Widok

jaki prezent dla rodziców

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jakieś pomysły na prezenty dla rodziców? ( my z narzeczonym mamy tylko mamy)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my kuujemy wino i zamawiamy skrzynki na wino, z "grawerem" dla rodziców i datą ślubu, jeśli będa chcieli to wypiją, jesli nie, to może otworzymy je w którąś tam rocznicę :)

papilio1@op.pl
my się jeszcze zastanawiamy,
ale chyba stanie na grawerowanej ramce z naszym zdjęciem :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Ja zanmówiłąm dla rodziców
http://allegro.pl/item376421503_podziekowania_dla_rodzicow_crzest_stojak_zdjeci.html

Z własnym tekstem. Fajny pomysł:) no i kwiaty do tego,

image
[url=http://pierwszezabki.pl]image
My nie robimy oficjalnego podziękowania na weselu, więc nic nie dajemy. Najwyżej później kupię jakąś łądną ramkę i dam im zdjęcie ze ślubu.

image
image
my w Pałacu Opatów daliśmy Rodzicom drobne upominki - pięknie napisane podziękowania :)

Gdy moja Mama czytała (już w domu) - głos jej drżał ;) a oczy "spociły się" lekko ;)

moje http://decostudio.pl/product_info.php?cPath=1_52&products_id=203

Mariusza http://decostudio.pl/product_info.php?cPath=1_52&products_id=197

Rany,
Wszysktie macie fajne pomysły. Ale ramka z grewerem jest fajna. Jeszcze jakby znaleźć taką, np. na trzy zdjęcia i włożyć podziękowania? Mogłoby być fajnie, co??
teksty, które umieściliśmy na podziękowaniach :)

image

image

napewno widziałam na 2 zdjęcia, na allegro :)
nawet się zastanawiałam nad elektroniczną ale trochę za duży koszt

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
my nie robilismy podziekowan, tylko teraz jak juz mamy zdjecia ze slubu, bedziemy drukowac fotoksiazke :) i na ostatniej stronie chcemy napisac podziekowania. mysle ze sie uciesza :)

image
image
Na pewno, dla rodziców to tak samo ważne przeżycie, jak dla nas. Moja mama to się tak wszystkim przejumje, jakby to ona sama wychodziła za mąż :)
my dalismy piekne podziekowania a do tego mamom- złote,delikatne wisiorki, a tacie zegarek

moi znajomi dali takie piękne duuże srebrne rami, format B2
w ramkach były czarno białe zdjęcia pana młodego albo panny młodej jak byli niemowlakami
to było słodkie
My chyba tez tak zrobimy:-)

image

image
my dla mam zamawiamy kosze kwiatów :)

córcia nr1
image

córcia nr2
image
dodam że to nie bedzie oficjalnie na weselu tylko po błogosławieńswie z (różnych wzgledów)

córcia nr1
image

córcia nr2
image
a my zrobiliśmy foto książki....
zdjęcia przedstawiają całą historie... od ślubu rodziców, jak byliśmy mali, jak się poznaliśmy..... a ostatnie dwie strony są puste na zdjęcia ze ślubu.
Jak ja oglądam samej mi sie łzy kręcą....

image
a mozecie podac jakies przyklady co w srodku mozna napisac fajnego?troche mam ale chcialam to rozbudowac

image
image

Oberża Pod Lipami
My kupiliśmy rodzicom ramki elektorniczne teraz po weselu wgralismy im zdięcia są zachwyceni do tego oczywiście kwiaty
Myśmy zamówili na allegro nasze portrety :)
Wysłaliśmy gościowi naszą wspólną fotkę i on to przeszkicował na duuuży format. Oba obrazy ioprawiliśmy w pas par tout (czy jak to się pisze) i teraz portrety wiszą u 1 i 2 rodziców w głównym pokoju :)
Do tego oczywiście dostali kwiaty :)

My mamy coś takiego:
http://allegro.pl/item380851393_podziekowania_dla_rodzicow_ponad_100_wzorow_ss.html

Taki wierszyk:
http://www.lucyart.multimo.pl/lucyart/17.jpg

Kochani Rodzice!

Pozwólcie, byśmy w dzień ślubu
W wielki dzień radości
Złożyli Wam podziękowania
Na dowód naszej wdzięczności.

Nasze życzenia są skromne,
Jeszcze prostsze są słowa...
Ale to w nich dla Was
Wdzięczne serca się chowa.

W podzięce za trudy zyczymy
Niech dobry Bóg z nieba
Obdarzy Was zdrowiem,
Daje to, czego Wam potrzeba.

Kochanym Rodzicom
W podziękowaniu za trud wychowawczy
Bukiet życzeń składają

córka Martyna
z mężem Patrykiem (i odwrotnie)

5 lipca 208
Gdynia
image
image
image
my też zrobiliśmy fotoksiążki-od naszych zdjęć z dzieciństwa do dzisiejszych-wspólnych.
N apierwszej stronie napisaliśmy ogólne podziękowania,a na ostatniej takie osobiste-ja do moich , mąż do swoich rodziców.
Fotoksiążki zrobiły furorę na weselu...Wyciskacz łez, bo wszystkie teksty pisaliśmy sami.

image
kiedys ktos pisal, ze kupowal rodzicom figurki oskara w podziekowaniu lub koszulki ze znaczkiem supermana i napisem super mama/ super tata.

image
image

Oberża Pod Lipami
Z racji tego, ze my tez mamy tylko mamuski to na podziękowaniach wręczylismy po bukiecie kwiatów a do tego pięknie zapakowane wisiory z bursztynu. moja mama do dzisiaj zakłada i jest bardzo zadowolona
image
dziewczyny, dla mamuś kwiaty i jakos tak łatwiej jest cos znalezc a dla tatusiów??? macie jakies pomysly??

image
a co zrobic jak moi rodzice sa rozwiedzeni a narzeczonego sa razem? dla jednych podziekowanie a dla mamy i taty? pomocy!
dajemy foto ksiazki - jedna dla moich rodzicow a druga dla mamy narzeczonego(bo jego rodzice tez sa po rozwodzie, tyle ze jego ojca na slubie nie bedzie)

Calmia ja bym na Twoim miejscu zrobiła podziękowanie dla rodziców, przeciez oni sie rozwiedli ale nie z Tobą, jednak to rodzice i na pewno będzie im miło uczestniczyc w podziękowaniach. To bardzo wzruszający moment.
image
calma, ja mam podobną sytuację z tym że odwrotnie moi rodzice są razem a mojego narzeczonego są po rozwodzie i robimy podziękowania mimo wszystko ,, bo w końcu jak mój narzeczony się urodził i dorastał to oni się wtedy jeszcze baaaardzo kochali. Pomyśleliśmy że miło może im się wspomni tamte dni (bo przecież mieli na pewno wiele miłych chwil przeżytych razem). Robimy podziękowania tak: z tego względu że jego rodzice są osobno to ojcom kupujemy whisky zapakowane w ozdobne księgi stylizowane na stare, a mamom damy kompozycje kwiatowe w kryształowych szerokich wazonach z ziemią szklaną do tego jeszcze dostaną albumy z haftowanymi naszymi imionami i datą ślubu (oczywiście jego taka dostanie osobny, a moi rodzice wspólny). Do tego jeszcze będą dla nich dwie piosenki : pierwsza będzie leciała w momencie kiedy będziemy szli do stolików po swoich rodziców (będzie to piosenka "Dzięki Wam) potem narzeczony przeczyta z wspomnianych wcześniej albumów podziękowanie , damy prezenty i następna piosenka będzie już do tańca ( tytuł "Podziękowanie dla Rodziców" czy jakoś tak) Ta druga piosenka może nie pasuje za bardzo do rozwiedzionych rodziców narzeczonego ale to on sam powiedział że dawniej przecież byli razem i się kochali - i że dla niego mimo że nie są już razem to i tak to zawsze będzie "mama i tata" bez względu na wszystko

kończę bo sie za bardzo rozpisałam :)
My kupiliśmy podziękowania i wykupiliśmy kolacje dla rodziców(wydrukowali nam zaproszenie i włożyliśmy do podziękowań)
a u nas bedzie tak: kazdy z nas powie wierszyk dla swoich rodzicow i damy im ten wiersz jakos oprawiony... planujemy cos jeszcze ale nie wiemy jeszcze co...

Kochani Rodzice!
To Wy pokazaliście mi księżyc,
pierwszy śnieg na świerkach
i pierwszy deszcz.
To Wy daliście mi dom, bezpieczeństwo,
pewność siebie i rodzinne ciepło.
Dziękuję Wam za Wasze oczy,
które z Miłością na nas spoglądają,
Dziękuję Wam za dłonie,
które się o mnie troszczyły.
Dziękuję za Wasze serca,
które od zawsze darzą mnie miłością.
Dziękujemy za pogodnie dni
pełne miłości i szczęścia,
za Waszą pomoc i wsparcie
w każdej chwili mojego życia.

Kochana Mamo! Kochany Tato!
Z głębi serca
Dziękuję Wam za wszystkie dni,
Które wspólnie przeżyliśmy ...
Jestem wdzięczna za każdą pogodną chwilę,
Za uśmiech, miłość, dobrą radę...
Za to, że zawsze mogłam liczyć
Na Waszą pomoc i wsparcie
Dziękuję za trud, jaki włożyliście w to,
Abym wyrosła na wartościowego człowieka.
... bo mieć Rodziców takich jak Wy to Bezcenny Dar i Duma dla mnie.
Dziękuję

image
image
Patrycja - śliczne to co napisałaś. Bardzo wzruszające.

TEKST REKLAMOWY ZOSTAŁ USUNIĘTY.
[url=http://www.ezticker.com/]
image
[/url]
.

image
Na jednym ze ślubów gdzie Panna Młoda nie miała rodziców zapalono znicze... i rodzice Pana Młodego przywitalli Ją w rodzinie jak swoją córkę! wszyscy płakali.

standardowo kwiaty... jako prezent wnuka? :)
Ja tez chce zrobić podziękowania dla rodziców chce na pewno ksiege zrobic ale jeszcze mysle o czyms innym:)(...wymysle cos pewnie jakosik jeszcze ale mam pomysl byzrobic podziekowania dla dziadkow i babci:):)a ze mam ja swie babcie i jednego dziadka a moj narzeczony ma jedna babcie .chcialabym kupic jakies ladne wieńce i dać mojej babci dla dziadka a moj narzeczony da w swojej rodziinie komus kto ma blisko by polozyc na grób .tak symbolicznie. pokazac pamiec...gdyz ja bylam blisko z moim dziadziusiem i chce by wiedzial ze nie zapominamy o nim....
ale chyba te wience to nie podczas wesela, co? nie wiem, ale ja bym sie chyba dziwnie poczula jak bym cos takiego zobaczyla...

image
image
moze....sama nie wiem ale chcialabym podziekowac rowniez dziadkom jakby..... sama nie wiem jak to zrobie...moze wlasnie poo.....pojde i poloze wieniec...
wieńce? hmmmmmm chyba nie pasują na wesele. Mój Tata zmarł 9 lat temu i chciałam zaśpiewać piosenkę którą uwielbiał.... "jeszcze się tam żagiel bieli chłopców którzy odpłyneli...." ale żałobę sie nosi w sercu.

Oczywiście ze to piękne , ze pamiętasz również o Dziadkach ale sądzę że wieńce to nie najlepszy pomysł. Zrób jak uważasz, to Twój dzień! tylko nie przesadzajcie, ma być pięknie ale nie na pokaz...ma być wyjątkowo ale nie przesadnie! Powiedz parę miłych słów o Nich i ze szkoda ze Ich nie ma....
Tata mojego Narzeczonego, mój Tata i moja Siostra nie żyją...
planujemy zadedykować im piosenkę tuż przed podziękowaniami dla Mam.
mam nadzieję, że dam radę powiedzieć przed tą piosenką choć parę słów...

jakoś wieńce na wesele chyba średnio pasują... ja nie chcę, żeby było smutno i "pogrzebowo", bo choć będzie mi ich BARDZO brakowało, to wierzę, że oni są z nami i cieszą się tego dnia...

ale to kwestia indywidualnego wyboru...

Macie bardzo oryginalne pomysły. Ja sama stoje teraz przed dylematem wyboru prezentu dla rodziców . Bo kwiety to napewno a co dalej chyba musze jeszcze trochę pogłówkować.
Pozdrawiam trzymajcie sie ciepło
Aga:)

my kupilismy skrzynke na wino z wisniowego drewna, wygrawerowalismy co nieco na niej i oczywiscie do srodka dobre wino:)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
Jeżeli teścik okaże sie pozytywny to dostaną kosz ze słodkościami, ozdobne podziekowania, po kwiatku i.... pudełeczko a w nim buciki dla maluszka ze zdjęciem usg z napisem "babciu! dziadku! tu jestem" , na razie nikt nic nie wie więc myśle ze będą zachwyceni ;)
A jeżeli okaże się negatywny to będą musieli obyć sie bez pudeleczka ;)

Sprzedam Farage Lolita :)

[url=http://www.abcslubu.pl]image

trzymam kciuki za kreseczki na tescie ;) super prezent :)

image
image
hehe... :) dzięki :*

Sprzedam Farage Lolita :)

[url=http://www.abcslubu.pl]image

Dla Rodziców, Chrzestnych, Babci i Dziadka oraz świadków mieliśmy podziękowania, które sama zrobiłam.
Pomysł może nie jest super oryginalny ale wszyscy bardzo się ucieszyli.
image
image
W srodku znajdował się wierszyk odpowiedni dla danej osoby,
każdy dostał również różyczkę w rożku w podobnej kolorystyce .

[url=http://www.suwaczek.pl/]image
sprzedam La sposę Gaula (rozmiar 36/38, wzrost 160 + obcas)

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry