Widok
Proponuję kolegiatę we Wrzeszczu na ul. Zator-Przytockiego. Św. Mikołaj wspomniany wcześniej też jest OK. Polecam również Św. Ignacego Loyoli
Gdańsk Stare Szkoty na ul. Brzegi. Niesamowity klimat...
I nie można zapomnieć o Katedrze Oliwskiej, choć z drugiej strony tam śluby to jak spod matrycy - jedna para wychodzi, druga wchodzi.
Nie wiem jakie klimaty preferujecie, ale w/w kościoły to zabytkowe perełki.
Gdańsk Stare Szkoty na ul. Brzegi. Niesamowity klimat...
I nie można zapomnieć o Katedrze Oliwskiej, choć z drugiej strony tam śluby to jak spod matrycy - jedna para wychodzi, druga wchodzi.
Nie wiem jakie klimaty preferujecie, ale w/w kościoły to zabytkowe perełki.
Jeżeli zależy Ci na wyglądzie to piękny jest kościół św. Barbary. Ja osobiście miałam ślub w skromnym kościele przy ul. Głębokiej, który stał się dla nas miejscem bardzo szczególnym i pieknym za sprawą młodego ksiedza, który niesamowicie poprowadził naszą mszę ślubną, do tego wspaniała oprawa muzyczna w wykonaniu p. Agnieszki Sowy - nie zamieniłabym tego kościoła na żaden inny. Pz :)
Owszem zgadzam się z tobą goździk choć nie dokońca, niestety ja w swojej parafii nie mogę brać ślubu bo znajduje się 120 km od Gdańska, w mojej parafii najlepiej się czuję bo chodzę tam od małego i etraz nawet jak jadę do rodziców to tam uczęszczam do mszy, jesli chodzi o przeżycia duchowe to uważam że w kazdym kościele można je przeżywać niezależnie od tego czy jest to nasza parafia czy nie.
Mi sie udalo, bo moja parafia jest sliczny kosciol - Sw Bernarda :) Chociaz chrzest mialam zupelnie gdzie indziej, a pierwsza komunie w kaplicy, bo kosciola jeszcze nie bylo.
Niestety nie kazdy ma takie szczescie. Bylam kiedys na slubie w kosciele bedacym w remoncie i wygladalo srednio fajnie:(
Poza tym na ogol dla jednego z nowozencow miejsce slubu to i tak zupelnie nowy kosciol, wiec skoro jest mozliwosc wybrania, to dlaczego nie?
Niestety nie kazdy ma takie szczescie. Bylam kiedys na slubie w kosciele bedacym w remoncie i wygladalo srednio fajnie:(
Poza tym na ogol dla jednego z nowozencow miejsce slubu to i tak zupelnie nowy kosciol, wiec skoro jest mozliwosc wybrania, to dlaczego nie?