Widok

jaka surówka lub ciepła jarzynka pasuje do potraw z grzybami?

i co najlepiej podać jako napój do potrawy z grzybów?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale to zależy, jaka to ma być konkretnie potrawa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
polędwiczki w sosie grzybowym do tego kluseczki i ..?

co podać jako jarzynkę i co do picia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do picia myślę że kompot ze śliwek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
obstawiałabym czerwoną kapustę zasmażaną lub w wersji na zimno - jako surówkę z jabłkiem i rodzynkami :] (rodzynki można pominąć)

albo buraczki (też wersja zasmażana lub surówka)

albo sałatka z ogórków kiszonych z cebulką

do picia kompot :] (wybrałabym wersję czerwoną tego napoju - tzn. dodaj owoce puszczające czerwony sok - porzeczki, wiśnie, śliwki, maliny, truskawki)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
z ciekawości zajrzałam do kilku menu różnych restauracji :] i tak oto podają:

- Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z kluseczkami półfrancuskimi i buraczkami zasmażanymi
- Polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym z kluskami i fasolką
- Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym podana z kluseczkami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty
- polędwica wieprzowa w towarzystwie borowika i cebuli ,panierowanych klusek śląskich i ogórków z garnca
- Polędwiczka wieprzowa w ziołach w sosie kurkowym z kluskami śląskimi i kompozycją warzyw z wody
- Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym podawana z kluskami
i warzywa gotowane
- Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym z krokietami ziemniaczanymi i duszonym szpinakiem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo grzybowym z ziemniakami puree i sałatą lodową z vinaigrette
- Pieczona polędwiczka wieprzowa z ragout grzybowym ,domowymi kopytkami i duszoną czerwoną kapustą
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak najlepiej przyrządzić tą kapustę duszoną? masz przepis?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aha dziękuję bardzo za pomoc :)

naprawdę się przyda ten spis z restauracji, tylko nigdy nie robiłam nic z czerwonej kapusty i nie umiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie ma za co :)))

chcesz kapustę czerwoną jako surówkę czy na ciepło zasmażaną? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moją inspiracją do zrobienia kapusty modrej na ciepło była Yv. Kapustę szatkuję, w garnki zalewane szklanką soku jabłkowego i wstępuje garść rodzynek. Sól i pieprz do smaku.ja dałam jeszcze liść laurowy bo lubię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jw, ale bez soku jabłkowego.
Szybciej się udusi
A na koniec duszenia - sok lub wręcz ocet jabłkowy

Liść laurowy w zastawie z polędwiczkami i grzybami może być zbyt dominujący smakowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

d**il, proste pytanie o surówkę !!!1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do poledwiczek i klusek dobra bedzie czerwona kapusta, zwłaszcza gotowana :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To prawda! Pasować bedzie doskonale
https://kuchnia-wloska.com.pl - delikatesy i produkty włoskie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kulinaria

przepisy na szybkie sałatki:) (42 odpowiedzi)

Cześć dziewczyny, jutro mam gości i chciałabym zrobić jakieś 2-3 dobre sałatki o niewielkiej...

urodziny w restauracji (3 odpowiedzi)

Witam. Planuję zrobić 30-te urodziny dla rodziny i paru znajomych w jakimś barze lub restauracji...

domowe wędliny (90 odpowiedzi)

robicie? proszę o przepisy... na początek ja podaję taki co znalazłam kiedyś w necie i jest...

do góry