Widok

jaki porządny wózek spacerowy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam!
mam juz dosc uzywanych ciagle psujacych sie wozkow i postanowilam kupic nowy wozek, tylko jaki jest porządny? zeby wytrzymal mi spokojnie jeszcze z ok 2 lata
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mamy delti dot-nie wiem czy porządny, nam się nic nie dzieje (mamy pół roku) jedynie co kwartał trzeba przesmarować kółka smarem-ale to chyba wszędzie. wózek ma bardzo duże siedzisko i jest fajnie zabudowany, do tego spory podnóżek i jak dziecko śpi to mu nogi nie zwisają-a chyba wielkość jest ważna jak chcesz do 3rż synka wozic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam Maclareny :) Oczywiście jeśli w grę wchodzi parasolka :)
image
image

image
tego delti dot widzialam nie raz i nawet wpadl mi w oko a gdzie go mozna obejrzec?

maclaren zupelnie mi sie nie podoba
Mutsiaki, wszelkiej maści:)
image

image
ja mam Mutsy transportera, nie ma lepszego jak dla mnie
ja mam xlandera xa i uważam że jest bardzo dobry ... przede wszystkim wygodny ;)
image

emmaljunga
tylko, ze mutsy lepiej kupic w komplecie z gondola itp. a mi to nie potrzebne, chodzi mi o sama spacerowke
tych x landerow to juz mam dosc, pelno ich na ulicy
Może dlatego ich pełno bo są dobre? To ma być dobry czy niespotykany? czy jedno i drugie? :) ja mam quinny i jestem zadowolona.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
co z tego ze pełno ... ważne żeby dziecku było wygodnie ;)
zresztą ja np nigdy nie kupiłabym zwykłej parasolki, są strasznie wąskie ... dziecko ma mało miejsca.
image

MartuS Maclaren XLR to zdecydowany wyjątek :) Siedzisko jest bardzo szerokie, dziecko ma bardzo dużo miejsca :)
image
image

image
alwhitepearl HEHE podałam Ci porządny wózek spacerowy, wygląd kwestia gustu :-D Parasolka jak parasolka :)
image
image

image
a to Ciebie interesuje parasolka czy taka wielka spacerówka?

my kuowaliśmy delti dot w sklepieku naprzeciwko dworca w Gdyni-tam był 50zł tańszy niż w mama i ja-a oglądaliśmy właśnie w mama i ja, w akpolu na grabówku też był (tzn pół roku temu)
Mutsy w komplecie?-nonsens!
Możesz każdy kupić w wersji spacerowej-Urban, 4 rider, Transporter.

Coś mi się wydaje,że nie za bardzo wiesz, czego chcesz.
Albo coś za małe pieniądze.
Jak za małe- to wielka lipa, a jak chcesz włożyć trochę kasy, to i dla dziecka o wiele bardziej wygodny!
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale twoj synek jest juz duzy czy warto teraz kupowac mutsy? .. no chyba ze mieszkacie na wsi lub w terenie typu pola, lasy, plaża błotnista droga itd... to bym kupiła ale jakis uzywany ( to wozki nie do zdarcia i chyba teraz juz wam nie opłaca sie kupowac nowego )

mój synek mniej więcej wlasnie w tym wieku przesiał sie z mutsiaka ( urban rider ) do inglesiny trip i z niej jestesmy bardzo zadowoleni ( ale inglesine kupowałbym nową - nie mam przekonania do używanych parasolek )
od tamtej pory mutsiaka wyciagnałam tylko 3 razy w zimie jak były zaspy a ja musiałam iść gdzies dalej..
Trzeba inaczej było opisać tego czego szukasz :)
Proponuję:)
Szukam porządnego wózka który będzie mi się podobał i nie będzie spotykany na ulicach :D

Przede wszystkim określ jaki to ma być wózek parasolka czy inna spacerówka?
image
image

image
Dokładnie!
image

image
taki sobie ten Maclaren XLR, mi się nie podoba i wcale nie wygląda na porządny
image
zdecydowanie polecam Concorda Fusion :]

żałuję, że kupiliśmy go dopiero jak Gabryś miał 1,5 roku :)

ale z pewnością wystarczy do końca okresu wózkowego :] rewelacyjnie zaprojektowany - nie wiem jak to zrobili ale ma do maksimum wykorzystane miejsce na siedzisko :) jest jednym z 2 największych na rynku ;) (największa powierzchnia spania 98-108cm w zależności do rocznika).
xlander wygląda porządnie, podobają mi się jego koła, fajne duże i solidne
image
Peg Perego Uno jest podobny do Concorda Fusion a jest tańszy, ma duży kosz na zakupy, zaciąganą na maksa budkę, wyciąganą tackę i takie tam bajery, a na dodatek fajnie sie składa
CO do Maclarena XLR To faktycznie ma duże siedzisko ale nie podoba mi się ... Nie przemawiają do mnie te kółka.
Dla mnie wózek musi mieć pompowane kółka. Nie mieszkam na żadnym odludziu i nie ma tu samych pól ale te nasze chodniki to nie wszędzie są równe. I po co mam słyszeć to walenie kółek hehe
Dlatego jeśli spacerówka to dla mnie musi mieć duże pompowane koła ;)
Tym bardziej że dużo spacerujemy ....

Jak już przesiądziemy się 'na stałe' do samochodu wtedy będę szukała porządnej spacerówki takiej która będzie spełniała moje oczekiwania (choć pewno będzie ciężko xDD) a do tego będzie zajmowała mało miejsca w samochodzie hahah
image

watek napisalam z pospiechu, bo szlam robic obiad

poszukuje parasolki cos typu jak delti dot on ma byc na zmiane do auta z moim wozkiem knorr(jego mam na ciezsze tereny)
aby miala duze siedziszko
wieksze kolka, a nie takie male jak ma maclaren
cena do ok.400zl.
lekki
no i zeby nie psul sie
alwhitepearl nie wszystkie Maclareny mają małe koła :)
To tak na marginesie :) XLR ma jedne z największych kół z parasolek zaraz po Chicco :) Wózek nie do zajechania dodatkowo świetny serwis i dożywotnia gwarancja, dodatkowo coroczny darmowy przegląd techniczny :)
No ale już wiem, że nie podoba Ci się ten wózek więc nie drążę tematu :D A i cenę również podałaś więc niestety kryteriów nie spełnia :(
image
image

image
agusia no nie wpadl mi w oko jakos..
tak samo jak stokkee i inne smieszne wynalazki
coneco saturn lub traper.
Hehehe rozumiem :-D Spoko :-D Jak bym miała 400zł też by mi się nie podobały :D Na szczęście każdemu ma prawo podobać się coś innego. Rozumiem, że śledzisz mój wątek Stokke skoro podałaś taki przykład i był to wrzut osobisty w moją stronę :D

MartuS hahaha a Twoje podejście to w ogóle jest dla mnie zabawne :-D Piszesz o spacerówce że dla Ciebie ważne są koła pompowane i za przykład nie przemawiających kół podajesz Maclarena - parasolkę a czy wiesz, że nie ma żadnej parasolki z pompowanymi kołami ?

I jeszcze jedno. Śmieszne jest jak po obejrzeniu wózka w necie stwierdza się że jest on mało porządny :-D
Raczej powinno się polegać na opinii użytkowników a nie oglądać obrazki :)
A kwestia gustu z nią się nie dyskutuje.
image
image

image
Zgadzam się, wg mnie nie da kopić się nic porządnego, nowego, z wiekszymi kółkami i to za 400 zł. Bez szans.
"Półka" porządnych wózków, takich jak Maclaren na przykład, zaczyna się od 1000 zł.
Maclarena xt widziałam już nawet w promocjach za 900 zł i uważam, że to świetna cena w zamian za dożywotnią gwarancję wózka. Mamy i polecam.
Z opinii czytanych zauważyłam, że te tańsze wózki po prostu po któtkim czasie rozpadają się i jest dylemat co dalej... brak serwisu ... kupować nowy ? czym wozić dziecko ? itp. problemy.
Mam jeszcze bugaboo bee - rewelacja, ale też nie jest tani.
Cena za jakość, tak uważam.
O guście się nie wypowiadam.
image
Zobacz sobie Mikrusa Yetti - tania, porządna spacerówka z pompowanymi kołami, widziałam ją na żywo, wygląda naprawdę fajnie.
Ja mam Mikrusa Sprinta, podwozie ma podobne, jestem zadowolona, jeździ gładko, bezszelestnie, nie jest sztywny, chociaż nie ma amortyzatorow, a ten Yetti ma amortyzatory nawet, ogólnie fajna, ale troche ciężka, może Yetti jest lżejszy.

http://allegro.pl/hit-spacerowka-yetti-amotryzatory-gratisy-mikrus-i1749809440.html
Dziewczyna szuka parasolki, z tego co pisze dużą spacerówkę z pompowanymi kołami już ma.
image
image

image
agusia ja nawet nie wiem czy masz/mialas stokke tak podalam przyklad bo wczoraj go widzialam na ulicy i zostal mi w pamieci i nie sledze watkow ktore w ogole mnie nie interesuja ;]

trudno stac mnie na wozek za max 400zl i jeszcze do tego interesu dokladaja sie rodzice i tescie i taki kupie.. jakby maz zarabial min 5 tys na miesiac to bym zapewne kupila drozszy wozek

a tak na marginesie piszecie o cenie wozka, ja dla corki mialam kupiony wozek parasolke za 100zl i wytrzymal mi 3 lata wiec nie wiem co tu cena ma do rzeczy? bardziej sie placi za nazwe/znaczek

koniec tematu bo juz glupie komentarze sa, pozdrawiam
Ja mam na sprzedaż Concord Neo :)
Paulo Coelho

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

fajny, ale nie lubie siedzisk kubelkowych
mamas&papas luna albo drugi model nie pamietam nazwy, pozadny tani i nowy na allegro za 300 zł mozna kupic
No niestety, na "wynalazki" jak to nazwałaś, trzeba mieć zasobny portfel.
Wózki Stokke, są drogie, ale za każdym razem , pytając uzytkowników, są zachwalane.

Dokładnie, jak pisze Agusia, jak można wydac opinie po obrazku?!

Polecam z "konkretnch " wozków:
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-elegant-i1716730530.html

a jeśli jednak zainteresuje Cię Parasolka, Polecam , może ta:

http://allegro.pl/hack-spacerowka-lekka-rozkladane-spanie-i1759629684.html

Szkoda kasy na drogie wózki, jakieś "dziwactwa":)...!
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
to dobrze, ze sa zadowoleni, ale nikt mi nie wcisnie wozka taki co mi sie nie podoba

nie wydaje opini po obrazku gdzie to niby napisalam?;]

anna1979
wiesz co w tym momencie jestes zalosna podajac takie linki wozkow
pozdrawiam srodkowym palcem
alwhitepearl jeśli przeczytasz dokładnie wątek będziesz wiedziała, że o tym, że ktoś wydaje opinię o wózku jak zobaczył go w necie na obrazu pisałam akurat nie do Ciebie :) więc spoko luz wyluzuj :)
image
image

image
mi osobiscie Sttoke sie nie podoba, jest paskudny. Jezdziłam nim chwile i prowadzi sie niezbyt wygodnie.

jesli chodzi o parasolke polecazm, nie do zdarcia
http://swiatmalucha.com/wozki-spacerowe-espiro-wozek-spacerowy-espiro-city-kolor-02/p,23386

mam tez mutsy transportera
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1371&osCsid=d39c28caccfdd67764c2dcdd6a15dfaf

i Baby design sprit
http://www.babydesign.pl/

Wszystkie polecam
Jezuuuuuuu dajcie już spokój tym co wam się podoba a co nie. Kogo to obchodzi jaki kto ma gust. Wróćcie do sedna wątku a nie piszecie pierdoły :)
image
image

image
Anna1979 jak zwykle na wszystko

jesteś żałosna Anno!!!
hehe:)
image

image
Ja tez slyszalam kilka pozytywnych opini o mamas&papas luna i do 400 zl powinnas taki wozek na allegro znalezc. A co do innych komentarzy na temat wozka stokke to nikt was sie nie pyta czy wam sie podoba czy nie.Zamiast polecic jakis wozek zalozycielce watku to zaraz rozwinie sie seria na temat wozka stokke.
Agusia:) albo nie potrafisz czytać albo nie wiem co ... ale zauważ że ja nie szukam żadnej parasolki !
Napisałam że nigdy nie kupiłabym takiego wózka. Nie wyobrażam sobie jazdy czymś taki. I tyle koniec tematu ... Daj se spokój.
image

chyba poleciłam 3 wózki tak czy nie?! a opinie moge sobie wyrażać gdzie chce i kiedy chce
A jaką można mieć opinię jak się nie używało wózka? Chyba mierną :-D

Ja nigdy bym nikomu nie poleciła czegoś czego sama nie używam !!!

A jeśli możesz napisz mi bo jestem strasznie ciekawa co spowodowało, że Stokke jest kiepski w prowadzeniu ? Pytam z czystej ciekawości bo wózek ma oczywiście swoje wady ale o złym prowadzeniu jeszcze nie słyszałam od nikogo takiej opinii :-D Nawet od osób, którym się on nie podoba, zgodnie twierdzili, że prowadzi się go doskonale :)

Mnie się też wiele wózków nie podoba ale nie ogłaszam tego w każdym wątku dotyczącym wózków :) Bo kogo to może obchodzić każdy ma prawo do kupowania takiego jak mu się podoba a gusta są różne i z nimi się nie dyskutuje.
image
image

image
Sory ale mam wrażenie, że to Ty nie bardzo wiesz o czym piszesz :) Po pierwsze wątek jest autorstwa kogoś innego i napisałam, że to autorka szuka parasolki :)

Natomiast Twoja wypowiedź była jasna skoro szukasz wózka z pompowanymi kołami po co wymieniasz wózek parasolkę i to, że nie odpowiadają Ci jego koła przecież Tobie nikt go nie proponował prawda?
image
image

image
Powyższa odpowiedź była do MartuS :)
image
image

image
Pokaż mi w którym miejscu napisałam coś że chce parasolkę ?;/ kobieto chyba bardzo nudzi Ci się w domu ...
Nie pisałam nic na ten temat ... a jeśli chodzi wózek spacerowy to napisałam co dla mnie musi taki wózek posiadać TYLE NA TEN TEMAT.

Autorka szuka spacerówki nie było napisane nic że musi to być parasolka więc poleciłam xlandera którego używam .
image

MartuS :D Jak już coś czytasz czytaj porządnie a nie po łebkach :)
O to cytat :
...watek napisalam z pospiechu, bo szlam robic obiad

poszukuje parasolki cos typu jak delti dot on ma byc na zmiane do auta z moim wozkiem knorr(jego mam na ciezsze tereny)
cena do ok.400zl.
lekki
no i zeby nie psul sie

I nie napisałam, że ty chcesz parasolkę a ustosunkowałam się tylko do Twojej wypowiedzi która sama sobie zaprzecza :-D
Może przytoczę :

...CO do Maclarena XLR To faktycznie ma duże siedzisko ale nie podoba mi się ... Nie przemawiają do mnie te kółka.
Dla mnie wózek musi mieć pompowane kółka. Nie mieszkam na żadnym odludziu i nie ma tu samych pól ale te nasze chodniki to nie wszędzie są równe. I po co mam słyszeć to walenie kółek hehe
Dlatego jeśli spacerówka to dla mnie musi mieć duże pompowane koła ;)
Tym bardziej że dużo spacerujemy ....

Jeszcze raz napiszę przecież nikt Tobie nie proponował Maclarena ani nie napisałaś, że szukasz wózka w tej chwili prawda ? :D

...
Jak już przesiądziemy się 'na stałe' do samochodu wtedy będę szukała porządnej spacerówki takiej która będzie spełniała moje oczekiwania (choć pewno będzie ciężko xDD) a do tego będzie zajmowała mało miejsca w samochodzie hahah...

wcześniej napisałaś, że Maclareny mają małe siedziska to Ci odpisałam, że się mylisz.

Zresztą nie rozumiem po co wciskasz się komuś w wątek jak będziesz szukać wózka to załóż swój osobny wątek i tam napisz jakie masz wymagania.

A to czy mi się nudzi i jak dysponuje moim czasem to już tylko i wyłącznie moja sprawa i nic ci do tego :-D

XLR to parasolka wiec nie wiem o co Ci chodziło z tymi kołami skoro nie szukasz wózka tego typu.
image
image

image
ale żeście zrobiły zamieszanie.... ja jeszcze raz napiszę że delti dot mamy, podoba nam się, fajnie się prowadzi i ma budkę zaciąganą prawie do pałąka:)

a co do maclarenów-prowadziłam kiedyś taki, nie pamiętam jaki model i faktycznie prowadzi się super, bosko zwrotny, niestety zawiesiłam na nim bardzo ciężką torbę i wyjełam dziecko-wózek poleciał:(
jak ktoś ma tysiaka na parasolkę i nie robi dużych zakupów na spacerach to reelacja
Mam nadzieję, że alwhitepearl mi wybaczy zamieszanie którego po części jestem autorką :)

Mam nadzieję, że znajdziesz odpowiedni dla siebie wózek :)
image
image

image
Jeny ... ;/

zauważ że moja wypowiedz na temet spacerówki była przed tym co napisła autorka czyli
watek napisalam z pospiechu, bo szlam robic obiad

cena do ok.400zl.
lekki
no i zeby nie psul sie

A to raczej Ty się wcisnęłaś w wątek i czepiasz sie każdej wypowiedzi. i napisałam tylko ze nie podoba mi się maclaren. A wózka nie szuka nie mam nawet takiego zamiaru i potrzeby. KONIEC
image

Nie odpowiem bo musiałabym się powtarzać i nie będę już zaśmiecać wątku autorki Tobie MartuS proponuję zrobić to samo :)
image
image

image
Mi się podoba albo delti cat, albo navington cadet spacerówka. ALe to wszystko zalezy od tego ile chcesz wydać. Za cata to pewnie jakieś 300 zł, a za cadeta trochę więcej ale to nowszy model. Ja mam cały zestaw bo kupiony jeszcze z gondolą i jest bardzo, bardzo fajny.
ja mam do sprzedania INGLESINE TRIP
polecam chicco ct 0.4 starszy model lub multiway duże kółka dawał radę po chodnikach dziurawych, po śniegu i po polnych drogach

jane solo na allegro jest teraz wyprzedaż tylko ciut droższe 100zł więcej niż limit który podałaś.

http://allegro.pl/wozek-nurse-boulevard-yacht-i1952233015.html

to jest alternatywa dla jane, nurse to jest mniej znana marka grupy jane.

Tylko waga tych wózków w granicach 8 kg więc w realu pewnie z 9 jeśli nie więcej
Inglesinę Trip polecam, u nas się bardzo dobrze sprawdza
image image
juz kupilam sprint, ale po zimie planuje zakup albo trip'a albo multiway'a :))
tylko zmierz sobie szerokość siedzeń w tych dwóch bo widze ze synek już duzy chłopak, wydaje mi się że multiway jest szerszy, albo to takie wrażenie że inglesina trip jest wąska i dla wysokich osób bo rączki ma zdecydowanie wyżej niż multiway, ale nie zmienia to faktu że obydwa wózki godne polecenia.
Miałam takie samo wrażenie, kiedy kupowałam Inglesinę. Myślałam, że jest wąska, ale to nieprawda - jest wygodna nawet dla trzylatka.
tak ja bede jechac z synem i przymierzac go do wozkow :)) bo chcce zeby w nim sie miescil do ok 3 lat
Ja od jakiegoś czasu zamieniłam swojego bugaboo na x-landera x-go i jestem bardzo zadowolona. Mały ma 1,5 roku a w śpiworku i zimowych ciuchach ma dużo miejsca w wózku i nie jest ściśnięty albo wykrzywiony. Prowadzi się super jest bardzo skrętny. Zastanawiałam się nad inglesiną trip, ale według mnie x-lander ma większe siedzisko.
narazie nad tym nie mysle, bede myslec bardziej jak sie skonczy zima :))
ale zastanawiam sie nad multiway ct o.4 i trip cos bede musiala wybrac na te moje zadupie piaszczyste :))
http://babyoutlet.pl/p/57/59/bebidoo-by-knorr-spacerowka-spacerowe-wozki.html

mam podobny jak na zdjęciu.. wytrzymał już dwoje dzieci.. moje jest trzecie.. wytrzymał chodzenie po lesie, plaży, błocie, śniegu.. nadal jest w dobrym stanie....nic się nie popsuło... trzeba tylko dwa razy do roku ściągać i koła czyścic...
bo knorr jest niemiecki, wiec solidny,, sama mam wozek na zime knorr'a, ale taka duza spacerowke o taka:
http://srvimg07.tablica.pl/images_tablicapl/6399201_3_644x461/wozek-wielofunkcyjny-knorr-z-nosidlem-i-spiworem-wozki-dzieciece.jpg
Tak naprawdę wszystko zależy od tego ile chcesz wydać. Ja mam x-landera x-q, wózek mamy ponad dwa lata i jest bezawaryjny. Daje radę w mieście, daje rade poza miastem, w sklepie, czy na plaży jak dla mnie bezkonkurencyjny. Siedzisko jest wygodne, dobrze wyprofilowane, dobrze się rozkłada. Koszyk duży, można przewieźć zakupy ze sklepu bez obawy że się zarwie. Najbardziej jednak jestem zadowolona z łatwego i bardzo lekkiego prowadzenia!
Również polecam x lander xa,mam używanego,córka ma 2,5roku a wózek sprawuje się wciąż super.
mysle ze jakis maxi cosi, osobiscie polecam kupowac w sklepach ktore maja dojscie do tanszych wozkow, typu"

http://www.chiccomio.com.pl/wozki-maxi-cosi/1318-maxi-cosi-wozek-mura-4-purple-blossom-2011.html
Inglesina trip jest fajna ale tzeba sie do niej przymierzyć,dla mnie byla z a wysoka i kopalam w koła:-(
teraz zastanawiam sie nad BD SPRINT a maz namawia mnie na espiro magic.
No to zainwestuj w Quinny :)u nas juz przy drugim dzieciaczku sluzy i nadal wyglada idealnie :)

Inne tematy z forum Rumia

Nowe Janowo (4 odpowiedzi)

W okolicy, gdzie powstało osiedle, dostępna jest pełna infrastruktura zapewniająca wygodne życie...

Formeli 17 (70 odpowiedzi)

Rumia jest integralną częścią małego Trójmiasta Kaszubskiego, od lat jednym z najważniejszych...

Codzienne nocne buczenie jakiejś maszyny w Rumi (4 odpowiedzi)

Czy słyszycie od kilkunastu dni codzienne nocne buczenie? Problem w tym, że słychać je...

do góry