Widok

jaki fotelik 9-18 polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jestem na etapie poszukiwania fotelika 9-18. szukałam montowanego przodem i tyłem. chciałabym z isofixem, ale ta cena...
czytam różne opinie na temat różnych fotelików, w jednych są złe mocowania, inne w testach słabo wypadają, jeszcze inne za bardzo reklamowane i dlatego drogie a to nie zawsze jest odnośnikiem jakości...
może polecicie jakieś foteliki. napiszcie jak z systemem mocowania, czy skomplikowany, jak z materiałem, czy łatwy w utrzymaniu, wygodą, szerokością (dla grubasków;) i zagłówkami (dla śpiochów;), pewnie wiele jeszcze ominęłam;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cosatto Moova 2 Idealny dla małych podróżników od 9 do 18 kg, ten fotelik oferuje wyjątkowy komfort i bezpieczeństwo. Jego wyższa pozycja pozwala dzieciom podziwiać świat przez okno, co czyni podróż bardziej interesującą.

Swoją drogą, przy starszakach fajną opcją jest Smart Kid Belt. Slyszeliście o tym adapterze? Ale od dopiero do 15 kg! wczesniej nie mozna

Mnie interesuje fotelik Takata Midi. Japońska firma, ale fabrykę ma w Niemczech i tam produkuje foteliki. Montaż przód / tył na bazie z Isofix. 4 gwiazdki ADAC, no i według najnowszego I-Size wyprodukowany - https://www.bociek.eu/7632-takata-midi.html
Cena trochę kosmiczna, ale jeśli ktoś ma i poleca to proszę napisać.
A jak ktoś chce poczekać na nowe testy, to w maju ADAC będzie je robił
Tyłem do kierunku jazdy bez Isofixu jest także Maxi Cosi Mobi, kosztuje też mniej niż Besafe Combi czy BeSafe Kid.

http://forum.gazeta.pl/forum/f,97434,Foteliki_Samochodowe.html
tak, ale gdzieś czytałam, że bez isofixu spada o jedną gwaizdkę w testach. Musisz zobaczyć na ile będzie stabilny w Waszym samochodzie. Wszystko zależy od tego jak masz wyprofilowaną kanapę. U mnie by latał niestety ;/
Na forum gazeta jest fajny wątek o fotelikach, kopalnia wiedzy, poszperaj tam :)
foteliki montowane tyłem są także bez isofixu - besafe oferuje dwa typy - z isofixem i bez
mamy roemer king i jestem zadowolona- córcia 700 km-ową podróż zniosła w nim lepiej od nas
niestety u nas ISOFIX odpada bo nie mamy jak go w aucie przymocowac. a bardzo chciałabym fotelik tyłem...hmm
u nas z tą główką wszystko zalezy jak młody usiądzie - czasami leci a czasami nie ...
zauważyłam że jak wsadzę go do fotelika w pozycji do siedzenia i dopiero wtedy go "rozłożę" to nie leci a jak wsadzam do pozycji już "rozłożeonej" to leci :)
i jeszcze jedna taka praktyczna uwaga - zauważyłam że po zmianie pozycji z "siedządzej" na "rozłożoną" trzeba dociagnąć pasy bo robi się troche luzu - niby banał ale pierwsze kilka razy nie zauważyłam że zmienia się naprężenie pasów :/
ten mój besafe jest jako 0-18 ale toż to bzdura kompletna. Mam nadzieje, ze nikt tam tak małego dziecka nie włoży...
kupowalam w mama i ja, od razu pan mi go zamontował na stałe. Mieli niedawno dostawę i jest kilka fajnych wzorów. Be safe powinien być na isofix montowany bo wtedy ma 4 gwiazdki z bezpieczenstwa (tak, jak wszystkie foteliki zresztą). Przed zakupem sprawdź jak się mieści w aucie i czy wszystko jest ok bo to dość duży fotelik. Zeszli mi z ceną do tej ceny z internetu. Synkowi nie opada główka i jeździ mu się chyba wygodnie, bo wczesniej strasznie się wkurzał a teraz jest bardzo zadowolony. besafe combi może być też montowany przodem, ale wtedy już tylko na pasach.
A jeżeli się b oisz, że opadnei mu główka możesz dokupic takie specjalne 'cuś' na szyjkę do usztywnienia. Mialam to w pierwszym foteliku bo młodemu strasznie głowa na wszystkie boki latała ;/
Do dziewczyn, które wożą dzieci tyłem do kierunku jazdy -czy Waszym dzieciaczkom nie opada główka do przodu gdy śpią w foteliku? regulacja oparcia do snu praktycznie nie istnieje, zastanawiam się jak u Was się to sprawdza?
dokładnie o tym modelu oraz modelu kid (ten co tylko tyłem się montuje) - a dlaczego tak piszą - bo ciężko okreslić wagę dziecka półrocznego/siedzącego - jeden będzie ważył 10 kg inny 8 itp.
Jednak w instrukcji piszą dla jakich dzieci są to foteliki.
Dziewczyny napiszcie gdzie kupowałyście foteliki montowane tyłem? Jestem na taki zdecydowana tylko chciałabym pojechac obejrzec no i podobno nie do każdego samochodu one pasują :(
Hmm ale w sumie to sie zastanawiam dlaczego w takim razie daja temu fotelikowi przedzial 0-18 kg?? Dla mnie to informacja, ze mozna tam wozic dziecko od urodzenia do mniej wiecej lat 3. Czy mowimy o tym samym foteliku? Mi chodzi o taki: http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1783.
ja mam besafe combi, montowany tyłem na isofix, szukałam tylko i wyłącznie montowanego tyłem. Jestem bardzo zadowolona, młodemu wygodnie, dobrze się czyści, syn się nie poci, dobrze się zapina, wszystko ok. Tak czy inaczej i tak nalezy dopasować fotelik do samochodu.
z tego co kojarzę to wyznacznikiem do zmiany fotelika jest wystająca główka (choć trochę) nad oparcie fotelika - dlatego też moja już 19miesięczna córka nadal jeździ w maxi cosi, cały czas jest dobry

Kolejny planujemy kupić besafe izi kid albo combi z isofixem.
Tak, wiemy ze maluch musi juz dobrze siedziec zeby urzedowac w tym foteliku:) Poki co zrobilismy rozeznanie a zakup planujemy jakos latem, mysle kolo 9 miesiaca zycia naszego malucha.
aaaa dla 4m... no to troche za wczesnie na pallas i wozenie przodem...ok doczytałam się...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry