Widok

jaki inhalator??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, polećcie jakis inhalator? firma lub na co zwrócic uwagę kupując?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aby miał maseczkę zarówno dla dziecka, jak i dla dorosłego oraz rurkę do inhalacji ustami. Ważna jest też gwarancja, ja wybrałam produkt polski.
Mamy Medel Family- super.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam ten co Ania z tym, że teraz to Philips :)
Też tylko Medel polecam! Mamy i jest rewelacyjny, teściowa właśnie kupiła jakiś inny i juz go do reklamacji oddała.
tez mamy medel i jestem bardzo zadowolona :)
silvestro
my mamy ten bo poleciła nam go pediatra

http://allegro.pl/inhalator-flaem-nuova-magic-care-ghibli-ciagla-pr-i1845596118.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam Philipsa i też jestem zadowolona
my mieliśmy podobny do zulusia ale z tyłu tego nie było tylko rurke się podłączało i maseczke ale my wypożyczyliśmy w naszej przychodni.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
dzieki dziewczyny. Mam jeszcze pytanie, w jakićh staucjach uzywacie inhalatora> Nam lekarka zasugerowała zaku przy uporczywym długim kaszlu, który niby jest wynikiem zapcahanego nosa gdzies głeboko. Mucofluid plus sol fizjologiczna nie pomogly. jest nadzieja ze inhalacje pomogą? A jak jest u Was z " pozwoleniem: dziecka na tego typu zabiegi? Nie da sie chyba inhalowac bez wspolpracy ze strony dziecka,a tego się boję:( Wszystko w okolicach noa odbywa sie teraz mocno na siłę..niestety.
Moje starsze dziewczyny uzywaja inhalatora codzienie juz od 3-4 lat
Moja starsza córka inhaluje się sama choć szybko jej się nudzi ale jak włączę jej bajkę to siedzi :D Młodsza natomiast nigdy nie lubiła wszelkich zabiegów typu frida czy aerozole do noska. Przy inhalacji jest spokojna i zainteresowana aż otwiera buźkę i próbuje języczkiem złapać mgiełkę :D

Inhaluję dziewczyny przy wszelkich przeziębieniach, katar eliminujemy tylko solą fizjologiczną :)
Kjopa3, z tyłu tego inhalatora nie ma tego pojemnika to jest tylko tak pokazane na obrazku, my też mieliśmy najpierw pożyczony od pediatry a jak oddaliśmy to kupiliśmy taki sam
Agusia, zdecuduje sie chyba na ten mdel phipipsa, bylabym wdzieczna jeszcze za instrukcje ile tej soli fizjologicznej potzreba. Bo na razie bede probowac korzystac tylko z soli, moze pomoze:) i| Jak dlugo maja trwac te inhalacje?
My również mamy philipsa model family
Kupowałam jakiś tydzień temu w aptece gemini za 140zł
Farmaceuta powiedział, że najważniejsze w nebulizatorze jest rozbijanie płynu na cząsteczki i na to trzeba zwracac uwagę przy zakupie, a tym samym właśnie polecił nam nebulizator wspomniany wyżej.

Posiada dwie maseczki ( dla dziecka i dorosłego ),widełki do nosa i do ust

A co do samej inhalacji. Córka może nie uwielbia tego, ale zagadana daje sobie inhalacje zrobić
dzieki Kasia31 za namiary, dzwonilam własnie do tej apteki, rzeczywiscie jest najtaniej. W slepach internetowych jest od 137 plus przesyłka, w hurtowni gomed-199zl. Dzieki:)
co do ilości soli to my kupujemy w ampułkach i całą ampułkę wlewam do inhalatora --> Młody jeszcze nie przepada za inhalacja wiec robimy to na zasadzie ja trzymam maseczke przy buzi a on podchodzi lapie moja reke i sobie na chwile przyklada a pozniej ucieka :)
co do inhalatora to zgadza się to co napisała Kasia31, że ważne jest cyt. "rozbijanie płynu na cząsteczki" to jest MMAD
i
Philips medel ma 1,9 mikro m
a
Flaem Nuova Magic Care GHIBLI ma:
-MMAD tryb standardowy: 3.8 mikro m
-MMAD tryb szybki: 4,0 mikro m

więc więcej, pozatym philips pracuje 30 min pracy potem 30 min odpoczynku a Flaem Nuova pracuje w trybie ciągłym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
aha i trzeba zwrócić uwagę pod jakim ciśnieniem jest wydalana para, bo nie każde dziecko to lubi
- Philips ma max 2,3 bar
- Flaem Nuova max 1,5 bar

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry