Widok

jaki procent wynegocjowaliscie u dewelopera

Jak w temacie, ciekaw jestem ile udalo wam sie wynegocjowac u dewelopera i jakiego. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zadałeś bardzo ogólne pytanie, z mojego dośiwdczenia procent zależy od wielkości mieszkania i lokalizacji, a te dwie kwestie w praktyce przekładają się na to jak długo mieszkanie jets na rynku.
W moim przypadku w zeszłym roku miałem obiżke 2,5% trudno tu mówić o negocjacji, developer standardowo dwała w zależności od wkladu własnego i wpłaty odpowiedni rabat i nie było mozliwości negocjacji - ale jest to mieszk 43m2 w dobrej lokalizacji. W tym roku wynegocjowałem ok 8% małe mieszkanko w miejscowości nad morzem poza Gdańskiem.

Ja się zastanawiam jaka jest cena metra na szadólkach : orle gniazdo, inpro, robyg itd - ostatnio tamtędy przejeżdzałem i widzę że ktoś się zdecydował na tą lokalizacje - przypuszczam że musiało być bardzo tanio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Licze ze jak kazdy poda szczegoly ze swojego przypadku to bedziemy mieli jakis ogolny obraz sytuacji.

Sam jestem przed rozmowa z deweloperem budujacym na Dabrowie i zastanawiam sie na ile moge liczyc upustu(duze mieszkanie 80-100m).

Pozdrawiam i zachecam do dzielenia sie opiniami, doswiadczeniami.
Developer jak będzie musiał sprzedać mieszkanie to dopiero spuści cenę. Inaczej da Ci ochłap parę procent, żebyś się cieszył jak dzieciak.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam Barry i co byłeś negocjować cenę za mieszkanko ? Ile udało Ci się wynegocjować i na jaką inwestycję się zdecydowałeś?
Witam ponawiam pytanie jaki procent udało ci się wynegocjować?
pozdrawiam
Sprzedawca ma pewne widełki cenowe ... im mniej zejdzie z ceny tym więcej zarobi dla siebie.

Nam udało się zjechać 9 tys. z ceny wyjściowej 214 tys.

Mieszkanie bylo dopiero w początkowej fazie budowy bloku, deweloper robyg, os Lawendowe-Wzgórza.
Podobno jest coraz lepiej w tej kwestii. Ktos moze potwierdzic swoim przypadkiem?
ja kupiłam własnie mieszkanie na jabłoniowym osiedlu , 3950 za metr i mozna sie targowac. Na Orlim Gnieżdzie jest bardzo drogo 5700 za metr i ponoć grzyb już wylłazi, na jabłoniowej ulicy, na lawendowym naprzecwko jest po 4500 tysiąca metr

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Dom modułowy (12 odpowiedzi)

Ostatnio zainteresował mnie temat domów modułowych. Podobno domek ok 60-70m można mieć już za 250...

Maść przed wykonywaniem tatuażu poszukuje (3 odpowiedzi)

Czy gdzieś w Gdańsku dostanę teraz stacjonarnie Maść przed wykonywaniem tatuażu? Ważne aby w...

odstraszacz na krety - opinie? (52 odpowiedzi)

Witam, w moim ogrodku, gdzie dopiero posialam trawe zadomowil sie kret i buszuje po calym...

do góry