Widok

jakie robicie sałatki do grilla?

macie jakieś fajne przepisy? Z góry dzięki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
np ziemniaczaną : ziemniaki młode ugotowane, ogórek najlepiej małosolny , cebulki trochę , groszek zielony i majonez.
1.
-Pomidory w plastry ulozyc na talerzu
-polac sosem majonezowo-jogurtowym z czosnkiem i ziołami
-na to starty żółty ser
2.
kapusta pekinska,rzodkiewka,papryka,kukurydza,pomidor,ogorek(chociaz z pomidorem sie nie miesza) i sos taki jak w poprzedniej

Moje ulubione
u mnie zawsze jest kapusta pekińska, lub zwykła sałata, ser feta, kukurydza, ogórek, papryka, fasola, groszek i sos grecki.

Uwielbiam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie tradycyjnie: sałata (lub mix sałat), pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka, kukurydza, ser feta i sos knora grecki :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
ziemniaczana
Ziemniaki ugotowane w całości pokrojone w kawałeczki do tego dużo koperku, ogórek kiszony lub konserwowy pokrojony w drobniutką kosteczkę i jogurt grecki z ząbkiem lub dwoma czosnku. pychotka;)

Brokułowa
Brokuły ugotowane na parze do tego jajko na twardo i pomidor wszystko w kawałkach polane sosem z jogurtu greckiego z czosnkiem.
Pieniądze szczęścia nie dają, ale łatwiej cierpieć w luksusie...
[url=http://lilypie.com]
image[/url]
Ja robię najprostsza pomidorową: pomidory kroję w plastry albo ósemki, dodaję cebulę, szczypiorek, pieprz i sól i gotowe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
pomidory i ogórki w kostkę, cebula drobno pokrojona, sól i pieprz :)
A moj mąż robi fajna z kukurydzy czerwonej Fasolki, startego sera , majonezu i czosnku - do mięska rewelacja
Rukola z pokrojonym serem pleśniowym, pokrojoną gruszką i uprażonymi na patelni orzechami włoskimi. Polane sosem z torebki (zwykle paprykowo-ziołowy).

albo

Pomidory, ogórek konserwowy, cebula - wszystko w kostkę. Podane z sosem z ketchupu, majonezu i czosnku.

albo zamiast sałatki

paluszki włoskie grissini owinięte w szynkę parmeńską albo boczek, na chwilę położone na grillu, podawane z sosem z serka Bieluch naturalny zmieszanego z oliwą.

Inne tematy z forum Kulinaria

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

do góry