Widok

jaki krem na noc +30 ??

Moda i uroda Temat dostępny też na forum:
Witam!
Od dłuższego czasu szukam kremu dla siebie. Mam cerę mieszaną. Jeżeli już myślę, ze w końcu udało mi sie znaleźć krem pasujacy to niestety na skórze koło nosa robią mi się zaczerwienienia i skóra zaczyna się łuszczyć... Czy ktoś ma podobny problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam serum Resibo. Świetnie wygładza, a także spłyca zmarszczki i ujędrnia skórę. Sama byłam w szoku, bo raczej w takie cuda nie wierzę. Tutaj jest inaczej - już po jednym użyciu faktycznie widać efekty. Serum używamy na noc - wystarczą 4 krople :)

Warto już stosować krem przeciwzmarszczkowy. W tym wieku to niestety już konieczność.

No nieestety tak. Szukałam w trójmiejskich sklepach. Tych duzych i tych mniejszych, ale niestety nie widziałam.

Mam podobnie. Często krem nawet taki z najwyższej półki albo mnie szczypie albo prawie się nie wchłania i efekt jest koszmarny. Od jakiegoś czasu stosuje olej kokosowy albo szukam kosmetyków naturalnych. Bez parabenów i chemii. Zobacz sobie na stronie http://www.naturit.com.pl Tam jest cała masa kosmetyków z upraw ekologicznych

Kremów jest wiele, jak wiesz jaką masz skórę to takich kremów powinno się szukać, przecież mają opisane przeznaczenie

Sama już mam +30 lat i póki co używam kremu przeciwzmarszczkowego na noc z nivea . Całkiem dobrze radzi sobie z pierwszymi oznakami starzenia i doskonale nawilżą moją skórę. Dokładnie to ten https://www.nivea.pl/shop/przeciwzmarszczkowy-nawilzajacy-krem-na-noc-90058002271460108.html#prefn1=maincategory&prefn2=benefits&prefv1=Do+twarzy&prefv2=Przeciw+starzeniu+si%C3%84%C2%99&start=1

czytałam ostatnio, że do takiej cery na noc nie potrzeba kremu. Rozważ jego brak.
Procesy starzenia się skory zaczynaja się już od 25 roku życia. Krem pod oczy, na dzien i na noc to absolutna konieczność. Problem polega na tym, ze każdy z nich trzeba odpowiednio dobrać do każdego typu cery i problemu którego chcemy się pozbyć. Kosmetyki drogeryjna niestety nie są dobrym wyborem. Zawierają o wiele mniej składników aktywnych niż profesjonalne kosmetyki gabientowe. Dodatkowo duża cześć z nich zawiera szkodliwe w nadmiarze parabeny, sztuczne barwniki i substancje zapachowe. Klient w drogeri płaci za opakowanie, wygląd i zapach. Polecam udać się na konsultacje do dobrego gabinetu kosmetologicznego. Tam na pewno coś zaproponują.

no dokładnie - najważniejsze to wstrzelić się w odpowiedni kosmetyk. Tak naprawde przez nieprawidłowe dobranie odpowiedniego mozna zrobic sobie większą krzywde niż pożytek ;/ a próbował ktoś kosmetyków azjatyckich? ostatnio coraz głośniej na temat azjatyckich metod pielęgnacji, wiec moze i kosmetyki sie sprawdzają. wlasnie zastanawiam sie nad kremem pod oczy z ekobieca.pl z zawartoscią śluzu ślimaka - intryguje mnie skład. znacie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja bym patrzała na to, czy krem ma naturalny skład. I składniki antyoksydacyjne, takie jak witamina C i E.

a ja polecam naturalna pielęgnację. Sama uzywam olejku konopnego zamiast kremu na noc i też mam mieszaną cerę. Świetnie nawilża skórę, nic po nim nie wyskakuje i buzia jest bardzo gładka i odzywiona, Szybko się też wchłania bo jest lekkim olejem. Możesz spróbować rownież z awokado. Też się super sprawdza. W kremach z drogerii jest masa chemii i konserwantów, a tu masz samą naturę.

Ja stosuję krem z samą witaminą A :) jak dla mnie bomba. Jakoś nie ufam kremom o długim składzie. Kiedyś używałam różnych kremów, ale miałam po nich tylko takie dziwne uczucie na skórze twarzy jakby była tłusta, zapchana, coś na niej było.
Na jesień i zimę na pewno polecam kremy na bazie aloesu. Broń Boże nie kupuj kremy które na pierwszym miejscu w składzie mają wodę.. Jeżeli jesteś zainteresowana aloesem to czekam na info odnośnie kontaktu. Pozdrawiam

Ja tam używam zwykłego kremu nawilżającego i mam skórę jak pupcia niemowlaka. Możesz dodatkowo stosować jakieś maseczki.

Może delikatny dla dziecka?

z opinii wiem że Vichy jest bardzo dobry ale ma swoją cenę.

Każdy z nas ma inną cerę, więc trudno odpowiedzieć na pytanie, który krem będzie dobry. Według mnie trzeba testować różne produkty, aż znajdziemy odpowiedni produkt. Ja używam teraz kremy-maski na noc od eveline z serii różanej, bardzo dobrze się u mnie sprawdza.

Mam bardzo kapryśną cerę, tu się łuszczy, tam jest sucha itd... testowałam różne kremy, i te z najwyższej półki i te zwykłe drogeryjne, ostatnio zakupiłam krem mixa i muszę powiedzieć że bardzo dobrze moja cera na niego reaguje :)

Czesc dziewczyny!
Widze, ze sporo z Was poszukuje kremow z naturalnym skladem - to super. Jestem wizazystka i sama mam klopoty ze znalezeniem dla swojej suchej skory idealnego kremu, a mam duze tendencje do zapychania :(
Ale... ostatnimi czasy dzieki przyjaciolce odkrylam rewelacyjna, naturalna marke kosmetykow. Nie chce, zeby to brzmialo jak post reklamowy, bo taki nie jest! Ale naprawde polecam L'Occitane. Ceny sa spore, ale naprawde warto, zwlaszcza jesli cenicie sobie brak testow na zwierzetach. Wiecej o marce, jej historii i filozofii oraz polecane przeze mnie produkty znajdziecie na moim blogu, bo napisalam taki artykul :)
http://kobiece-atelier.com/Blog/Moje_ulubione_kosmetyki_pielegnujace.html
Znacie te marke?? Lubicie??? :)

facebook.com/AtelierKobiece

instagram.com/kobieceatelier

Przyznam że nie kojarzę, ale ja jestem tradycjonalistką. Od lat kremy AA. Może nie mam zbyt dużych wymogów ani też problemów z cerą, ale bardzo sobie chwalę tę markę.

Inne tematy z forum Kobieta

Nerwica (7 odpowiedzi)

Witam wszystkich, pisze na tym forum ponieważ nie mam już siły, a mam nadzieję że ktoś też ma to...

Domowe sposoby na trądzik różowaty (5 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu męcze się z czerwoną twarzą, czy są jakieś metody które mogą trochę zmniejszyc...

do góry