Widok

jaką sukienkę na ślub cywilny, czy wypada białą i długą tak jak na kościelny??

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej Wam. jestem po rozwodzie, ale planuemy ślub z moim kochanym. Jestem rozwódką i zastanawiam się jaką sukienkę ubrac? Czy dlugą, białą suknię tak jak normalnie do kościelnego, czy wypada? w sumie moj kochany jest kawalerem i pewnie by chcial zeby jego małżonka wyglądała tak jak prawdziwa panna mloda, ale ja nie wiem czy to stosowne...?? Podpowiecie mi cos??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
mi sie wydaje, ze na cywilny to chyba raczej powinnas miec jakas krotsza sukienke, niekoniecznie biala, a jesli byscie planowali potem slub koscielny to wtedy juz taka suknie biala:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
no raczej koscielnego nie bedzie bo jestem rozwodką...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no wiem, ze rozwodka, ale po slubie cywilnym, czy koscielnym??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
po kościelnym ...
jak dla mnie do cywilnego mozna miec biala dluga suknie jak sie bedziesz w tym dobrze czula tylko chyba jakas skromniejsza.
image

image
moja znaojma fajnie to rzwiązała, ma sukienke za kolana, smietankowa biel, ale mysle ze długa tez by pasowała, ale raczej wąska, nie typu balowa-slubna

w salonach tez takie kupisz chociaz jak na moj gust szkoda kasy, bo w dobrych sklepach z suniami wieczorowymi spokojnie dostaniesz cos ładnego za połowe kasy :)

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chaberek ciekawe co to za znajoma :P Znam ?;)

Jak dla mnie to nie patrz na to, co wypada a co nie...Jeśli chcesz mieć długą białą suknię- to taką kup! To jest Twój dzień i masz czuć się wyjątkowo! Jeśli taka sukienka Ci się marzy to się nie zastanawiaj!
Ja mam właśnie za kolanko, ecri, bardzo delikatna ale widać, że ślubna :)
Na zakup takich sukienek polecam świętojańską w Gdyni:) Można kupić śliczne sukienki i wybór jest ogromny:)
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja znajoma rozwódka też ślub cywilny i to z rozwodnikiem. Miała długą białą suknie z gorsetem (suknie ślubną) i niekt nic nie mowił czy wypada czy nie. Wyglądała prześlicznie i uważam że jeśli masz ochote to oczywiście kup sobie białą dlugą suknie. Wkoncu to ślub i panna młoda musi czuć się pięknie i wspaniale. Pozdrawiam
image
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Popieram poprzednie wypowiedzi!! Jeśli masz ochotę to załóż długą białą suknie , która Ci się będzie podobać.Ja też brałam ślub cywilny i wprawdzie nie miałam białej sukni (ale to była wyłącznie moja decyzja ponieważ założę później do kościelnego) to większość Pań , które brały ślub przed nami i po nas miały normalne białe suknie ślubne.Zresztą byliśmy 2 tyg. wcześniej się zorientować w Ratuszu jak wszystko wygląda i wtedy także większość Pań były w białych sukniach!!! Więc spoko nikogo to nie będzie dziwić !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja osobiście biorę ślub za tydzień i będę miała białą długą suknię,a jest to ślub cywilny. W tym roku byliśmy dwa razy na ślubie cywilnym jako goście i dziewczyny miały normalnie długie suknię jak do kościelnego. Uważam,że jak masz ochotę to możesz założyć sobie taką suknię jaką masz ochotę;)
Powodzenia
Ksawciu-31.03.2009
Milan-09.07.2013
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
grabka- znasz... taka jednak od nas ławki :D

a nie... sorry, to ta druga :) ta co sie hajta za tydzien :P

wracajac do tematu poszukaj moze w sklepach typu GAPA Fashion, albo na hali na dole, tam pono duzy wybór prostych sukienek
Ja też biorę ślub tylko cywilny i przez długi czas zastanawiałam się czy wypada mi założyć białą długą suknię. Moje wahania rozwiał mój narzeczony, który stwierdził, że biała suknia na ślubie jest SYMBOLEM NOWEGO POCZĄTKU a więc obojętnie jaki ślub jest, jest początkiem nowego życia. Biała suknia jest dla tego jak najbardziej na miejscu.
Moja wymarzona suknia do ślubu cywilnego jest w stylu romantycznym np. z kolekcji Manuela Mota- Valdemar lub suknia Farnes z kolekcji La Sposa... Welonu mieć nie będę ale to mój wybór.
Wymienione suknie oglądałam na razie w internecie i nie mierzyłam więc może się zdarzyć, że spodoba mi się coś zupełnie innego i kolorowego.. w końcu kobieta zmienną jest... :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
oczywiście, że wypada, ja bym tylko nie założyła w tej sytuacji welonu :) ja byłam dwa razy na ślubie cywilnym, raz panna młoda - panna z rozwodnikiem i miała długą balową suknię ecru bez welonu, tylko kwiatki we włosach - super wyglądało to, a drugi raz panna i kawaler, ona miała sukienkę krótką do kolan ecru i welon - i to dla mnie wyglądało beznadziejnie akurat, no ale cóż zrobić...
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Pewnie ze wypada ja tez biore slub cywilny jestem po rozwodzie i bede miala biala dluga suknie skromniejsza niz na koscielny ale chce sie czuc dobrze jako panna mloda wyjatkowo i nie patrz na to czy wypada czy nie Ty masz sie czuc dobrze.Powodzenia
Uważam podbnie jak Kati, najważniejsze żebyś Ty sie w niej dobrze czuła wkońcu jesteś panną młoda ;]
znam sporo lasek które do USC szły w pięknych białych sukniach, więc nie bedziesz wyjątkiem ;]
Gdziekolwiek się znajdujesz, twój świat tworzą twoi przyjaciele.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeżeli chcesz iść w białej sukni to idź. Jakby wszyscy przestrzegali tradycji, to wierz mi, że nie było by tyle białych sukien ;] Pamiętaj, że to jest Twój dzień!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam cywilny, a jak zobaczysz moją relację (piątek trzynastego) to będzie widac ze miałam typowo ślubną suknię i nigdy bym innej nie ubrala ;)

Na kościelny planuje skromniejszą właśnie:)
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pewnie ,ze wypada biala dluga,tylko wg. mnie nie balowa tylko np. w stylu greckim - ładnie i z klasą.
ale jest tyle sukienek w innych kolorach, nie w bieli, piękne i nie koniecznie długie, jak do ślubu kościelnego. Czasem mnie dziwi, dlaczego kobiety po rozwodzie, z trójką dzieci, koniecznie pakują się w te białe suknie, welony - symbol dziewictwa przecież:P Nikogo nie krytykuję, ale czy to nie jest przekłamanie? Nie mówię, że nie wypada rozwódce iść do ślubu w białej sukni, bo każdy wie dobrze sam, co mu wypada, co nie:) ale równie pięknie, jeśli nie piękniej, można wyglądać w innej sukni:) Moje zdanie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wiem, że stary temat, ale widać, że jeszcze ktoś zagląda. A dlaczego panny w 6-tym miesiącu ciąży albo z dzieckiem kilkuletnim pakuja się w białe sukienki- symbol dziewictwa? Gdyby tego przestrzegać, to może 10% panien młodych mogłoby iść w białej sukni... Poza tym nie zawsze to kobieta jest rozwódką albo oboje są wolni, ale nie chcą kościelnego ze względu na przekonania.
Zapraszam do lektury najnowszego postu na moim ślubnym blogu. Jest on na temat sukienek na ślub cywilny właśnie: http://weselemi.blogspot.com/2016/04/sukienka-na-slub-cywilny.html :)

Biały kolor sukni jako kolor sukni ślubnej został wprowadzony stosunkowo niedawno, wcześniej dozwolone były wszystkie kolory. Tu nie o niewinność chodizło tylko o to że jedna znana pani wystąpiła w bieli, oczarowała wszystkich i odtąd poszła moda. A jeśli o piękne suknie chodzi to wspaniałe są w http://magdalena.olsztyn.pl/ ja tam kupiłam swoja wymarzoną sukienkę w stylu lat 20tych :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moim zdaniem może być biała, ale najlepiej w kwiaty :) Ja zamówiłam taką z wiskozy na MYOKO.pl, świetny sklep - sukienki szyte w Polsce, z tkanin naturalnych :)

Patrzcie tutaj - https://www.merg.pl/product-pol-122075-SUZI-Szyfonowa-sukienka-midi-z-dekoltem-i-falbanka-brudny-ROZ.html
Czemu nie? Midi, estetyczna, kolor dosyć uniwersalny. Nie widzę powodów do tego, żeby wykorzystać tutaj inne rozwiązanie. Po prostu wszystkie decyzje powinny być podjęte z zachowaniem zdrowego rozsądku.

A może - https://www.merg.pl/product-pol-140711-marion-zwiewna-szyfonowa-sukienka-z-dekoltem-kolorowe-kwiaty-na-jasnym-tle.html ? Moim zdaniem jest rewelacyjna, estetyczna i niczego jej nie brakuje, ale kwestia taka, jakie są wasze oczekiwania.
Jak dla mnie ona robi mega wrażenie.

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry