Widok
A ja 2 dni temu przezyłam mocne zdziwienie. Na ustalaniu menu w Irenie właścicleka powiedziala, ze ona nam tak od serca radzi, aby ciast nie było, lepiej kupic wiekszy tort!!!
Argumenty:
1. ciasto pokruszone nieelegancko wygląda,
2. jest tyle jedzenia w menu, ze przewaznie goście nie maja juz siły na ciasta, no a tory to wiadomo, ze "wypada zjesc",
3. przy tak krótkiej imprezie 18.00-2.00 ciasta sie nie sprawdzają.
I wiecie co? Po przemysleniu przyznalam jej racje, w koncu ona wie najlepiej jak to wyglada, po wielu wielu latach pracy. Poszłam na kompromis i ciast będzie po prostu mniej, czyli 2-3 kg, tak na wszelki wypadek.

Argumenty:
1. ciasto pokruszone nieelegancko wygląda,
2. jest tyle jedzenia w menu, ze przewaznie goście nie maja juz siły na ciasta, no a tory to wiadomo, ze "wypada zjesc",
3. przy tak krótkiej imprezie 18.00-2.00 ciasta sie nie sprawdzają.
I wiecie co? Po przemysleniu przyznalam jej racje, w koncu ona wie najlepiej jak to wyglada, po wielu wielu latach pracy. Poszłam na kompromis i ciast będzie po prostu mniej, czyli 2-3 kg, tak na wszelki wypadek.

nikittta
masz na myśli hotel Irena w Sopocie , mielismy tam wesele... o rany! ponad 8,5 roku temu. Włascicielka naprawde kompetentna, miła-nie zawodowo tylko po prostu taka super babka.....
z tą imprezą do 2 to uważaj...;) tam jest taka fajna atmosfera ,że 2 x przedłużaliśmy i ostatni goscie wyszli po 4 rano :))
z tą imprezą do 2 to uważaj...;) tam jest taka fajna atmosfera ,że 2 x przedłużaliśmy i ostatni goscie wyszli po 4 rano :))
daj wybór gościom a tekst, że ciasta nieelegancko wyglądają na stole to fakt, ale ja na wesela chodzę w sezonie co tydzień (branża muzyczna) i nigdy się nie spotkałam z tym, żeby nie było ciast tylko tort.. większość zawsze ten kawałeczek do kawy bierze i konsumuje. zazwyczaj w formie stołu szwedzkiego.