Widok

jakie smoczki pasują do butelek medeli

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
odkupiłam laktator ręczny i mam problem, bo nie wiem jaki smoczek będzie pasował do tej buteleczki.. nie mogę kupić przez neta, bo czas mnie goni.
Pliz, pomóżcie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jakie smoczki pasują do butelek medeli

Witam Panią do tych butelek pasuje smoczek firmy Medela http://www.naszszczecin.pl/dla-dzieci/sprzedam/szczecin-smoczki-medela-dla-dzieci-z-rozszczepem.htm oto linkdo stronki na której jest ten smoczek sprzedaję smoczki nowe nieuzywane bardzo tanio 1 smoczek za 35 zł w sklepach medycznych to koszt 55 zł na stronce jest mój nr tel jakby co.Pozdrawiam
To załóż osobny wątek w dziale "sprzedam" "Sprzedam specjalne smoczki do butelek Medela dla dzieci z rozszczepem", bo tutaj to ani nikt tego nie zauważy, ani nie powinno się zamieszczać ogłoszeń sprzedażowych.
http://www.malusin.pl/medela-zestaw-smoczka-butelka-habermana-p-734.html

To jest link do butelki Medeli wraz ze smoczkiem Medela
Takie smoczki posiadam w sprzedaży
A zapomnialam o swoim numerze tel 662290994 Izabela
Prosze Panią tylko smoczki firmy Medela

SPRZEDAM SMOCZKI ORAZ BUTELKĘ DO KARMIENIA FIRMY MEDELA Zestaw Habermana- produkt medyczny specjalnego przeznaczenia do karmienia noworodków, wcześniaków i niemowląt, urodzonych z rozszczepem warg i podniebienia oraz z innymi utrudnieniami w żywieniu. Jego zaletą jest możliwość wyboru wielkości szczeliny na silikonowym smoczku, co wpływa na szybkość wypływu mleka i umożliwia dozowanie wypływającego pokarmu przez osobę karmiącą dziecko.
Dzieciom, które mają problem ze ssaniem można pomóc w nauce korzystania z zestawu. Wystarczy delikatnie nacisnąć, a następnie zwolnić nacisk smoczka, żeby wpuścić niewielką ilość mleka dziecku do buzi. Zawór w smoczku pozwala na powolne, stopniowe spływanie mleka, zabezpieczając dziecko przed zachłyśnięciem.
Ilość mleka i prędkość jego wypływu mogą być z łatwością zmieniane
Niewątpliwe zalety to "separacja mleka" i możliwość wyboru wielkości szczeliny na silikonowym smoczku. Gdy przechylimy normalną butelkę ze smoczkiem do pozycji "gotowe do spożycia" cała objętość mleka naciska swym ciężarem na otwór smoczka, przez co niemowlę raczej blokuje językiem jego wypływ niż efektywnie go wysysa. W Zestawie Habermana mleko jest separowane specjalnym zaworem. W smoczku pozostaje tylko niewielka jego ilość, dzięki czemu prawie nie ma grawitacyjnego wypływu. Ten efekt obniża znacznie ryzyko zniekształcenia odruchu ssania. Możliwość wyboru wielkości szczeliny reguluje szybkość wypływu mleka i umożliwia dozowanie wypływającego pokarmu
Jeden smoczek w sklepie medycznym kosztuje 50 zł. Smoczki nowe nieużywane sprowadzane ze Szwajcari

Cennik:

Butelka nowa 20 zł
Butelka używana 10 zł
1 smoczek 30 zł
3 smoczki razem zapakowane 90 zł

Informacja dla rodziców którzy nie wiedzą
Na dzieci z rozszczepem przysługuje się zasiłek pielęgnacyjny w kwocie 153 zł + dodatek 520 zł
To że Medela i Nuk to ta sama firma to pierwsze słyszę :) Medela jest firmą ze Szwajcarii a Nuk z Niemiec. Ale tak naprawdę już mnie nic nie zdziwi jakie to czasami dziwne informacje przekazują sprzedawcy z Akpolu :)
To ja pisałam kiedyś o NUK :) W Akpolu sprzedawczyni mi powiedziała, że Medela i NUK to właściwie ta sama firma. Kupowałam butelki NUK do laktatora Medeli, pasowały idealnie.
hehe, widzę, że napisałam w innym wątku o tych smoczkach :p

kupiłam chicco- simply fun i nuk'a. Oba są dobre, idealnie się wpasowały. Canpol to samo, ale miał największą dziurkę, więc zrezygnowałam :)
Mi pasowały wąskie NUK i canpola :)))
pasuje tez waski nuk

i co? udało Ci się coś dopasować?
ok, dam znać :)
znalazłam jeszcze na jakimś forum, że może NUKa będzie pasowało.. ? no zobaczymy
Faktycznie te co podałaś Agusia są chyba prawie identyczne więc może będą pasowały :) Aniouka daj znać jak coś dobierzesz :)
ale tych dr brownsa nie dostanę pewnie w zwykłym sklepie..
dzięki wielkie :)
chyba się przejdę z tą buteleczką do jakiegoś sklepu i przymierzę smoka i tyle :p
kurcze... na zdjęciach wyglądają jak smoczki do wąskich Brownów :P Canpol też chyba ma takie wąskie :P

ale nie wiem czy pasują do Medeli :/
Kurcze ostatnio się zastanawiałam czemu nie ma w sprzedaży smoczków do butelek Medela właśnie. Takich jak poniżej:
http://www.mothercare.com/Medela-Slow-Flow-Teats-2pk/dp/B001CGEKZM/sr=1-8/qid=1284585876/ref=sr_1_8/276-6917219-6366402?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42764041&mcb=core
Ja zakupiłam akurat w UK ale tylko 2 szt, bo myślałam, że tu na miejscu nie ma problemów z dostępnością.

A może ktoś wie czy można je kupić w Gdańsku czy w szpitalu na Zaspie je sprzedają ?
Agusia :( ależ mi smutno, że nie będę mogła od Ciebie go odebrać (gdybyś oczywiście miała), bo nie ma mnie w Trójmieście, buu!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry