Widok

jaki prezent ślubny dla męża???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny! Proszę o pomoc.... zastanawiam się nad jakimś prezentem ślubnym dla przyszłego męża na okoliczność naszego ślubu.... Mam na myśli jakiś drobiazg....
Co byście proponowały?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzidziusia?:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
- nie pojawić sie na ślubie :) ?

- striptiz w noc poslubną :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja myslalm nad zegrakiem z grawerem :)
Zegarek, spinki do mankietów, długopis czy portfel z grawerem to dobry pomysł - wystarczy bardzo osobista dedykacja (imię i nazwisko, ulubiony cytat czy tylko dla Was ważne wyrażenie) i zwykły prezent nabiera innego wymiaru :)
My wprawdzie nie będziemy robić sobie prezentów ale z wyżej wymienionej opcji skorzystałam robiąc prezent mojemu mężczyźnie na inną ważną okoliczność.
image
ja kupiłam zegarek :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja również kupiłam zegarek. Tak na prawde to jedyna bizuteria dla faceta, a i nie ma to jak ladny zegarek ;)
ja skorzystalam z okazji i kupilam takie tissota http://www.sklepzegarki.pl/tissot-couturier-p-6783.html oczywiscie z grawerem (dostalam za 10 zł). Tylko uwazaj kiedy chcesz kupic, ja kupilam niedawno i nie wytrzymalam. Musialam dac wczesniej :D
przesad mowi, ze zegarków nie kupuje się ukochanej osobie, bo odmierzają czas do rozstania :P szkoda ze nie wiedzialam o tym jak przyjmowałam zegarek od mojego lubego :D hihi
ja też stawiałabym na zegarek, ale i tak uważam że najlepszym prezentem slubnym dla meża jest DZIEWICTWO!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
Olesia, zaraz dziewczyny na Ciebie znów siądą że chcesz je nawracać;) Chociaż ja tam się z Tobą zgadzam;)
image image
Ty powinnaś być w dzień jego ślubu największym prezentem - i tak będzie :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To juz jest moda kupowania prezentów dla meżow i żon!!!! przeciez to chore. Ja powinnam byc jego prezentem i widok w sukni ślubnej a nie jakis tandetny zegarek z grawerem ktory nie ma nic do przekazania.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ślub się coraz bardziej komercjalizuje i co zrobisz ;) Jak wszystko zresztą.
Gosiu zgadzam sie z Toba

prezent to mozna kupic na urodziny a ślub jest ważnym dniem i jego symbolem jest obrączka a nie jakies dziwactwa
image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
miliani :))) dzięki za poparcie :P

Żaden zegarek, zadna obrączka nie ucieszy męża tak jak DZIEWICTWO! Każdy facet Wam to powie :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
A jak sprawdzisz, że facet jest prawiczkiem? :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale to nie temat o prezencie dla żony tylko o prezencie dla męża :P
Jeśli nie Ty będziesz największym prezentem (a nawet SKARBEM) dla niego na Waszym Ślubie tylko musi być jakiś np. zegarek - to się nie hajtaj !!!! mówię poważnie!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Olesia - on też powinien byc tym prezentem ;)

Trochę przesadzacie z tymi prezentami, skarbami itp. Jak wychodzicie za mąż to znacie się już ładnych parę lat, wiec o jakim prezencie może tu być mowa? Trochę seksu dla faceta to żadna nowość, wkrótce mu się znudzi :)
wiecie co mily temat srpwadzacie na dno!!!!

w niektorych domach tradycja jest kupienie jakiegpos drobiazgu dla drugiej polowy w dniu slubu, moja kuzynka jak dostala od meza rano kurierem kwiaty a w nich zlote serduszko to sie poplakala ze szczescia.....
ona mu dala piekny zegarek z grawerem......
czy zrobienie przyjemnosci, pomyslenie o tej drugiej polowie w dniu slubu, oderwanie sie od tej sukni, gosci i wyzerki choc na chwilke i zatrzymacie chwili w sercu dla siebie jest takie starszne???

Pora przestac myslec o sobie!!! Suknia jest wasza i stroicie sie dla siebie, co to za prezent dla meza??
Nie wiem jak mozna byc tak samolubnym!!

Przeginacie!!!!
Dziewictwo to powinna byc cnota a nie prezent dla meza!!!
Dziewictwo powinno byc zachowane dla samej siebie do slubu, zeby utrzyamc czystosc dla siebie!!!!
Maz nie bedzie mial mnie na wlasnosc to jak moge kawalek ciala mu oddac??
Ja nie zyje w swiecie zon niewolnic zeby zyc dla meza i zachowywac cos dla meza!!!!!
Bede zyla Z mezem, bede Z nim twozyla rodzine, bede Z nim twozyla dom - a nie dla niego!!! to dla mnie diametralan roznica!!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
tak jak DZWIECZYNA pisze!!!!

Nie "hajtajcie sie" (cokolwiek to slowo znaczy!) jesli chcecie zrobic przyjemnosc mezowi prezentem!!!!

Dla meza jednym dobrym prezentem jest to ze wzgelnie ladnie wydladacie i dacie mu dupy koncu, a jak zakonczycie lodzikiem to szczyt mazen!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Mocne, ale prawdziwe ;)
anka86 złość piękności szkodzi:)

Ja myślę że jak jest taka tradycja to fajnie ją kontynuować. Ale w wielu rodzinach takiej tradycji nie ma. A wtedy dla mnie to trochę poprzestawianie znaczeń, ślub traci na znaczeniu więc żeby tą dziurę jakoś upchać to urządza się coraz bardziej huczne wesela, coraz więcej atrakcji, coraz więcej prezentów. Jak przy pierwszej komunii, coraz mniej treści, a coraz więcej formy. Takie jest moje zdanie, ktoś może mieć inne :)

A co do drugiego wątku... nie chcę przeciagać off-topu, ale moim zdaniem robienie wszystkiego dla siebie jest wyjątkowo smutne :) Choć tez nie żyję w świecie niewolnic:) A mimo wszystko dom zamierzam budować nie tylko z mężem, ale też dla niego, i vice versa:) I wszystkie nawet trudne decyzje podejmowaliśmy razem, ale przede wszystkim dla siebie nawzajem. Cnota cnotą ale żadne złoto nie ma wartości jak nie możesz się nim z nikim podzielić.
image image
Miliani - nie przesadzajmy - dla całej rodziny to tylko okazja do spotkania się (często po latach), pojedzenia i potańczenia. Jaka tu w tym głebsza treść? Przeciez to Wy chcecie byc razem, a reszcie rodziny delikanie mówiąc to zwisa ;)
dla mnie jest dziwne dawanie sobie prezentów w dniu ślubu...są inne okazje. Nie spotkałam się z czymś takim w gronie znanych mi osób czy rodziny. Nie wiem co bym dała ale pytanie co dac swojemu facetowi to tak jakby sie go nie znało;) i trzeba sie radzic innych comu się spodoba. jak już trzeba to może np. fajne spinki, które się mu podaruje nie w dniu ślubu ale przed do jego gajerka:)
a tak na marginesie, to wlasnie huczne weseliska, tzw pokazowki to tradycja polska :)

A skromnie, mniejsze, bardziej kameralne to cos nowego :)

do tego ja dla meza to moge zrobic obiad, czy sniadanie, czy dla niego moge wyprasowac spodnie, ale dom buduje z nim.....nikt nie musi sie ze mna zgadzac.....takie jest moje podejcie :)

a ze mieszkamy razem 5lat i ciagle jestesmy w sobie szalenczo zakochani i naprawde bardzo szczesliwi razem, to nie uwazam ze to moje podejscie jest negatywne, umem i dawac i brac, zarowno od samej sebie jak i od zycia/przyszlego meza/innych.....i jestem osoba szczesliwa i spelniona, tak jak moj ukochany :) on nie nazeka, ja nie nazekam a to najwazniejsze a co inno mysla........to ich sprawa :)
Ale ja mówię konkretnie dla nas:) My chcemy być razem, jak mówisz, więc dla nas przynajmniej POWINNO to się nie ograniczać do spotkania, pojedzenia i potańczenia. A chyba przyznasz że ślub ostatnio mocno stracił na wartości i często (co zresztą sam powtarzasz :P) huczne wesele, prezenty dla męża, cuda-wianki a za rok rozwód.

Ja bym jednak odróżniła tradycyjną polską gościnność od wesela-pokazówki:)
image image
Prezenty to są od gości. Ja też nie słyszałem o dawaniu sobie prezentów nawzajem w dniu ślubu.
Miliani - Haha - faktycznie, sam to powtarzam ;D
Jakie wesel taki rozwód ;) - tak mozna sprawfrazowac piosenkę pani Edytki. Wcale się temu nie dziwię, jak się przywiązuje taką wagę do głupot, a nie realnych problemów.
Ostanio moja kuzynka była na 18-tce jej kuzynki. Słuchajcie, bylo kolo 150 osob !!!! Wszyscy się smiali, ze tylko pana młodego nie było ....
Wy jesteście dla siebie prezentem w tym dniu!!! :)
dlatego my nic sobie nie kupowaliśmy...
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
ja jestem prawiczkiem i zamierzam nim pozostac az do slubu. to najpieknmiejsze co mozna ofiarowac ukochanej. tego samego oczekuje od mojej przyszlej zony. nie mam zamiaru zjadac nadgryzionego jablka albo nadgnilego jesli dziewczyna sie naszalala.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ciekawe czy się sprawdzisz bez praktyki podczas nocy poslubnej?
Raczej wątpliwe ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
lepiej zjeść tort z kolegami niż suchara samemu :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A jeszcze lepiej schowac tort do lodówki na później :)
ZEGAREK :)
Zegarka to już nawet na komunię się nie daje :)
Od tego są komórki :DD

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry