Widok

jakiej firmy smoczek, który nie wypada z buźki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
może macie jakieś sprawdzone firmy smoczków, które maluszek trzyma sam, ja mam i avent i nuk ale niestety cały czas maluchowi wypada
polecie coś prosze!!!
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mojemu Łukaszkowi avent wypadał, nuk nie. Ale teraz sam sobie wyjmuje ;-).
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki
image
Na razie jeszcze nie w praktyce, ale w teorii (od przyjaciółki wiem), żeTommee Tippee u jej synka nie wypada ;) inne wypadały :D
Sarce wypada każdy... :]
to nie kwestia smoczka, tylko dziecka, wypluwa bo tak chce, wypada, bo nie potrafi go utrzymać, albo nie chce, po prostu, ja mam tommee tippee jak ma ochote ssać to smoczek się trzyma w buzi a jak nie to co chwila wypluwa, ja wkladam on wypluwa, albo po protu się nim bawi
image
dzięki maju Twój synuś miał taki śliczny smoczuś i tak pięknie ssał a mój mały pluje i pluje a dziś idziemy na zakupy to może mu coś kupie.

do Majaki: och ale go przegrzałam-durma matka!! dobrze, że się pojawiłaś na horyzoncie i zobaczłam Kostka na "letniaka" bo bym pewnie jeszcze na zimowo hi hi
image
zgadza sie ze to absolutnie nie kwestia smoczka tylko tego,ze dziecko nie umie go utrzymac w buźce.to raczej logiczne:]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój syn mial tak że smoczka 0-6 m-cy nie umiał utrzymac w buzi i kupiłam pow. 6 m-cy NUK i załapał odrazu i juz nie wypadał mu - od poczatku miał ten wiekszy smok , wiem ze niby nie powinno sie tak robić ale nie było innej rady ten malutki był poprostu zbyt mały i krótki .........oddam ,że nie miało to jakiś negatywnych następstw.
Polecam TOMMEE TIPPEE
image
Górlako - spoko ;-) ciesze się, ze mogłam pomóc :-)
image
no to ja się powtórze, avent ma inny kształt niz nuk i avent mojemu synkowi wypadał a nuk nie. wiec jak widac az tak logiczne to nie jest.
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

A słyszałyście o smokach z przytulanką? Jeśli już dziecko nie funkcjonuje bez smoczka, bo oczywiście lepiej i prościej jest bez, to sprawdzają się smokoprzytulaki firmy Wubbanub albo Pacimals. Ciężko dostępne w Polsce, ale można znaleźć na allegro. Np. znalazłam tutaj http://allegro.pl/smokoprzytul(...)3036369485.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
mam tego wubbanuba, jak był położony na brzuchu to nie wypadał, ale córka spała na boku i był problem
zresztą dostała go za późno, miała już swój ulubiony, więc tego nie zaakceptowała zbytnio :)
To nie zależy od firmy tylko od kształtu smoczka moja córcia nie trzymała żadnego oprócz zwykłego canpolu za kilka zł w kształcie podobnym do zakończenia butelki takiej trochę żarówki, inne typu tommy t., nuk, mam, itd Te smoczki były w standardowym kształcie. Ja dopiero potem odkryłam że są 3 a nawet cztery typowe kształty smoczka/
U nas super sprawdzał się smoczek Mam Perfect polecam :)
image
image

image
u nas też najlepiej sprawdziły się baloniki z canpola, tt też takie ma
oczywiście, że to czy smoczek wypada czy nie nie zależy od firmy, tylko od kształtu no i od dziecka :) ja swoim musiałam przykładać pieluchę, żeby smoczek nie uciekał, aż w końcu dobrze załapały :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

do góry