tak sie przyzwyczaił, ze doszło do tego, ze poitrafił zasypiac tylko w chuście
jak mial juz ponad rok, sporo wazyl to kolezanka nauczyla sie wiazania chusty na plecach i on w tym "plecaczku" miał popołudniową drzemkę... :)

Mi tez na początku pomysł chusty sie bardzo podobał, niemowlaczek we mnie wtulony, spi pięknie :) Ale okazalo sie, ze tak samo ladnie córka potrafi spac w wozku na spacerze czy po prostu w łóżeczku :)
jak dla mnie to nie o spanie w chuście chodzi... dla mnie jest przydatnai poręczna ale nie jestem jej niewolnikiem

marynia od jekiej chusty zaczynałyście?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry