Widok

jaki macie zasięg Orange, Plus - Tuchomska okolice Bursztynowa/Sezamkowa

Witajcie, jaki macie zasięg i jakość rozmów w Organge i Plus w okolicy Tuchomskiej, Brusztynowej, Sezamkowej?
mój Tmobile to jakaś porażka ( w budynku nie da się rozmawiać, 1 kreska), muszę przenieść numery i chciałbym poznać opinie posiadaczy Plusa albo Orange, bo Play taka sama porażka jak TM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

u nas (boczna od tuchomskiej) ostatnio tmobile łapie lepiej. Też myslalam o zmianie, ale plus i orange jeszcze gorzej niż tmobile..

Moze to zalezy od telefonu. Z Play w tej okolicy w Samsungu i Htc byly problemy z zasiegiem a teraz korzystam z Xiaomi i zasieg sie poprawil, mozna normalnie rozmawiac w calym domu. Ogolnie z tego co wiem Play korzysta ze wszytskich sieci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z Orange'a nie korzysta

"W Play możesz korzystać z zasięgu co najmniej jednego z partnerów roamingowych sieci Play: T-Mobile, Plus i Orange."

To już nieaktualna informacja. Orange blokuje Playa
Boczna od tuchomskiej w Tmobile zasięgu albo brak albo 1 kreska. Powiem szczerze sąsiad jakiś czas temu wzywał pogotowie i nie było wesoło

od strony Tuchomka/Chwaszczyna jeszcze jakiś zasięg łapie, ale od strony Banina nie ma możliwości pogadać w domu, TM twierdzi ze problem globalny został rozwiązany, a to bzdura, telefon loguje się do masztu w Barniewicach, więc antena okuliczna na Tuchomnskiej 39A albo nie działa albo to jakaś lipa, czy ktoś ma Plusa i lepiej działa po uruchomieniu nadajnika w Miszewie?

Na Rubinowej zasięg plusa i playa słaby, trzeba po całym domu chodzić żeby znaleźć miejsce do rozmowy. O internecie mobilnym mowy nie ma. Wg BOK plusa nadajnik jest w porządku. Słyszałem opinie od ekip instalujących anteny do internetu radiowego że właśnie internet radiowy może zakłócać sygnał gsm.

Internet radiowy i sygnał GSM to zupełnie inne częstotliwości, nie mają prawa się zakłócać. Można przecież mieć jednocześnie aktywne GSM i wifi w tym samym telefonie (czyli anteny tuż obok siebie), musi to działać poprawnie. Zasięg po prostu jest kiepski, dość często widzę też komunikat "sieć zajęta" i jak Play dzwoni czy czegoś nie zaoferować to zawsze ich gaszę pytaniem kiedy będą mieli femtokomórki jak w Orange. Z ciekawości, czyje te ekipy?

Sezamkowa, Orange i plus działają, da się normalnie dzwonić, ale lepiej stać przy oknie, bo w głębi domu potrafi się zgubić zasięg.

Słowno „normalnie” nabrało nowego znaczenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (10 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

do góry