Widok
mysle ze warto pozagladac do geanta czy tesco i porownac ceny. Makro wbrew pozorow wcale nie jest takie tanie. A i Lidl!!! Na swieta w Lidlu kupilam PYSZNE wino kalifornijskie rozowe, inne wersja sutter home, w nazwie mialo zinfandel. Kosztowalo ok 10 zl, a po prostu rewelacja. W Lidlu maja tez niemieckie wina renskie liebfraumilch spatlese. Warto zagladnac :-)
Malaga-M napisał(a):
> Dziękuje, właśnie o to chodzilo w tym temacie heheh :)
> A gdzie warto kupić gdzie są dobre ceny win??, Myślałam o Macro
> ale czy to dobry pomysł na wino??
Malaga-M napisał(a):
> Dziękuje, właśnie o to chodzilo w tym temacie heheh :)
> A gdzie warto kupić gdzie są dobre ceny win??, Myślałam o Macro
> ale czy to dobry pomysł na wino??
pytanie bylo "jakie wino" :-)
jezeli moge polecic z tych w sredniej cenie: Costa del Sol czerwone i biale polslodkie (pycha) i Liebfraumilch Spatlese biale Polslodkie lub polwytrawne tez pycha.
Z drozszych californijskie Sutter Home Wite zinfandel - lekka i bardzo gustowna rozowa pychota (nie sugerowac sie w nazwie White, bo wino jest rozowe).
To tyle pozdrawiam.
Mam nadzieje, ze po swietach nadal wejdziemy w swoje wymarzone sukienki :-)
jezeli moge polecic z tych w sredniej cenie: Costa del Sol czerwone i biale polslodkie (pycha) i Liebfraumilch Spatlese biale Polslodkie lub polwytrawne tez pycha.
Z drozszych californijskie Sutter Home Wite zinfandel - lekka i bardzo gustowna rozowa pychota (nie sugerowac sie w nazwie White, bo wino jest rozowe).
To tyle pozdrawiam.
Mam nadzieje, ze po swietach nadal wejdziemy w swoje wymarzone sukienki :-)
ja myslę, że to zależy od ludzi na weselu... bo np. u mnie w rodzinie wino na weselach nie schodzi prawie wcale , większość pije wódkę
dletego my na 100 osób mamy około 100 litrów wódki (sobota + poprawiny)
wino - 20 butelek (10 białe + 10 czerwone)
piwo na poprawiny (jeszcze nie wiemy ile dokładnie)
dletego my na 100 osób mamy około 100 litrów wódki (sobota + poprawiny)
wino - 20 butelek (10 białe + 10 czerwone)
piwo na poprawiny (jeszcze nie wiemy ile dokładnie)
My mamy wesele na około 60 osób. Kupiliśmy 50 butelek 0.5 l Smirnoffa, 24 butelki białego wina półsłodkiego Libefraumilch, 24 butelki czerwonego pólsłodkiego (choć smakuje bardziej jak półwytrawne) Imiglikos Cavino i 12 butelek różowego półwytrawnego Calro Rosi. Myślę że i tak wszystkiego zostanie, ale lepiej żeby zostało niż zabrakło :)
Witam czytam czytam i nie ma info o tym winie, tylko o ilości. Ja na obiedzie weselnym nie będę miała wódki, chcemy kupić wino ale też nie wiemy jakie i gdzie??? No ilość też... ale wydaje mi się że na 50 osób, to po 20 butelek kupimy bo bardzo lubimy winko i najwyżej będzie w domku stało......
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Na 50 osób (licząc wszystkich gości) kupiliśmy: 50 butelek wódki, 7 butelek wina białego wytrawnego, 12 butelek wina czerwonego wytrawnego, 40 butelek 0,5 litra piwa oraz barek (5 rodzajów whisky, gin, 1litr wina półsłodkiego i 1 litr wytrawnego).Na bramki i konkursy wódka dodatkowa (8 butelek).Na weselu będziemy mieli górali i jestem przekonany ze wystarczy.Wszystko liczone razem z poprawinami.Będzie 35 osób pijących w pierwszy dzień i około 30 na poprawinach.