Widok

jaki prezent

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wolicie pieniądze w prezencie, czy jakiś super ekskluzywny prezent, którego sami byście nie kupili, np. srebrną zastawę stołową, porcelanę z rosenthala
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jest ta ulica gdzie jest rudy kot, to chyba jakis nowootwaray sklep, al ejak weszłam to sa prawdziwe pamiątki, maja i srebro-piękne cukiernice, i plater, i takie zwykłe, kazdy powinienen cos wybrać,
No tak, my, jak wiekszosc, wolelibysmy pieniazki. Co prawda kredytu nie bierzemy, ale teraz bardzo mocno oszczedzamy, a poza tym wiekszosc wyposazenia juz mamy :) Z tym, ze nie wiem jak przekazac to gosciom, zeby jakos glupio nie bylo :( Czy Wy tak prosto z mostu przy wreczaniu zaproszenia mowicie, ze w kwestii prezentu to raczej kaska interesuje?? Czy czekacie, az ktos pozniej ewentualnie sam sie spyta??
a co powiesz na taki wierszyk na końcu zaproszenia, albo na osobnej małej karteczce wełożonej w zaprosznie?

"A że często tak się zdarza
Prezent lubi się powtarzać
Więc prosimy miłych gości
Dajcie kasę, będzie prościej"

albo:

"Aby ominąć zwyczaje prastare
By nie mieć na przykłąd żelazek pare
Prezentem dobrym i bardzo wygodnym
Będzie papierek ze znakiem wodnym"

Myślę, że goście nie powinni się obrazić jeśli będzie to w taki żartobliwy sposób zakomunikowane, co ty na to?
:)))) super te wierszyki :)))) hmmm...musze naradzic sie z narzeczonym, ale chyba skorzystam. Delikatny, zartobliwy i napewno skuteczny sposob :))) wielkie dzieki
do góry