Widok

kaczorki

Co sądzicie o kobietach, które wstrzykują sobie botoks w usta ? czy nie wyglądają jednakowo ? czy to potrzebne ? czy przez to czują się sexowne ?moim zdaniem wyglądają jak kaczory, okropnie i nie kobieco.... wszędzie ta sztuczność, gdzie nie patrzeć ....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jeżeli masz jakieś wątpliwości to spróbuj, jak to mówią lepiej żałować czegoś co się zrobiło niż żałować że się czegoś nie zrobiło. ;]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
W życiu! Nie chcę wyglądać jak kaczor :) za dużo w tym kraju kaczek, które należałoby wystrzelać:) rozumiem powiększenie piersi ale żeby tak twarz szpecić?, Niebawem obudzę się rano, spojrzę przez okno, w tv, a tam wszyscy będą jednakowi....cyborgi:) straszne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dobra spać mi się nie chce, temat beznadziejny, więc co mi szkodzi...

Jakoś do tej pory po prostu się nie zastanawiałem, na początku kobiety malowały się tylko szminką i też w celu min powiększenia wizualnego warg aby usta było widać potem z pomocą przyszedł botoks i lekkie powiększenie ust także dodawało w niektórych przypadkach kobietom urody, ale po co sobie powiększać skoro i tak będzie się wyglądać jak wszystkie inne ? w ten sposób zaczął się kobiecy wyścig zbrojeń pt:"Chcę być Naj..." jak we wszystkim. W cyckach też był i jest , a kobitki pewnego gatunku rozumem nie grzeszą, w efekcie w pewnym środowisku nastała moda, która damulka zamiast ust będzie miała największą du.ę pawiana na twarzy. Wygląda to okropnie , ale ....... właśnie jest jedno ale. Seks francuski - umoczenie "pędzla" w takiej d.pie pawiana może u facetów przynajmniej niektórych działać na wyobraźnię i może być dla nich podniecające.

Podsumowując dziewczę takie nadaje się na okazjonalną sex-zabawkę jednakże materiał na żonę dla normalnego faceta to to nie jest.

Bo wszystko jest dobre, ale z umiarem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Tu jest wersja dla tych którzy wolą oglądać niż czytać.

image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
@sylvusiax - moja kuzynka, dorosła choć nieszczęsna w swej głupocie kobieta, wstrzyknęła sobie w usta kwas hialuronowy i wygląda...tak jak napisałaś, jak kaczorek.
Ładna była z niej dziewczyna, ma 30 lat, piękną figurę, a teraz wygląda wręcz groteskowo.

Podobne zdanie mam na temat tatuaży u kobiet. Szpecą i absolutnie nie dodają uroku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Idealne porównanie :)
cieszę się, że mając prawie 3dychy na karku jeszcze nie zgłupiałam :) jeszcze.... :)
Hal a Ty nigdy jej nie zapytałeś, po co to zrobiła?
Niezręcznie było mi zadać to pytanie przy rodzinnym stole ale znając ją, a jest skrajnie merkantylna, zrobiła to ze zwykłej próżności i...głupoty.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hal, tylko anonimowo prawi morały. Osobiście brak mu odwagi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Najpierw się zarejestruj, później głoś swoje mądrości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
HaHA ;) nie wierzę Hal się przyznał że kozak z niego tylko w necie :P

Sorry Hal , ale ty się wstydzisz do własnej kuzynki zagadać ?? Trzeba było SMS-a wysłać ;)

Zażartuj, zagadaj przecież cię nie zje !!!, no chyba że w rodzinie tak cię lubią jak tu na forum twoi hejterzy no to fakt lepiej cicho siedzieć ,bo jeszcze dadzą w pysk i będziesz miał takie same usta. ;)

Następnym razem posadzą cię koło murzyna , a ty do końca życia będziesz się głowił koło kogo siedziałeś ??

Chłopie ty masz tam obiad rodzinny , czy spotkanie zombie - wchodzą, siorbią zupę i wychodzą ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
No bez przesady, mi też byłoby się zapytać kuzynki z którą mam słaby kontakt, przy stole pełnym rodziny, dlaczego jej usta wyglądają jak d*pa pawiana.

Osobiście, AŻ tak wydatnych sztucznych ust nie lubię, nie podobają mi się, ale nie widzę problemu w poprawianiu urody i jej korygowaniu.

Aktualnie sama się zastanawiam nad pewnym zabiegiem, ale póki co nie mogę więc może za dwa lata:)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
@TB - wiesz TB, to wszystko zależy od wychowania i poziomu rodzinnych relacji; są rodziny gdzie bekanie (i nie tylko) przy stole jest normą, więc i zadawanie tego typu pytań byłoby normą. Kwestia wrażliwości i poszanowania drugiego człowieka...zwykłego dobrego wychowania.

Przykładowo, przecież wiele kobiet decyduje się na poprawianie biustu (w szczególności po ciąży i karmieniu) i jest to nie tyle zabieg chirurgiczno-kosmetyczny, co również terapeutyczny. To samo się tyczy chirurgi estetycznej narządów rodnych.

O ile zabiegi chirurgiczno-kosmetyczne nie przekraczają dobrego smaku i nie powodują, że (jak to ujęłaś) np. usta wyglądają jak pupa pawiana, to czemu nie. We wszystkim trzeba zachować umiar i złoty środek.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
> wszystko zależy od wychowania i poziomu rodzinnych relacji (..) Kwestia wrażliwości i poszanowania drugiego człowieka

Rozumiem, że zapytanie kuzynki, choćby żartem, o widoczne zmiany w wyglądzie, przekracza twoje normy dobrego wychowania - ale opowiadanie o Niej (i nie tylko o Niej -vide: próba samobójcza byłej żony) na forum publicznym, już nie ;]
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
@Sadyl - Sadylu, akurat Ty mnie znasz osobiście, więc masz zupełnie inne spojrzenie. Forum zapewnia swoistą anonimowość, więc i podzielenie się pewnych refleksjami, nawet osobistymi, w mojej ocenie jest dopuszczalne - przecież nie podaję personaliów mojej byłej żony, czy kuzynki.

Zupełnie inaczej bym odebrał jakąś Twoją osobistą refleksję, niż osoby której na oczy nie widziałem, nie poznałem i nie poznam. Ciebie znam osobiście, z imienia i nazwiska, wiem czy się zajmujesz - to już inna optyka postrzegania drugiego człowieka.

A co do Twoich wątpliwości, to tak, zapytanie się mojej kuzynki, nawet żartem, o "widoczne zmiany w wyglądzie" mogłoby być przez nią odebrane bardzo negatywnie. W szczególności, że jakiś czas wcześniej, zanim zrobiła z siebie Kaczora Donalda, dyskutowaliśmy na rodzinnym forum o przesadnych zabiegach kosmetycznych, które raczej szpecą niż poprawiają urodę.
"ale znając ją, a jest skrajnie merkantylna, zrobiła to ze zwykłej próżności i...głupoty." jakoś dobrego zdania o niej nie masz i chyba na nic nie liczysz, ani finansowo zależny od niej też nie jesteś :P ?, prawdopodobnie ona do ciebie też sympatią nie pała, zatem wasze relacje już chyba gorsze być nie mogą ? i w takim przypadku twoja troska o to że zapytanie się żartem mogłaby być odebrane przez nią bardzo negatywnie trochę śmieszy... a jeżeli do tego dodamy że na forum udajesz takiego hop do przodu to nawet więcej niż trochę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Opinia została zablokowana przez moderatora
enka - Pan Halewicz nie daje się nikomu prowokowac
jest oaza cierpliwosci i madrosci, duma tego forum
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
Ale weźcie pod uwagę, że przy takim stole mogą być też starsze osoby niekoniecznie tylko kuzynka i Hal, i jednak nawet obrócenie w żart takiego przytyku nie zawsze może być na miejscu.
Wszystko zależy od typu relacji z rodziną i na ile można sobie przy nich pozwolić.

Już chyba się czepiacie dla samego faktu, że napisał to Hal. Gydby napisała to samo Sissel (przepraszam, że Ciebie wywołuję do tablicy) to nikt by się słowem nie zająknął.
@TB - pamiętasz Zakochanego? Pamiętasz:) Nie można wykluczyć, że wdr pisze sam ze sobą i do siebie, ot tak żeby trollować.

Prawdę jest, że przy stole siedziało kilkanaście osób - także tego typu pytania/uwagi zwyczajnie są nie na miejscu.
Akurat darzę WDR sympatią:) I mam nadzieję, że nie jest Zakochanym;P

Ja czasami również troluję, ale staram się czytać obiektywnie to co kto pisze nawet jeśli tego kogoś nie darzę sympatią.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hal, facet bez jaj. Nikt nie pluje to, deszcz pada.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
@TB - nie jest, z pewnością^^ Zakochany był niepowtarzalny. A co do obiektywnej oceny, to oczywiście że należy podchodzić do każdej wypowiedzi obiektywnie, o ile nie jest to tania prowokacja, czy zwyczajne szukanie przysłowiowego guza.

Ale cóż, ludzie są różni, różne mają priorytety, kompleksy, ambicje i problemy - lubię gdy ktoś ma skrystalizowane poglądy, nawet biegunowo odległe od moich i potrafi dyskutować; nie lubię wiejskiego filozofowania i durnowatych zaczepek.

TB, vide wpis powyżej^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Większego filozofa na forum od ciebie nie ma taki, lokalny pitolgolas
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
@Hal, Tak jak sadyl? :D
@Kocio - akurat do Sadyla mam słabość^^
Hal tu nie chodzi o zdyskredytowanie przeciwnika "rodzina zombie" kontra "a twoi to pewnie bekają" - ( nie bekają, ale do rzeczy ) tu chodzi o to że ty w każdym temacie masz te swoje moralizatorskie 3 grosze do powiedzenia. Ok tylko z czego one się biorą ? bynajmniej nie z wiedzy, nie z własnych doświadczeń tylko z fantazji jak ty byś się prawdopodobnie zachował gdybyś miał jaja.
Bo jak rozumieć że obce tobie osoby zniechęcasz na forum przed zrobieniem sobie "kaczego dzioba", który wygląda komicznie , a własnej kuzynce (rodzinie) - osobie, która jest tobie bliższa od przypadkowej spotkanej na forum słowa nie powiesz i nie ważne czy przy stole czy na stronie jak uważasz że coś jest złe to zawsze próbujesz swoje racje przedstawić , a nie tylko gdy jesteś schowany za monitorem w domowym zaciszu. Chyba że....... ty się jej boisz bo ta głupia ,próżna kuzynka znając cię osobiście wytknęłaby tobie z dziesięć twoich infantylnych zachowań ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Nic dodadać, nic ująć", dokładnie nakreślony obraz małego człowieczka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
~wurstusta
Pominę styl i sens twoich wpisów ale skoro już uparłeś się używać znaków przestankowych to postaraj się jeszcze umieszczać je we właściwych miejscach.

"akurat do Sadyla mam słabość^^"

Chyba powinien zacząć się tym martwić. :)))
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
Cross, Sadyl może być spokojny, to nie jest słabość w homoseksualnym kontekście ^_^
A już szykowałem żel ;]
pod prysznic? o_O
Może być i pod prysznicem..
Hal, Cross droczy się z Tobą. Też ma swoje słabostki ;)

Czasem także odnoszę wrażenie, że nie sens wypowiedzi jest ważny, a przez kogo lub do kogo słowa były napisane. Nie tak dawno czytając wątek pomyślałam o czymś, ale z wypowiedzią uprzedził mnie Wdr. Swoją myśl ubrałabym w inne słowa, a tym samym mogłaby ona mieć inny wydźwięk, ale prawdopodobnie reakcja na moją uwagę byłoby inna.

Co do kaczorków... Wszystko jest dla ludzi, o ile zachowuje się zdrowy umiar. Moim zdaniem przy obecnych możliwościach medycyny estetycznej można naprawdę długo wyglądać doskonale bez drastycznego ingerowania w wygląd.
Poza tym daleko nam do kultu urody, jaki obowiązuje choćby w Ameryce Południowej. Tam mawiają, że piękno się nie rodzi, a robi ;) Rodzice zamiast inwestować w edukację córek przeznaczają pieniądze na nowy biust, nos, siedzisko. Wenezuelki uważają, że 30-letnia kobieta powinna już wstrzykiwać sobie botoks. To jest przesada.

We wszystkim należy zachować złoty środek, a gdy nie potrafi się zachować umiaru, to efektem tego są wszelkiego rodzaju "kaczorki", praktycznie we wszystkich dziedzinach życia.

Wiele kobiet w dzisiejszych czasach się szpeci, nawet nie zdając (chyba?) sobie sprawy z tego. Moim zdaniem, najbardziej szpecą kobiece ciało tatuaże.
Uważam, że nie ma nic bardziej odpychającego niż głupota.

Kobiety, w większości, lubią zmiany. Czasem zwyczajnie eksperymentują z kolorem włosów, ubiorem. Gdzieś nawet wyczytałam, że odnośnie kobiet, które nie czują potrzeby zmian pojawiło się określenie- syndrom Cindy Crawford.

"...Cross droczy się z Tobą. Też ma swoje słabostki ;)"

Mam. Jak każdy. Ale nie do facetów. ;)
I oczywistą rzeczą jest że żartuję. :)

Stanisław Lem
Zmiana koloru włosów, makijażu, czy poszukiwanie własnego stylu w ciekawym doborze ubrań zawsze cieszy oko. Bardzo lubię patrzeć na kobiety ubrane z klasą, ciekawie, ze smakiem, poszukujące własnego stylu.

Niestety, niewiele jest takich kobiet, duża część z nich chyba nie posiada lustra w domu. Vide "słynne" szafiarki, kreujące niby-styl...(jedna pisująca na trojmiasto.pl).

Z kolei mężczyźni, którzy chcą dbać o wygląd/strój, z reguły są wyśmiewani przez "polarkowców" i nazywani metroseksualnymi gejami, itd..
cross będe brał przykład z ciebie i przestanę używać znaków
"Z kolei mężczyźni, którzy chcą dbać o wygląd/strój, z reguły są wyśmiewani przez "polarkowców" i nazywani metroseksualnymi gejami, itd.."

vide Tomasz (pa)Jacyków. :)))

"cross będe brał przykład z ciebie i przestanę używać znaków"

Najlepiej przestań też używać klawiatury.

Stanisław Lem
Akurat Jacyków, to moim zdaniem karykatura stylu^^ Pomijam już, że pokazuje się publicznie w podróbkach wszelkiej maści. Ale zwróć uwagę, że już od długiego czasu nie ma go mediach; jego "kontrowersyjność" się przejadła.
"Ale zwróć uwagę, że już od długiego czasu nie ma go mediach;"

Nie zauważyłem. Może to dlatego że nie oglądam kanałów w których pokazują tego rodzaju "stylistów".

Stanisław Lem
A jakie kanały oglądasz? o_O
jacyków to już chyba z PL wyjechał - jakiś czs temu się odgrażał, że to zrobi, bo mu Polska zaświatkowa jest i mało tolerancyjna :D
U mnie głównie leci Discovery channel;) Tam też ich nie ma;)

Trzeba też odróżnić Styl u mężczyzn od metroseksualności. Ponieważ czasami serio, muszę się zastanowić czy to co ma na sobie facet - to nie ukradł swojej dziewczynie z szafy ;///
tam zaraz ukradł - pożyczył :)
i raczej też nie, bo większość tych ubrań byłaby na niego za duża :D
jakaś taka tendencja się zrobiła - mężczyźni drobni, delikatni i zniewieściali, a kobiety duże i silne... czy tylko ja to zauważam?
Wystarczy założyć dopasowane jeansy, czy taliowaną marynarkę, żeby polarkowcy uznali, że to zniewieściały strój - i nie piszę tutaj o takich ekstremalnych przypadkach, jak Michał Szpak/Madox/inni im podobni.
przy odpowiedniej figurze - i owszem , całkiem smacznie to wygląda :)
ale - przy zbyt chudych nogach, a tym bardziej zbyt obfitych - zaczyna być dramatycznie!
należy ubierać się nie tylko zgodnie z panującym trendem w modzie, a głównie zgodnie z tzw. smakiem! - bo to jest podstawa dobrego wyglądu.
a kim są: polarkowcy? bo jeżeli tymi, których mam na myśli :), to akurat ostatnia grupa, która powinna wypowiadać się w temacie mody i schludnego wygladu.
Oczywiście, że do spodni typu "fit" trzeba mieć figurę^^ Ze stylem można eksperymentować, ale też i stosownie do wieku..choć ja lubię w modzie tzw. "with a twist" ^^
A polarkowcy...no wiesz, Amica/Whirpool/, lekko za duże spodnie, tzw. wygodne buty, oponka, itd. o_O
no i już Cię lubię! ;)
@Hal - co Ty z tą oponką??? Nie wszyscy polarowcy mają oponkę ;-)

A nadęte usta kojarzą mi się z rybą, jak Górniak, czy Ibisz ;-)
a feee
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
Tak mi się skojarzyło.. Syndrom Cindy Crawford (który pewnie wymyślony został przez branżę od chirurgii plastycznej, aby udowodnić, że normalność i własna marka do nie nienormalne) i Krzysio Ibisz. Ale ten akurat korzysta z ich usług raczej?
Osobiście jestem za wszelkimi usługami medycyny estetycznej, włącznie z chirurgią, o ile mają one w jakikolwiek sposób ułatwić one życie. Jeśli zaś ma być wykorzystana tylko po to aby zaspokoić swoją próżność, to sorry. Nie. Na całe szczęście "moda" na kacze usta i wrzucanie swoich fotek z nimi powoli się przejada....szkoda tylko, że te osoby będą żyć z tymi tyłkami pawianów na mordach. Oj, jakie to piękne alternatywnie.

Swoją drogą, mieszkając w UK już sporo ponad rok, zaczynam się dziwnie czuć.. Wszyscy prawie mają tatuaż, ja nie. Ale nadal jestem z tego dumny, nie dam się złamać :]
Wydaje mi się, że w Wlk.Brytanii tatuaże mają zupełnie inne konotacje niż w Polsce. Tam były już modne w latach 70-tych, kiedy u nas były symbolem kryminalnego marginesu społecznego. Ale i tak uważam, że tatuaże to przysłowiowa "wiocha" - ludzkie ciało (prawie każde^^) jest zbyt piękne, aby je szpecić jakimiś obrazkami.
Widząc dorodnych rozmiarów tatuaż na odsłoniętej skórze zastanawiam się zawsze, jak on będzie wyglądał za 20-30-40 lat. Skóra z wiekiem traci sprężystość, marszczy się. Jak będzie wyglądał taki motyl czy delfin, kiedy tło, na którym został wykonany, zmieni swoje rozmiary?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
jezeli czlowiek ma taka ochote, czymkolwiek podszyta, i nikomu tym krzywdy nie robi (poza soba, ale to juz kwestia subiektywna), to nic w tym zlego. kazdy predzej czy pozniej ponosi konsekwencje swoich wyborow, zarowno tych trudnych, jak i wydawaloby sie, bardziej przyziemnych, zwiaznych z tatuazem, czy botoksem, rowniez ;)
zgadza się, ale często jest to impuls czy podyktowanie modą i nikt nie zastanawia się nad tym, jak będzie wyglądał później, dużo później... ale zgadzam się, że każdy ma wolną wolę i robi ze swoim ciałem to, co chce :)
@Mikronezja
absolutnie kazdemu zdarza sie robic cos pod wplywem chwili. i tylko cieszyc sie, gdy konsekwencje nie sa zbyt drastyczne, chociaz przy niektorych 'szalenstwach', niestety sie to nie udaje ;)
A ja uwielbiam tatuaże. Ale nie podobają mi się wszystkie. Uwielbiam historie wyrażone w ten sposób. Piękne dzieła, które mają swoją przeszłość i odbicie w realnym życiu.
Tatuaże to jest sztuka. Nie piszę tutaj o tatuażach typu: chiński napis, czy też coś w stylu Tylko bóg mnie może osądzić.

Osoby, które mają bzika na ich punkcie mają w w d;) jak one będą wyglądać za 30 czy 40 lat. Do tego jak ktoś nie jest wytatuowany od stóp do głowy to większość tatuaży można zakryć.

Choć i tak zawsze w takiej sytuacji przypomina mi się to co moja babcia mówi;) Niech się wstydzi ten kto widzi;)
Ja mam 2 duże tatuaże :-) jeden- na nodze- to wybryk wczesnej młodości, aczkolwiek ładny, drugi zaś, na plecach, sama "zaprojektowałam" i jest b.osobisty- identyfikuję się z nim ;-)
ciekawe co zrobisz kiedy pójdziesz na jakiś bankiet? będziesz musiała włożyć elegancką suknie wieczorową z odkrytymi plecami i rozcięciem po same uda? :) wtedy też będziesz wyglądała ładnie i będziesz się identyfikowała z tatoo?
ze schludnością i szykiem wiele to wspólnego nie ma, jeszcze nie raz możesz pożałować tych decyzji :)
Chodzę na bankiety. Służbowe i prywatne. Dość często jestem na nie zapraszana. Moje tatuaże to nie problem, nikt nie zwraca na nie uwagi, za wyjątkiem pijanych panów, którzy twierdzą, że są seksowne. Zresztą nie ja jedna na takiej imprezie mam tatuaż. Natomiast bardziej od tatuaży na takich imprezach razi nieodpowiednie zachowanie kobiety. Bo podziarana Niulka nigdy nie upije się i nie zatacza jak inne, niepodziarane panie, nierzadko na b.wysokich stanowiskach ;-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
@TB
zamiast słowa pisanego poproszę historie wyrażone tatuażem
Na tym właśnie polegał problem. Wampiry są zwykle bardzo miłe, do czasu, aż nagle, nie są.
Nimfek, jak wchodzisz do muzeum sztuki to oglądasz obrazy, dzieła czy oczekujesz poety recytującego swój wiersz?
Sorki że się wcinam ale jaki sens ma dyskusja o wytatuowanych ciałach. Oczywiste jest że nie zedrą sobie tych bohomazów będą udawadniali ich piękno i przekaz
Oczywiście, że sobie nie zedrą, można natomiast usunąć je laserowo. 1000zł, 5 sesji i po sprawie. Nikomu nie zamierzam nic udowadniać, bo nie ludziom mają się podobać moje tatuaże, ale mnie.
@xyz, nie dorabiaj niepotrzebnie ideologii.
@ Niulka
no właśnie - pijanych:)
chyba nie są te przyjęcia zbyt eleganckie skoro wszyscy 9za wyjątkiem Ciebie;)) są tam "nawaleni"
Ty chyba żyjesz w jakimś wyimaginowanym świecie. Nawet nie wiesz, jak potrafią się bawić prezesowie dużych spółek, nie mówiąc już o inwestorach czy politykach :D elegancki bankiet to jest na początku ;-)
dokładnie o tym mówię - to zwykła popijawa :) z elegancją nie mająca nic wspólnego - elegancję tworzą ludzie, ich poziom świadczy o ich (uparłam sie na to słowo ;) ) elegancji.
to, ze ktoś jest prezesem nie oznacza jeszcze, ze ma klasę - na to ma wpływ pochodzenie, wychowanie i środowisko w jakim sie obraca , no i inteligencja :)
czyli tzw wrodzona i wpojona kultura :)
Rozumiem, że Ty z tych grzecznych, którzy po eleganckiej kolacji idą spać ;-) Oni są właśnie przekonani, że chodzą po eleganckich bankietach. Ja tam wolę zostać, zawsze kupa śmiechu no i dużo informacji można wyciągnąć ;-)
wżyciu nie byłam grzeczna! ;):D
ale fakt nie upodlam się na imprezach (przynajmneij publicznie;) co innego wśród przyjaciół - bywało różnie;) )
ich cyrk, ich małpki
jeśli im to sprawia przyjemność to niech tak będzie, ale znaczy, że musi to nam sprawiać przyjemność na ich patrzenie :)
oszpecić się można łatwo i szybko, tylko potem powrót do "normalności" albo jest niemożliwy albo bardzo kosztowny :)
Niulka, usuwanie tatuaża to wcale nie jest taki hop siup...
Jest to bardzo bolesny zabieg, bez względu na to czy ktoś ma wysoki czy niski próg bólowy...
Niemniej uważam, że każdy tatuaż powinien być naprawdę dobrze przemyślany. Obrazek taki wygląda dobrze przez kilka- kilkanaście lat, dopóki nie powstaną zmiany spowodowane późnym wiekiem..
Jak wiadomo, skóra z wiekiem traci gęstość, staję się pomarszczona,mogą pojawić się rozstępy, do tego często ludzie tyją, bądź chudną...no i niestety tatuaż wygląda naprawdę brzydko.
jak czujecie się w obecności osób w brudnej odzieży czy podobnie jak w towarzystwie wytatuowanych bo ja tak. Często widać tylko fragment tatuażu co sprawia wrażenie bohomazów brudu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dajmy na to, że spotykasz osobę która ma ukryty tatuaż, więc przy codziennych spotkaniach nie domyślasz się tego. Ładnie ubrana, zadbana, na dobrej pozycji zawodowej.
Później spotykacie się na plaży/basenie/nad jeziorem i okazuje się, że ta osoba ma tatuaż, to co wtedy? Urwiesz z tego powodu kontakt? Rzucisz się do ucieczki?

Tatuaż jest sprawą indywidualną, czasami mniej rzuca się w oczy niż niechlujstwo, mało elokwentna wymowa, przecinki - epitety, brud pod paznokciami, brudne buty, tłuste włosy itp itd.
nie mam zamiaru kogokolwiek nawracać to moje odczucie Jednym z czynników zawierania znajomości sympatii jest wygląd zewnętrzny Sygnalizowanie przynależności do grup społecznych, subkultury ma bezpośredni wpływ na nasze kontakty
myślę, że tatuaż to nie subkultura, tylko zachcianka - tak jak kolczyki w uszach lub farbowane włosy.
@xyz, chyba czytasz mnie jako kobietę czarnych w skórach i przyklejasz do nieodpowiednich ludzi ;-) i teraz rebus... wyprowadzać Cię z błędu czy olać? Chyba jednak pozostanę przy tej drugiej opcji. Wybacz, ale nie mam ani czasu ani ochoty na tłumaczenie. Myśl sobie co chcesz :-)
Czemu Wy się tak nad wszystkim rozczulacie? Mam, @Graszka, 1 usunięty, naprawdę nie musisz mnie "prostować". Owszem boli, ale wszystko jest do wytrzymania.
bo tak sobie tylko rozmawiamy towarzysko:) nikt Cię nie poucza, nie sprowadza na dobrą drogę;):) , a ni nie krytykuje :) każdy rozmówca wyraża swoją opinię na zadany temat i tyle - a ile ludzi , tyle opinii :)
Niulka,Ty jesteś babka naprawdę twarda. Ja słyszałam,że są osoby,które nie mogły wytrzymać bólu spowodowanego usuwaniem tatuaża.
Ja w wieku siedemnastu lat założyłam sobie kolczyk na pępku.Na szczsęście długo go nie nosiłam,bo przeszkadzał
Osobiście nie mam nic do osób poprawiających sobie urodę,uważam tylko,że trzeba wiele razy przemyśleć swój wybór,0kierując się zdrowym rozsądkiem
piękno inaczej zatłuszczone cielska z jakąś tapetą wydziarganą i nabite ćwiekami kluchy
@xyz, zdecydowanie za dużo telewizji. Masz spaczoną wyobraźnię, przełącz czasem kanał z MTV... na jakiś Travel może? Tam są ciekawsze rzeczy ;-)
Nulka chyba to tobie sformatowano mózg telewizyjnym MTV skoro spaskudziłaaś swoje ciało dziarami które później usunęłaś Żał ludzi bez silnej woli i wyobraźni którzy dają sobą manipulować poddają się modzie dyktowanej przez wszelkiej maści dziwadła o trudnej do określenia płci
Graszka, owszem zabieg boli- bo w miejscach, gdzie jest tusz laser przenika przez skórę i rozwala wszystko co pod nią. W późniejszych etapach, tam, gdzie nie ma już tuszu, tego "tyknięcia" lasera w ogóle nie czuć. No ale jeśli już się decydujemy na usunięcie, trzeba zacisnąć zęby i zrobić to od początku do końca. Babka, która mi usuwała, też mówiła, że jestem jakiś cyborg ;-) Trzeba przede wszystkim chodzić na kolejne sesje. Bo jak już to olejesz to rana zabliźni się i już wtedy tylko chirurg zostaje.
Widzisz Niulka, jaką wielką pomyłką okazał się tatuaż, który mimo bólu, strachu, oraz dużych pieniędzy (1000 zł to dla mnie duża kwota) został usunięty... Dlatego powtórzę, że należy solidnie się zastanowić przed wykonaniem tatuaza, czy innego zabiegu.
A można wiedzieć, dlaczego akurat ten tatuaż usuwałaś?
Bo robił go amator i spaskudzil go. Gdyby zrobił go dobrze, chodziłabym z nim do dziś. Dlatego jakieś argumenty o poważnym przemyśleniu są nietrafione :-) a tym bardziej takie @zxy o braku silnej woli i uleganiu modzie. Przykro mi, ja nie z tych, co sugerują się zdaniem innych :-)
Nulka może wkleisz swoją fotkę z dziarami, pochwal się - please
Spadaj, nie są dla Ciebie.
"Bo robił go amator i spaskudzil go. Gdyby zrobił go dobrze, chodziłabym z nim do dziś. Dlatego jakieś argumenty o poważnym przemyśleniu są nietrafione..."

Niulka nie chcę abyś odebrała mój wpis jako atak na Ciebie lub ogólnie osoby, które się tatuują ale przyszło mi do głowy że dać się tatuować amatorowi, którego to zadanie ewidentnie przerasta nie jest przemyślaną i rozsądną decyzją.

Stanisław Lem
Cross nie chcę abyś odebrał mój wpis jako atak na Ciebie, ale jeżeli zagadujesz dziewczynę na wątku o plaży nudystów, a gdy pada propozycja wyjazdu czmychasz stamtąd to nie było to przemyślaną i rozsądną decyzją. ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie wiedziałam, że to amator. Szukajcie dalej. Może Wam pójdzie :-D
Zanim bym zrobiła sobie tatuaż, sprawdziłabym jaką opinię ma dany tatuażysta, czy nie jest zwykłym amatorem, a także przede wszystkim czy dba o sterylność narzędzi, którymi wykonuje swoje rysunki.
Wiem, że to drugie ciężej sprawdzić, ale nie jest to niemożliwe
"Cross nie chcę abyś odebrał mój wpis jako atak na Ciebie, ale jeżeli zagadujesz dziewczynę na wątku o plaży nudystów, a gdy pada propozycja wyjazdu czmychasz stamtąd..."

Nie czmychnąłem tylko nie byłem zainteresowany rzeczonym wyjazdem. Jestem statecznym mężem i ojcem i nie mogę sobie pozwalać na takie fanaberie jak plaża nudystów z obcą kobietą. ;)

Nie chcę żebyś odebrał to co napiszę jako atak na Ciebie ale Twoje teksty robią się coraz mniej zabawne. Czyżby spadek formy? :)

Stanisław Lem
No i Nulka potwierdziła jaką jest "rozważną" osobą. Tatuaż jest jak proteza, człowiek ma niską samoocenę, kompleksy brakuje mu charakteru to daje sobie zrobić jakieś bohomazy aby dowartościować siebie. Podobnie jest z zapuszczonymi facetami grubasami wszelkiej maści spaślakami ostrzyże na pałe łeb i czuje się jak mucho, udaje karka z mafii
Jaki mucho?Ja do dzisiaj pękam ze śmiechu jak przypomnę sobie jakie w wojsku po pijaku chłopaki sobie znaki zodiaku robili na ramionach i to zwykłą igłą.
A mnie osobiście tatuaże się podobają. Tatuaż to taki artystyczny wyraz swojego ego. Tylko że ekspozycja takowego czyni posiadacza trochę ekshibicjonistą. Od razu widać co mu w duszy gra i oddaje się innym jak na dłoni...na zasadze " pokaż mi swoje tatuaże a powiem ci kim jesteś i co masz w głowie "
Akurat mi nie pasuje by jakaś obca osoba od razu wiedziała co mi się podoba i jaki mam gust. Dlatego sama nie mam tatuażu, chociaż bardzo mi się podobają.
@Cross " Czyżby spadek formy? :)"

Spadek formy ? hmmm nie wiem skoro tak to odbierasz to chyba spadek :P , ale muszę wszystkich mierzyć tą samą miarką , nie mogę być w każdym przypadku jednocześnie lojalny i sprawiedliwy ;) Czyżby martwił cię mój brak taryfy ulgowej dla ciebie ? ;P
"Czyżby martwił cię mój brak taryfy ulgowej dla ciebie ? ;P"

Raczej martwi mnie Twój brak polotu. :)
Mam nadzieję że to tymczasowe.

Stanisław Lem
dostosowuje esprit do rozmówców , nie chcę go zbytnio windować , abyś nie poczuł się zakłopotany i znów nie uciekł ;]
Słabiutko, oj słabiutko. Naprawdę zaczynam się o Ciebie martwić. :)

Stanisław Lem
Twoja filizofia pokazuje jaki Ty jesteś zakompleksiony. Chciałbyś być taki "zakompleksiony" jak ja :-D
czy ktoś pracuje nad botoksem.
http://kobieta.wp.pl/kat,49400,title,Od-tatuazu-do-autodestrukcji,wid,16843688,wiadomosc.html
"Najwięcej tatuaży natomiast posiadają osoby płciowo nieokreślone, które nie przejawiają jednoznacznie ani cech męskich, ani żeńskich oraz osoby stypizowane na krzyż, które określane są jako męskie kobiety oraz kobiecy mężczyźni."

Dobre ;D
Sadyl uważasz, że jestem męska:P?
Męskie kobiety :-D padłam
Na ile pamiętam, Twoje tatuaże nie zajmują znaczącej powierzchni Twojego ciała, zatem nie podpadasz pod punkt o osobach dziarających się na maxa. No.. chyba, że coś się zmieniło w tej materii? ;>
Nic się nie zmieniło;) Ale nie takie było moje pytanie:D Moje pytanie brzmiało, czy ja jestem męska;)
Nulka no pokaż te swoje bohomazy zrobione przez jakiegoś domorosłego mikiwora
@TB:

Nie. Nie jesteś męska w najmniejszym stopniu ;)
Chciałam się upewnić, bo zwątpiłam:P
Twój pysk to jeden wielki bohomaz. Z plebsem nie rozmawiam, zatem pohamuj swoje wodze.
Przeczytaj Nulka artykuł pod linkiem potwierdzasz patologię.
Świetne źródło wiedzy przytaczasz: wp... na Fakcie też się edukujesz? Polsat? TVN? Widzę, że to Twój klimat, zatem gratuluję poziomu :-)
Nie będe wchodziła z Tobą w polemikę, udowodniłaś swoją infantylność, wp przytoczyła tylko część pracy naukowej Jeśli to jest dla Ciebie stekiem bzdur, znaczy posiadasz wiedzę znacznie większą popartą badaniami. Chętnie przeczytam
Nie będę wchodziła w polemikę a jednak poczytam... zgodność myśli i słów jest wręcz powalająca. No cóż.. wp robi swoje :-)

Inne tematy z forum Hydepark

Inwestowanie w złoto (3 odpowiedzi)

Co myślicie o efektywności inwestycji w metale szlachetne w momencie opanowania gospodarki przez...

Vibracje (25 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (149 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

do góry