Widok

jeśli brakuje jednego z rodziców :(((((.

Wesele Temat dostępny też na forum:
Witajcie dziewczyny!!!
Pomyślałam sobie że do Was napiszę coś co nieraz spędza mi sen z powiek.Wszystkie piszemy o radości i szczęściu w dniu Naszego slubu ale czy macie jakieś obawy czy lęki co do tego dnia??? Choć tak jak Wy jestem szczęśliwą narzeczoną wspaniałego człowieka , to nieraz myślę jak u Nas będzie wyglądało podziękowanie rodzicom.2 lata temu straciłam ukochanego tatę nie wiem jak przeżyję podziękowania.Nie chce zabierać tej radości mamie czy teściom jednak wiem że będzie to dla mnie smutna chwila.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
myślę że dla taty podziękowanie możesz "wysłać" np. włożyć do balona karteczkę z podziękowaniem dla taty i napełnić go helem i w momencie podziękowań jak podziękujecie rodzicom obecnym na weselu możecie wyjść na zewnątrz lokalu i wypuścić tego balona w górę - myślę że to będzie takie fajne, i tata będzie wiedział że o nim też myślałaś w tym dniu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja najpierw podziękowałam mamie a potem po prostu zwróciłam się do taty patrząc w górę. Każdy wiedział o co chodzi.
A my planujemy podziękować rodzicom w domu - tuż po błogosławieństwie.
Mama mojego M. zmarła w grudniu i bardzo nam jej brakuje, a wiem, że takie oficjalne podziękowania spowodują potok łez na slubie i żal w sercu, że jej nie ma..
image
image
image
image
moim zdaniem fajny jest pomysł beti skoro tata dla ciebie tyle znaczył to możesz własnie wypuścić takie życzenia, na allegoro w tej grupie o ślubach były takie latające lampiony które wypuszczało się do nieba, taki promyczek dla taty

image
image
a moze pojedz na cmentarz i wystarczy,ta szopka z balonem to przegiecie

W SPRAWIE OPRAWY MUZYCZNEJ WESELA PROSZE O KONTAKT MEILOWY
Tez tak mysle, ze lepiej sie pomodlic na cmentarzu i w modlitwie podziekowac, niż puszczac balon z karteczka.

Jestem w podobnej sytuacji, ale dodatkowo mam zly kontakt z przyszlymi tesciami. Moge podziekowac jedynie mamie i chetnie zrobilabym to w domu. Jednak zastanawiam sie czy bedzie nietaktem ominac zwyczaj podziekowan na weselu.
nie bedzie to zaden nietakt ,wystarczy uzgonic z kapela lub dj-em

W SPRAWIE OPRAWY MUZYCZNEJ WESELA PROSZE O KONTAKT MEILOWY
Tak czytam wasze odpowiedzi i cieszę się że Wam o tym napisałam. Bardzo podobają mi się wasze pomyysły.To że tego dnia najprawdopodobniej po mszy pojedziemy na cmentarz to dla mnie ważne i oczywiste reszta uważam jest sprawą indywidualną każdego z nas.

Ja na twoim miejscu pojechałabym w dniu twojego ślubu na cmentarz do taty, tam podziękowała mu i pomodliła się z przyszłym albo już mężem; u nas też nie było jednego rodzica - nie mam teścia, po prostu prowadzący poprosił na środek pozostałych troje rodziców i powiedział, że myślami jest z nami także ten nieobecny rodzic i cieszy się z naszego szczęścia (nie powiem każdemu łezka się zeszkliła choć teść nie żyje już ponad 10 lat) my swoimi słowami i nie na głos podziękowaliśmy rodzicom - nie chcieliśmy im zabierać tej chwili bo wiem, że marzyli o tym; ale nie widzę żadnego nietaktu jeśli ktoś tego nie chce u siebie mieć na weselu, po co coś ma być na pokaz albo ma być przykre skoro wiadomo że nie jest dobrze...

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
a może po prostu przy podziękowaniach: " tato, wiem, że jesteś ze mną teraz wieć i tobie dziękuję"

papilio1@op.pl
my po wyjściu z USC, przebraniu się w domu(do wyjazdu w podróż) pojechaliśmy na grób mojego Taty :) zostawiliśmy tam kilka bukietów, które dostaliśmy do gości :)

Ja również nie mam taty od 3 lat.my nie dziękowaliśmy rodzicom,,bo nie było za co,,niestety,, ale następnego dnia po ślubie pojechałam do Taty na cmentarz ,

imageimage
ja uważam że zawsze jest za co podziękować rodzicom - chociażby dlatego że jesteście na tym świecie i dlatego że Was wychowali.
przecież nie dziękuje się tylko za wesele (jeśli Wam wyprawiają rodzice). Wesele to tylko jeden dzień a oni Wam poświęcili i podporządkowali całe swoje życie
P.S. w USC podziękowaliśmy 3 Naszych Rodziców ;)

ja powiem szczerze, że nie lubie tych podziękowań na weselu, jak dla mnie jest to sztuczne i na pokaz..., wiec u nas ich nie bylo :) podziękowania zrobilismy jakis miesiac.. no moze pozniej po weselu.... w zasiszu domowym... szczerze i bez publicznosci :) i uwazam ze bylo tak super... :) zrobilsmy albumy ślubne... napisalismy podzikowania na pierwszej stronie i rodzice byli naprawde zadowoleni :) moze to jest jakies rozwiazanie dla was ;)

image
ja mam też podobne pytanie tylko że rodzice mojego narzeczonego są po rozwodzie i z ojcem nie mamy kontaktu i też się zastanawiałam jak to rozegrać Bo zazwyczaj rodzice tańczą ze sobą a co z teściową, która bedzie sama?

ponieważ u mnie było też troje rodziców to tańczyli troje razem w kółku, a nie tak, aby moja teściowa została sama :)

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Tata mojego męża też zmarł jakieś 8 lat temu. Mielśmy normalne podziękowania-mówiliśmy ogólnie do rodziców(więc w domyśle i do teścia). Natomiast w fotoksiążkach, które daliśmy rodzicom na perwszej stronie były wydrukowane te ogólne podziękowania, któe odczytaliśmy przy gościach natomiast na ostatnej były słowa indywidualnie skierowane do rodziców-ja pisałam do moich, mąż do swoich-i do mamy i do taty.

image
My po slubie cywilnym pojechaliśmy (na drugi dzień) na cmentarz i udekorowaliśmy groby rodziców i babci pięknie kwiatami, które dostaliśmy na ślub. Nie było wcale smutno, raczej podniośle i "bezszopkowo".

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
Ania 19.09.2009 napisał(a):

> ja mam też podobne pytanie tylko że rodzice mojego narzeczonego
> są po rozwodzie i z ojcem nie mamy kontaktu i też się
> zastanawiałam jak to rozegrać Bo zazwyczaj rodzice tańczą ze
> sobą a co z teściową, która bedzie sama?
>
>

U mnie sytuacja będzie identyczna, myślę że taniec wszystkich w kółko trzymających się za ręce będzie dobrym rozwiązaniem..

image
Na naszym ślubie też było tylko 3 rodziców(moja Mama nie żyje). Pamiętaliśmy o mojej Mamie i czuliśmy, że jest obok nas w tym dniu. A przed ślubem pojechaliśmy z kamerzystą na cmentarz gdzie zostało to umieszczone na płytce i mamy pamiątkę.

image
"Nasza Miłość Jest Jak Wiatr, Nie Widzimy Jej, Ale Ją Czujemy"
my w dniu ślubu rano byliśmy na cmentarzu a w poniedziałek pojechaliśmy jeszcze z kwiatami na grób teścia,brata i dziadków męża
podziękowań nie było na weselu, kupiliśmy kosze upominkowe dla rodziców

córcia nr1
image

córcia nr2
image
U Mojego szwagra tez nmie ma taty i zrobili normalnie podziekowanietanczyli w kolku z rodzicami i potem dali podziekowania i było ok:)było smutno mamie napewno ale jedna gafe strzelili bo w podziekowaniu dla tesciowej napisali Kochani rodzice i wiem ze na to tesciowa była zła:(

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
i tak takie podziękowania uzgadnia się z kapelą czy dj-em, ale uważam, że nie jest nietaktem jeśli tych podziękowań nie będzie na weselu... zastanów się, bo nie jest to jedynie Twój problem ale i narzeczonego, bo o jego rodziców również chodzi...

jeśli mogę doradzić to proponuję jakiś fajny obiadek jedynie z rodzicami, np właśnie po weselu, już na spokojnie, kiedy będziecie mieć już zdjęcia... a możecie też zaaranżować jakieś wspólne spotkanie jeszcze przed ślubem i wtedy wyrazić swoją wdzięczność rodzicom za wkład w Wasze wychowanie :)

image[/url]
image
jestem w podobnej sytuacji, tylko mój Tata zmarł więcej czasu temu
po ślubie pojechaliśmy na cmentarz zostawić piękną ikebanę, a podziękowania odbyły się normalnie: teściowie, moja mama i ciocia, która jest jak moja druga mama, a bez niej ten dzień nie wyglądałby tak wspaniale, bo była współorganizatorką :)

url=http://www.maluchy.pl]image[/url]
Jestem pod wrażeniem tego co piszecie!!! Dla każdego z Nas kto to przeżył to osobiste i czułe emocje myślę sobie że cokolwiek zrobimy nasi bliscy tam u góry napewno o Nas myślą i czuwają nad nami.

a u nas w rodzinie wygladalo to jeszcze inaczej... u brata ( slub byl w naszym rodzinnym miescie) mlodzi pojechali na cmentarz a pozniej stnadardowe podziekowanie rodzicom w czasie wesela...
nastomiast w my z mężem ( slub w gdansku) podziekowalismy rodzicom jeszcze przed wyjsciem do kosciola.. balam sie ze sie poplacze podczas tradycyjnych podziekowan i nie chcialam zeby mamie bylo przykro ( a na pewno byloby) wiec tak zostalo postanowione. Moze rodzicom meza to sie nie za bardzo podobalo.,. choc nigdy nic zlego nie uslyszalamL:) ale tak bylo lepiej:). Nie bylo tez zadnych dostakowych "tancow" dla rodzicow mlodych czy cos.,... zarono dj jak i ksiadz w kosciele wiedzlie jak nasza systuacja wyglada:).

image
u nas była taka sytuacja, że i mój Tata i mojego Męża nie żyje, poza tym niestety nie żyje również moja Siostra...

nie wyobrażałam sobie nie zwrócić się jakoś do nich tego dnia.

zrobiliśmy to tak - najpierw podziękowaliśmy chrzestnym, którzy w życiu nas obojga odegrali dużą rolę, była dla zadedykowana piosenka, ja tańczyłam z moim Chrzestnym Ojcem (Chrzestnej nie było) mój Mąż ze swoją Chrzestną, a jego Mama z jego Chrzestnym.
potem było drugie podziękowanie-wspomnienie. było to najtrudniejsze, ale bardzo cieszę się, że dałam radę powiedzieć to, co chciałam, kilka słów wspomnienia o naszych najbliższych wielkich nieobecnych... a potem - ponieważ to przecież wesele i wierzyliśmy oboje, że byli tam z nami i się z nami cieszyli - piosenka dla nich - Raz Dwa Trzy "Pod niebem" - z pięknym tekstem. poprosiliśmy wszystkich o taniec i było to niesamowite, prawie wszyscy tańczyli...
na koniec podziękowania dla Mam, kwiaty i piosenka "Nie ma jak u Mamy" Młynarskiego. Tańczyliśmy razem z Mamami.
wiem, że obu Mamom bardzo się podobało jak to zorganizowaliśmy, bo do dziś to wspominają.

na cmentarze oczywiście nastepnego dnia zawieźliśmy kwiaty. moja Siostra dostała moją ślubną wiązankę.

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry