Widok
jaki stanik do gorsetu bez ramion?
j.w. Mierzylam tzw bardotki ale one zjezdzaja i splaszczaja mi biust. Chialam miec pod suknia jakis ladny komplecik, tzn staniczke,majteczki i pas do ponczoch,ale mam problemy ze stanikiem,ktory by sie strzymal i ktory by "zbieral" ladnie biust, macie jakies sugestie?
szyje w salonie Marietta, sprytne z tym staniczkiem wszystym, mam biust C, generalnie babki z salonu mowily ze na pierwsza przymiarke mm przyjsc juz ze stanikeim i butami,wiec szukam tego teraz:) ale w rylko jakis pomór, nie ma rozmiarow butow slubnych,zostaly jakis resztki, bielizny w Gdyni tez nie wiem gdzie szukac, pomozcie!
To chyba nici z wszycia tego staniczka.
W Batorym w Gdyni jest mały sklepik z bielizną Samanty. Właścicielka jest niesamowita jeżeli chodzi o dobór staników. Co prawda ostatnio jej tam nie widziałam, zatrudniła dziewczyny. Może tam spróbuj. Ja też jestem na tym etapie. A buty – tragedia!!!
Żadne mi się nie podobają.
W Batorym w Gdyni jest mały sklepik z bielizną Samanty. Właścicielka jest niesamowita jeżeli chodzi o dobór staników. Co prawda ostatnio jej tam nie widziałam, zatrudniła dziewczyny. Może tam spróbuj. Ja też jestem na tym etapie. A buty – tragedia!!!
Żadne mi się nie podobają.
Ja tez kupowałam sukienke w Mariettcie i tez mi babeczki powiedziały zebym przyszła ze stanikiem. Ale poniewaz mam rozmiar biustu 75C, przed przymaiarka zadzwoniłam jeszcze do salonu, zeby sie poradzic, bo suknia miala dosyc głeboki dekolt na plecach (takie wiązanie) i ustaliłysmy ze Pani wszyje mi stanik w gorset. Kupiłam na targu jakis za 15 zł (kolor ecri, leko usztywniony i ładnie zbierał piersi, ważne żeby był mocno zabudowany od dołu!). Jak poszłam na pierwsza przymiarkę to wziełam go ze soba. Nie ma sensu kupowac droższego, bo i tak zostanie pociety :). To rozwiazanie sprawdziło sie super!
nieprawda, że wszycie stanika w suknie sprawdza sie tylko przy małym biuscie. Ja mam rozmiar 75D minimum i panie od razu mi powiedziały w salonie, że będziemy wszywać i jestem super zadowolona- z racji tego, że mam przezroczyste plecy. wiec kupiłam na rynku jakiś stanik za 10zł który bardzo ładnie zbiera biust i mam po problemie :))
dziewczyny, ja wiam powiem , ze tancerki mają zawsze wszyte staniki lub miseczki w sukienki, niezaleznie od rozmiaru. I to się sprawdza. dodam ze te sukienki mają najczesciej gołe plecy i dzier=wczyny sie przeciez mocno ruszają i naprawde te wszyte staniczki sie sprawdzają - nie wiem dlaczego niektóre krawcowe to odradzają.
Chociaż w salonie ślubnym przekonywano mnie, ze suknia jest tak dobrze wyprofilowana i z usztywnieniami, ze nie potrzebuję już żadnego biustonosza ja jednak uparłam sie, że muszę coś pod nią mieć, tym bardziej, że wydawało mi się jakoś dziwnie abym w dzień ślubu pod suknią była prawie "naga" ;) A ponieważ także mam niemały biust - 75 D z odpowiednim biustonoszem nie jest łatwo, ostatecznie kupiłam piękny gorset w Triumphie, fakt, że z tym gorsetem i usztywnieniami sukni czułam się jak w pancerzu, hihi, ale miałam spokojniejsze sumiene ;)
ja kupiłam sobie fajny stanik w triumphie, jest rewelacyjny, super leży!nigdy jeszcze nie byłam tak zadowolona:)))przymierzyłam wszystkie możliwe bardotki w trójmieście hihihih i nic nie leżało tak dobrze, w końcu zdesperowana weszłam do triumpha, chociaż nigdy nie kupiłam tam żadnego stanika i kobieta mnie namówiła na przymiarkę i całe szczęście:))jest extra!polecam
@gnieszka napisał(a):
> ja kupiłam sobie fajny stanik w triumphie, jest rewelacyjny,
> super leży!nigdy jeszcze nie byłam tak
> zadowolona:)))przymierzyłam wszystkie możliwe bardotki w
> trójmieście hihihih i nic nie leżało tak dobrze, w końcu
> zdesperowana weszłam do triumpha, chociaż nigdy nie kupiłam tam
> żadnego stanika i kobieta mnie namówiła na przymiarkę i całe
> szczęście:))jest extra!polecam
A jaki ten stanik ?
> ja kupiłam sobie fajny stanik w triumphie, jest rewelacyjny,
> super leży!nigdy jeszcze nie byłam tak
> zadowolona:)))przymierzyłam wszystkie możliwe bardotki w