Widok

jaki stanik do gorsetu bez ramion?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
j.w. Mierzylam tzw bardotki ale one zjezdzaja i splaszczaja mi biust. Chialam miec pod suknia jakis ladny komplecik, tzn staniczke,majteczki i pas do ponczoch,ale mam problemy ze stanikiem,ktory by sie strzymal i ktory by "zbieral" ladnie biust, macie jakies sugestie?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Misia a Ty szyjesz swoją sukienkę? Jeżeli tak, to możesz wszyć staniczek w gorset. Niestety takie rozwiązanie zdaje rewelacyjnie zadanie tylko przy małym biuście. Przy większym się nie sprawdza.

image
szyje w salonie Marietta, sprytne z tym staniczkiem wszystym, mam biust C, generalnie babki z salonu mowily ze na pierwsza przymiarke mm przyjsc juz ze stanikeim i butami,wiec szukam tego teraz:) ale w rylko jakis pomór, nie ma rozmiarow butow slubnych,zostaly jakis resztki, bielizny w Gdyni tez nie wiem gdzie szukac, pomozcie!

Aha,jeszcze misie marzy na noc poslubna taka biala, koronkowa koszulka ze szlafroczkiem i wiecie, takie pantofelki "z puszkiem" :) tylko nigdzie czegos takeigo nie widzialam, jak znacie jakies miejsca w Gdyni/Rumi to dajcie znac

To chyba nici z wszycia tego staniczka.
W Batorym w Gdyni jest mały sklepik z bielizną Samanty. Właścicielka jest niesamowita jeżeli chodzi o dobór staników. Co prawda ostatnio jej tam nie widziałam, zatrudniła dziewczyny. Może tam spróbuj. Ja też jestem na tym etapie. A buty – tragedia!!!
Żadne mi się nie podobają.

image
polecam
www.lupoline.pl
www.rylko.com.pl

image
mi babeczki w beauty polecily lupo kupilam go na gildi

url=http://www.abcslubu.pl]image[/url]
O ile sie orientuje ostatnio była jakaś dostawa butów ślubnych u Ryłki w Batorym.

image

image
noc poślubna jak bedziesz mieć siły
a stanik jak w wątku niżej jaką masz miseczkę i jaką kieckę bo jeśli góra jest usztywniana i dobrze dopasowana lepiej bez

Nasza Kochana Lenka
image
image
Ja tez kupowałam sukienke w Mariettcie i tez mi babeczki powiedziały zebym przyszła ze stanikiem. Ale poniewaz mam rozmiar biustu 75C, przed przymaiarka zadzwoniłam jeszcze do salonu, zeby sie poradzic, bo suknia miala dosyc głeboki dekolt na plecach (takie wiązanie) i ustaliłysmy ze Pani wszyje mi stanik w gorset. Kupiłam na targu jakis za 15 zł (kolor ecri, leko usztywniony i ładnie zbierał piersi, ważne żeby był mocno zabudowany od dołu!). Jak poszłam na pierwsza przymiarkę to wziełam go ze soba. Nie ma sensu kupowac droższego, bo i tak zostanie pociety :). To rozwiazanie sprawdziło sie super!

image
polecam staniki firmy Konrad i Samantha-nie kupujcie w salonach cena Konrada 79 zł a normalnym sklepei koło 50 zł-staniki firmy Awa które też sprzedają leżą kiepsko

image
nieprawda, że wszycie stanika w suknie sprawdza sie tylko przy małym biuscie. Ja mam rozmiar 75D minimum i panie od razu mi powiedziały w salonie, że będziemy wszywać i jestem super zadowolona- z racji tego, że mam przezroczyste plecy. wiec kupiłam na rynku jakiś stanik za 10zł który bardzo ładnie zbiera biust i mam po problemie :))

image[/URL]
image
Kaja ja też mam miseczkę D i Pani krawcowa mi odradziła wszywanie staniczka ale skoro byłaś zodowolona to może to nie prawda...
Najlepiej poradzić się osoby, która szyje suknie

image
mnie tez odradzono wszywanie a bardotka nie trzyma dlatego tez chcialam kupic gorset za ktory zostalam tak objechana na forum
nie mam pojecia co mozna ubrac pod gorset zeby dobrze wygladalo i trzymalo biust

moja gora sukienki jest dość sztywna- może dlatego polecono mi wszyscie,a poza tym stanik mam dość mocno zabudowany, więc wszystko sie ładnie trzyma- po związaniu, bo cały tył stanika mam odcięty

image[/URL]
image
Julia a kto Cie dziewczyno objechał za gorset?????
Nie przejmuj się. Myślałaś o uszyciu odpowiedniego staniczka u gorseciarki? Ja się zastanawiam ale nie umiem niestety nikogo polecić.

image
Ten gorsecik to juz jakies monstrum :) tak pisali niektorzy w ocenie mojego pomyslu kupna gorseciku
no coz ja naprawde nie wiem co wlozyc pod goset wiec zamowilam i bardotke i gorsecik zeby wyprobowac co bedzie lepsze

No i dobrze:) Przymierzysz i sama ocenisz. Już Ci tak niewiele czasu zostało:) Zazdroszczę!!!!!!!!!

image
hmm a ja sie powoli boje
za 18 dni przyjade do polski a pozniej to juz sie potoczy wszystko blyskawicznie

a ty gdzie kupujesz suknie??i jaki model?

Szyję sukienkę w salonie Darles Dance w Gdańsku:) wg własnego projektu.
Miło, że pytasz, mogłabym mówić o tym bez końca:))))))))

image
to moze na gg jesli masz ochote???

Ok 10195786:)

image
moj numer w profilu DDD

Julia a co myslisz o wkladkach silikonowych podtrzymujacych biust??.Ja takie bede miala pod swoj gorsecik bo nie wiem dlaczego panie z Agnes odradzaly mi wszycie miseczek i podpowiedzialy mi takie rozwiazanie.
mowiac szczerze to widzialam je raz w uzyciu u mojej chrzesniaczki na studniowce i bylam przerazona bo albo jej widac bylo biust albo wkladke.
Nie wiem moze miala zle wkladki ale to co ona miala wygladalo zle

dziewczyny, ja wiam powiem , ze tancerki mają zawsze wszyte staniki lub miseczki w sukienki, niezaleznie od rozmiaru. I to się sprawdza. dodam ze te sukienki mają najczesciej gołe plecy i dzier=wczyny sie przeciez mocno ruszają i naprawde te wszyte staniczki sie sprawdzają - nie wiem dlaczego niektóre krawcowe to odradzają.
Chociaż w salonie ślubnym przekonywano mnie, ze suknia jest tak dobrze wyprofilowana i z usztywnieniami, ze nie potrzebuję już żadnego biustonosza ja jednak uparłam sie, że muszę coś pod nią mieć, tym bardziej, że wydawało mi się jakoś dziwnie abym w dzień ślubu pod suknią była prawie "naga" ;) A ponieważ także mam niemały biust - 75 D z odpowiednim biustonoszem nie jest łatwo, ostatecznie kupiłam piękny gorset w Triumphie, fakt, że z tym gorsetem i usztywnieniami sukni czułam się jak w pancerzu, hihi, ale miałam spokojniejsze sumiene ;)

image
hej dziewczyny:) tez mam problem jaki stanik pod gorset :/ Problem tez tkwi w tym ,ze mam maly biusy :( 70b moze mi tez cos doradzicie ? kupic jakis stanik czy wlasnie tak jak pisalysie wszyc w gorset ? :D dziekuje z gory
image

image
ja miałam coś takiego:

http://www.allegro.pl/item203421015_body_ecru_pod_suknie_slubna_lilly_donna_tanio_.html

image
ja kupiłam sobie fajny stanik w triumphie, jest rewelacyjny, super leży!nigdy jeszcze nie byłam tak zadowolona:)))przymierzyłam wszystkie możliwe bardotki w trójmieście hihihih i nic nie leżało tak dobrze, w końcu zdesperowana weszłam do triumpha, chociaż nigdy nie kupiłam tam żadnego stanika i kobieta mnie namówiła na przymiarkę i całe szczęście:))jest extra!polecam
@gnieszka napisał(a):

> ja kupiłam sobie fajny stanik w triumphie, jest rewelacyjny,
> super leży!nigdy jeszcze nie byłam tak
> zadowolona:)))przymierzyłam wszystkie możliwe bardotki w
> trójmieście hihihih i nic nie leżało tak dobrze, w końcu
> zdesperowana weszłam do triumpha, chociaż nigdy nie kupiłam tam
> żadnego stanika i kobieta mnie namówiła na przymiarkę i całe
> szczęście:))jest extra!polecam

A jaki ten stanik ?
image

image
ja rowniez kupilam w triumphie bardotka ecri, jestem jak na razie zadowolona, przy zapieciu wokolo biustu ma takie wstawki silikonowe, mam nadzieje, ze nie bedzie mi zjezdzal...

image
edda, postaram się gdzieś w necie poszukać:)

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry