Widok

jakie pieluchy na basen??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jakie polecacie pieluchy na basen?
czy różnią się między sobą aż tak bardzo, jak te zwykłe? trzeba na coś zwrócić uwagę, wybierając, czy po prostu wziąć najtańsze, bo przecież i tak tylko godzinkę na d*pce będą?
i jeszcze jedno pytanie - ale nie śmiać się proszę, bo nie byłam nigdy z maluchem na basenie, ani nie mam nikogo innego niż Was żeby spytać - czy te pieluchy się używa raz? nasiąkają wodą i do wyrzucenia? jak mi maluch nic do niej nie zrobi, to i tak po kąpieli trzeba wyrzucić? Jak w normalną, między jednym nocnikiem, a drugim, nic nie zrobi, to przecież znów Go w nią pakuję :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
u nas sprawdzają się rossmanowe
zakłada się je jak majteczki (tym róznią się od innych, które widziałam u dzieci na basenie - bo niektóre miały rzepy po bokach - tak jakby wzdłóż szwów bocznych majteczek), zdejmuje poprzez rozerwanie boczków
sa jednorazowe - nasiąkają wodą
fakt, nie sprawdziłam, czy jakby wysuszyć cokolwiek by z tego było, ale nie wydaje mi się...
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
My tez uzywamy z rossmanna i jestesmy zadowoleni. Huggies sa troszke lepsze, mieksze, ale nie ma to wlasciwie wiekszego znaczenia. Ale nie suszymy ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mieliśmy huggies
[url=http://slub-wesele.pl/]image

[url=http://www.suwaczki.com/]image
hehehehe :D nie chodziło mi o suszenie :) rozbroiłyście mnie :) po prostu nie wiedziałam, czy one nasiąkają wodą, czy może tak przylegają, że woda nie ma do środka dostępu :)
dzięki za informacje :)
suszenie - bo one z zewnątrz sa mokre
tak trochę jak kąpielówki dajmy na to - stąd suszenie przyszło mi na myśl
image
My używamy huggies swimmers, kiedys kupilam w promocji w real za 12 sztuk 17zł
image

haha jak mozna suszyc obsikane pieluchy fujjjj
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mila - czytałaś z uwagą? pomysł suszenia dotyczy nieobsikanych pieluch..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jak dziecko w nie nie nasika, to są w środku suche?
wydaje mi sie ze byly całe mokre
image
jutro idizemy na basen, to jeśli nei zapomnę, zobaczę, czy wkład od pupy suchy bedzie
nie sprawdzałam do tej pory, po prostu ściągałam i wyrzucałam
co jakiś czas, tu i ówdzie widzę promocje na pieluchy do pływania - a to w rossmanie po 12 (nie 19) zł, a to w tesco 2 paczki w cenie jednej
image
my mielismy huggisy, po kapieli sa mokre do wyrzucenia z ta roznica ze nie "puchna" haaaa raz córci nad jezioro ubrałam zwyklego pampa bo tylko na chwilke i masakra po pierwszym zamoczeniu pampers cały nasiakniety
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja kupowałam jednorazowe Huggies swimmers, rossmannowe i w carrefourze Swimmies. Huggiesy mają ten plus, że najmniejsze rozmiary mają zapięcie na rzepy, a większe rozmiary to majteczki, a pozostałe wymienione przeze mnie to tylko majteczki. No i Huggiesy są najmniej sztywne i najmilsze w dotyku przed namoczeniem, ale to nie ma znaczenia skoro i tak za chwilę dziecko będzie w wodzie.
Cenowo: najdroższe były Huggiesy, ale często trafiają się w promocji.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Używamy pieluszek do pływania z Rossmana. Sprawdzają się.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Używałam pieluszek z rosmana i tak się zastanawiam czytając komentarze na ich temat jak one wam się sprawdzają? Przelatuje przez nie w jedną i drugą stronę jak dziecko się znika to Przelatuje wiec gdzie tu ich skuteczność?
Skuteczne tylko w przypadku "grubszej" sptawy :). Siku niestety przelatuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oczywiście, że są specjalne na basen. Zwykłe nasiąknęłyby wodą.

Jeśli potrzebujecie dobrej rady, to ja ze swojej strony mogę polecić Wam pieluchy Finis. Dobra jakość, w porządku cenach i komfort Malucha, który od razu widać. Przyznam szczerze, że nie miałam pojęcia o takich pieluchach, ale znajoma podesłała mi stronę i od razu się zdecydowałam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystkie jednorazowe przesiakaja.
Polecam wielorazowe - zdrowsze dla skóry, bardziej opłacalne.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

do góry