Widok

kamizelka slubna, jaki kolor?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej Dziewczyny,

jakie kupujecie kamizelki swoim partnerom? Nowe, uzywane? Jaki rodzaj musznika (bo sa rozne). Jak dobieracie kolore do sukni i garnituru? Podzielcie sie opiniami.

Ja mam suknie ecru, dosc ciemną. Pasuje do teg brazowy garnitur i jasna kamizelka i koszula?

pozdro
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do ecru brąz garnitur- najlepiej na 2 guziki (moga być wyżej zapinane) - po to by było widać kamizelkę . Kamizelka z musznikiem , fularem , krawatem , muchą (komplety) - wybór indywidualnie czyli co komu. Kamizelka w kolorze sukni ( wtedy koszula ecru - nigdy biała) lub wiazanki .

Ostatnio spędziłam wiele godzin na poszukiwaniach garnituru i dodatków. Też chciałam czekoladowy i do tego ecru kamizelkę i fular i okazało się ,że z moich planow nic nie wyszło. Kupiłam trochę jaśniejszy garnitur ale nie jasny bo mi się kojaży z chłopcem do komunii:)) W wielu sklepach powiedziano mi ,że kamizelki wychodza z moody i najlepiej dobrać piękny, jedwabny, szeroki krawat do sukni ślubnej i do tego koszula też ecru. Jakoś mi się to nie widziało na slub ale jak mi panie w royal collection dobrały wszystko razem to powiem ,że kamizalka i fular wyglądały beznadziejnie i bardzo oklepanie i został krawat.
a tak się na początu upierałam przy kamizelce...
Tytlko jeden minus tego wszystkiego, ubranie mojego P bez butów juz jest droższe od mojej sukni:((

Sasza,

wlasnie mi tez nie podobaja sie kamizelki:) Czy moglabys wkleic zdjecie? Albo pokazac link Waszego kompletu??

Pozdro i dzieki

S
a mnie sie wydaje ze to nie chodzi o mode, tylko to ze jak pan mlody zdejmie marynare to nie zostaje w samej koszuli
chociaz moze to tez sie z moda zmienia...
Ja mam kolor sukienki capuccino a moj luby kolor garnituru czekoladowy (stwierdzilam, ze jakby miał jasny brąż, albo kremowy to byśmy się zlewali) i do tego własnie kamizelkę i fular w kolorze mojej sukienki oraz e. Jak to przymierzył to zakochałam sie w nim po raz dtrugi :) wygladało super
czesc Gosik,

a gdzie kupiliscie taki garnitur? Czy i Ty moglabys wkleic zdjecie:)?

pozdro i dzieki
Powiem Ci, że też nie podobału mi się wogóle kamizelkiszczególnie te jedwabne, ale jak Panie wszystko mi dobrały wygladało to super. A garnitur kupiliśmy Wilworsta w farage w Gdyni, a wygląda tak:

image
bardzo ladny!
dziekuję, mi tez się bardzo podobał
Mój T. bez kamizelki; ładny garnitur, koszula , spinki do mankietów , elegancki krawat , pasek i bezdie super!!!

właśnie spinki uwielbiam ale tylko na mankietach bo przy krawacie dziwnie mi się kojazą. Hmm wkleiłabym gajerek ale nie ma zdjęć w internecie nigdzie. Kupiliśmy w royal collection, nawet jek zdejmie marynarkę to zostanie w ślicznej koszuli i pięknym krawacie.

tez tam ogladalismy! naprawde bardzo ładne! mi szczerze mowiac te kamizelki (niektóre przynajmniej) wydaja sie troszke kiczowate! ale rozumiem, ze moga sie podobac, bo niektore sa ładne!

Mój Marcin ma ciemny wpadający w brąz w jasny prążek i kamizelkę ecrie....

image

image
Nacia a czy twój mąz nie kupował przyapdkiem w Pawo swojego gajerka. bo mój przyszły ma identyczny i własnie tam udało mu sie dostać swój rozmiar. Maja rewelacyjne promocje itd

Mój maz miał kamizelke kupiona razem w komplecie z garniturem , znaczy z tego samego materiału - garnitur ceru piaskowe

czesc Dori

masz zdjecie?
Jaki mial krawat? A Ty jaka suknie?
pozdro
mój chlop ma bordo,wkleiłam tu foto,musze dopasowac wiązanke,chociarz wczesniej chcialam różową,wezme czerwoną.

Nie przeprasam za bledy
nacia pytanko:)gdzie kupiliście(dokładnie) ten garniturek z dodatkami wszystkimi?i jaki koszt jesli mozna wiedziec :)?

podbijam temat!wybieramy sie niedlugo kupic garnitur ale z tego co wiem w wiekszosci garniturow kamizelki brak.moj mezczyzna wiedze ze chce kamizelke bo jest przyzwyczajony.ale ja nie jestem przekonana.a jesli juz kamizelka to jaka?pod kolor gajerka?ciemny grafit-gladka.przy mojej bialej sukni.co sadzicie?pomozcie bo juz sfiksowalam:)moze wybrac jakas "specjalna".ale w takim razie jaki kolor do grafitu?
My kupiliśmy kamizelkę pod moją kiecę :) sukienka miała trochę złotych dodatków więc kamizelka złota ;)

do góry