Widok
no właśnie. boję się, ze nie odejde od szmaty :) a mam fajniejsze zajęcia ;)
wczoraj w Bokaro widziałam gładkie, tylko że bez takiego super połysku. ale pani sprzedająca nie była mi w stanie poradzić czy matowe, czy błyszczące, czy gładkie ale jednak bez połysku.
powiedziała tylko, ze gres matowy się nie nadaje do kuchni, bo właśnie on zachodzi brudem i ciężko go odczyścić.
nadal zbieram Wasze opinie Dziewczyny (a moze jakich Facet się znajdzie i będzie w temacie).
wczoraj w Bokaro widziałam gładkie, tylko że bez takiego super połysku. ale pani sprzedająca nie była mi w stanie poradzić czy matowe, czy błyszczące, czy gładkie ale jednak bez połysku.
powiedziała tylko, ze gres matowy się nie nadaje do kuchni, bo właśnie on zachodzi brudem i ciężko go odczyścić.
nadal zbieram Wasze opinie Dziewczyny (a moze jakich Facet się znajdzie i będzie w temacie).
ja mam w kuchni matowe i nigdy więcej! Na podłodze, na ścianach bardzo widać każdą plamę. Dla odmiany w łazience mam błyszczące i tam mimo, ze tez się dużo chlapie to jakoś te smugi mniej przeszkadzają niż na matowych w kuchni. Kafle z połyskiem moim zdaniem są poza tym bardziej eleganckie i jakieś takie bardziej estetyczne.
mat matowi nierówny...
Wiem, bo sama mam dwa rodzaje kafli matowych, jeden w kuchni, drugi w łazience.
Te kuchenne są jasne i naprawdę są super, nie widać na nich żadnych zachlapań ani plam, zupełnie nic!
Za to w łazience mamy też kafle jasne, ale tam każda kropla wody na podłodze zostawia ślad, wrr :/
Wiem, bo sama mam dwa rodzaje kafli matowych, jeden w kuchni, drugi w łazience.
Te kuchenne są jasne i naprawdę są super, nie widać na nich żadnych zachlapań ani plam, zupełnie nic!
Za to w łazience mamy też kafle jasne, ale tam każda kropla wody na podłodze zostawia ślad, wrr :/
[url=www.nawieszaczku.pl]
[/url]

ja wybrałam Opoczno, bo tańsze (podobały nam się włoskie kafeli, ale cena....) - ale kupowaliśmy w "Chemii" i polecam zakup w sklepie firmowym a nie w dużym hipermarkecie typu leroy, obi czy praktiker ;) do dużych sklepów idą kafelki drugiej klasy i szczerze powiem nie wierzyłam, dopóki na własne oko nie porównałam :)
A to czy będziesz miała połysk czy mat... to tylko zalezy od tego co się Tobie podoba ;) każdy ma inny gust ;)
Ja mam opoczno - Gres Opirus mosaic na ścianach 30x60 na podłodze 30x30 ;) i nic mi się nie brudzi nie mam żadnych problemów z czyszczeniem, wszystko wygląda zawsze idealnie czyściutko ;)
A to czy będziesz miała połysk czy mat... to tylko zalezy od tego co się Tobie podoba ;) każdy ma inny gust ;)
Ja mam opoczno - Gres Opirus mosaic na ścianach 30x60 na podłodze 30x30 ;) i nic mi się nie brudzi nie mam żadnych problemów z czyszczeniem, wszystko wygląda zawsze idealnie czyściutko ;)