Widok
kaszel kaszel kaszel..u dwulatki
dziewczyny piszę tu bo już rece mi opadają..od ok 5 tyg co tydzien jesteśmy u pediatry-a efekt wciaż ten sam..leczony 5 tyg nieprzerwany kaszel...raz bardziej raz mniej intensywny....ale po kolei..
1. najpierw infekcja-wiec elofen (czy jakoś tak) po tyg
2. coś już na oskrzelach-inhalacje 10 dni (pilmucort i atrovent)
3. wciaz pokasływanie (oskrzela czyste) zyrtec - około 10 dni
4 obecnie kolejny atak kaszlu -tym razem suchy raczej - iw sumie po moim nacisku drosetux (oskrzela czyste, tak jak ostatnio) + zyrtec, wapno, wit c.
czy ktoś miał podobnie? czym sie wreszcie wyleczyłyscie? poradźcie cokolwiek-- bo już nie wiem ile będziemy się bujać z tym kaszlem..- dodam,że zero innych objawów, dziecko radosne z apetytem - chodzi do przedszkola - i to jest główny "problem" wcześniej w ogóle nie chorowała (znaczy przed pójściem do przedszkola), a tak przy okazji-wie ktoś jak dawkować drosetux? bo lekarki zapomniałam zapytać (syrop na moją wyraźną prośbę), a w aptece pani mnie zbyłam, a na ulotce: wg wskazań lekarza..
1. najpierw infekcja-wiec elofen (czy jakoś tak) po tyg
2. coś już na oskrzelach-inhalacje 10 dni (pilmucort i atrovent)
3. wciaz pokasływanie (oskrzela czyste) zyrtec - około 10 dni
4 obecnie kolejny atak kaszlu -tym razem suchy raczej - iw sumie po moim nacisku drosetux (oskrzela czyste, tak jak ostatnio) + zyrtec, wapno, wit c.
czy ktoś miał podobnie? czym sie wreszcie wyleczyłyscie? poradźcie cokolwiek-- bo już nie wiem ile będziemy się bujać z tym kaszlem..- dodam,że zero innych objawów, dziecko radosne z apetytem - chodzi do przedszkola - i to jest główny "problem" wcześniej w ogóle nie chorowała (znaczy przed pójściem do przedszkola), a tak przy okazji-wie ktoś jak dawkować drosetux? bo lekarki zapomniałam zapytać (syrop na moją wyraźną prośbę), a w aptece pani mnie zbyłam, a na ulotce: wg wskazań lekarza..
może być refluks przełykowo-żołądkowy. odstaw wieczorne mleko, żadnej miętowej herbaty, na noc wyżej układać. a poza tym do lekarza i pod tym kątem zbadać.
przechodziłam to ze starszą. półroczny kaszel, czasem suchy, czasem mokry, osłuchowo czysto, zero pasożytów, zero alergii, itd, itd
w końcu zbadano ją pod względem ewentualnego refluksu mimo że nigdy nie ulewała jako niemowle. potem 3 m-czna kuracja. przez 2 lata przy infekcjach dodatkowo bioprazol, profilaktyka i na razie spokój
przechodziłam to ze starszą. półroczny kaszel, czasem suchy, czasem mokry, osłuchowo czysto, zero pasożytów, zero alergii, itd, itd
w końcu zbadano ją pod względem ewentualnego refluksu mimo że nigdy nie ulewała jako niemowle. potem 3 m-czna kuracja. przez 2 lata przy infekcjach dodatkowo bioprazol, profilaktyka i na razie spokój
ja kupuję zawsze syrop sosnowy lub prawoślazowy a do tego podaję 2 x dziennie Pyrosal na inf. górnych dróg oddechowych - na szczęście przeważnie po tym zestawie przechodzi jeśli to jakiś wirus ,
latem u nas kaszel ma podłoże alergiczne niestety ....wtedy na stałe Clairitina ( nawet 2 x dziennie w okresie maj- wrzesień )
latem u nas kaszel ma podłoże alergiczne niestety ....wtedy na stałe Clairitina ( nawet 2 x dziennie w okresie maj- wrzesień )
Synek własnie przechodzi taki dziwny kaszel (na poczatku suchy teraz zdecydowanie mokry) - tez zero innych objawów - mozliwe podłoze alergiczne - na razie stosujemy diphergan + mielismy kupic jakis syrop wiec stodal do tego wapno i wit C
jeszcze troche kaszle ale w porownaniu do tego co było 3 dni temu jest znaczna poprawa.. mam nadzieje ze mu całkiem minie
jeszcze troche kaszle ale w porownaniu do tego co było 3 dni temu jest znaczna poprawa.. mam nadzieje ze mu całkiem minie
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl