Widok

jakie łóżeczko kupić?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny!Przymierzam sie do zakupu łóżeczka i zastanawiam się jakie Wybrać?lepsze z drewna sosnowego czy buk?z wyjmowanymi szczebelkami czy opuszczanym bokiem?jakie macie doświadczenia i jakie łóżeczka kupiłyście (gdzie i w jakiej cenie).Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi,pozdrawiam

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja dostałam
nie wiem z jakiego drewna
szczebelki ma wyjmowane

Ja miałam łóżeczko o ile dobrze pamietam firmy drewex Radek VII, ale osobiście uważam ze wywaliłam niepotrzebnie kase, bo kosztowalo z materacem 500 zl, było niby z szufladą,ale wszystko było dosyć tandetnie wykonane ,po miesiącu szuflada zaczęła sie zacinać i prowadnice powypadaly, a ożebrowanie pod materac było ze strasznie cieniutkich listewek..A na pierwszy rzut oka wygladało bardzo masywnie i niby było ładnie wykonane.Chyba nie warto kupować super drogiego łóżeczka, a w moim przypadku to łóżeczko wogóle nie zdało egzaminu bo mały wprowadzil sie do naszego łóżka, no ale na szczęćie już teraz ma swoje "dorosłe" łóżko i chętnie w nim śpi.
ja to zastanawialam sie tylko czy drewniane czy turystyczne? ale jakie drewno to chyba bardziej kwestia gustu. z tymi szcze belkami to tez pewnie wazne czy jest miejsce na ten opuszczany bok :-) ale nie znam sie na tym patrze narazie na to z boku.

a mój mały ma łóżeczko - UWAGA - po mnie :)
Dziadek skrzetnie spakował moje drewniane ze szczebelkami a my go odkryliśmy jak byłam w ciazy. Wyczyściliśmy, i pomalowalismy na niebieski kolor farbami dla dzieci z serii Dysney i wg mnie spełnia swoje zadanie :) jest bez zadnych bajerów i moim zdaniem wystarczy, choć jesli szuflada byłaby dobrze zrobiona to napewno by się przydała.
Nie wiem jakie to drewno ale bardzo twarde a pod spodem ma grubą płytę pilsniowa ( chyab tak to się nazywa) więc sie nei odkształaca.

wyglada z zawartością tak :)
image

Wiec radze kupić zwyczjne łózeczko, a ewentualnie odłożyć ksę na takie turytyczne- na wyjazdy do dziadków czy na wczasy. turystyczne mamy firmy Arti z odsuwanym bokiem i mozliwością bujania oraz z wkładem podwyzszanym dla noworodka. jest naprawqdę fajne - wrzucasz do auta i mozesz jechac wszędzie i nei martwic się gdzi emaluch bedzie spał, a materac ten zwykły piankowy dokupiony oddzielnie rolujesz i tez zajmuje mało miejsca. Jest tam co prawda taki mini materacyk ale nie spełnia wg mnie swojej funki bo jest zrobiony z deseczek cienkich pokrytych tylko ortalionem...

to coa takiego - w realu jest o wiele ładniejsze :)
image

Zaś co do materaca - mamy 2 - droższy - gruby - gryka/pianka/kokos - w łozeczku w domu i sprawdza sie baradzo dobrze, a w turystycznym zwyczajny materac piankowy, który jest o połowę cieńszy. Na stałe więc polecam ten gruby gryka/pianka/kokos - mniej się odksztalca i jest twardszy dla dziecka a strona gryczana na której kładziesz malucha jak skończy roczek jest rewelacyjna. NA wyjazdy wystarczy cienki bo rzadko maluszek na nim spi i zajmuje mało miejsca po zrolowaniu
my kupiliśmy bukowe!
to drewno jest twardsze a co za tym idzie trwalsze:)
ja chciał koniecznie ciemne by pasowało nam do mebli!ma wyjmowane szczebelki ale tylko to!!bez szuflady i opuszczanego boku!!
firmy Gluck model Michaś!!
mi sie bardzo podoba!!
kupiłam w tym sklepie internetowym!!
polecam!!

http://www.gagu.pl/1,177,12299,%B3%F3%BFeczka_podstawowe,Gluck%B3%F3%BFeczko.html

juz po 3 dniach kurier z łóżeczkiem był u nas:)

Ja zdecydowałam się na łóżeczko turystyczne firmy baby design Dream, cena 250zł ze stabilnym przewijakiem, bardzo stabilne i posiada pakowne kieszonki na drobiazgi - jak na razie jeden minus na korzyść drewnianego łóżeczka - do tych turystycznych łóżeczek nie da się przymocować "karuzel" grających z wiszącymi zabawkami.

Kasia chyba mam to samo łóżeczko co ty i z tych samych powodów wybrałm drewno bukowe, nie pamiętam jednak czy mam adasia czy michasia to z numerm 2 , ja wzięłam także z szufladą bo myślę że się przyda na jakieś rzeczy

ja kupiłam łóżeczko sosnowe na kółeczkach z opuszczanym boczkiem

My zaszaleliśmy i kupiliśmy łóżeczko Vox, z którego potem można zrobić normalne łóżko. Cena ok 750 zł. Wyjmowane szczebelki. Cena duża aczkolwiek jakość super a teraz druga dzidzia w drodze i kupię drugie takie samo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja się jeszcze nie rozglądałam bo trochę za wsześnie:) ale myślę że kupię dwa i drewniane i takie materiałowe:) na pewno się przydadzą oba

Jakby ktoś chciał to mam do odsprzedania łóżeczko turystyczne firmy HAUCK, granatowe, 2-poziomowe, z przewijakiem, z materacem,z jednej strony na kółkach co ułatwia przestawianie, ja w zasadzie używałam je w jakies 2 miesiące jako kojec bardziej niż łóżeczko.
Dokładnie takie samo jak na stronie

http://www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27510754-27510001__PZTA_1.html

Jakby ktoś był zainteresowany to w weekend zrobię zdjęcia i mogę wysłać na maila.
kupiliśmy bukowe z wyjmowanymi szczebelkami i szufladą(buk jest lepszym drewnem niż sosna) firmy gluck, jestem z niego bardzo zadowolona a cena? 239 zł z tej samej firmy mamy też kołyskę (również polecam)
http://mamaija.pl/index.php?CategoryID=0&TargetByProducent=gluck&DepartmentID=14&ProductID=1376
A ja mam drewniane z Ikea za 99 zł i też jest ok.
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi, też gdzieś czytałam że buk jest lepszym drewnem niż sosna więc chyba na takie się zdecyduję, pozdrawiam

jak jesteś w Gdańska przejedz się do 'mama i ja' ... tam jest duży wybór łóżeczek ... niestety większość jest w wysokich cenach ale też są w normalnych i bukowe.. :)
a my kupiliśmy z Baby Vox nazwa Hawaii Ivory/Oak , duże 140/70 jeszcze nie używaliśmy ale wydaje się być bardzo solidne, a jak dziecko urośnie to robi się z niego tapczanik. Fakt że trochę duża cena ale warto.

alex napisał(a):

> Jakby ktoś chciał to mam do odsprzedania łóżeczko turystyczne
> firmy HAUCK, granatowe, 2-poziomowe, z przewijakiem, z
> materacem,z jednej strony na kółkach co ułatwia przestawianie,
> ja w zasadzie używałam je w jakies 2 miesiące jako kojec
> bardziej niż łóżeczko.

Alex, a ile byś chciała za to łóżeczko? Napisz mi prosze maila.
Ja mam Glucka, jestem zadowolona

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry