Widok

kaszel kaszel kaszel..u dwulatki

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny piszę tu bo już rece mi opadają..od ok 5 tyg co tydzien jesteśmy u pediatry-a efekt wciaż ten sam..leczony 5 tyg nieprzerwany kaszel...raz bardziej raz mniej intensywny....ale po kolei..
1. najpierw infekcja-wiec elofen (czy jakoś tak) po tyg
2. coś już na oskrzelach-inhalacje 10 dni (pilmucort i atrovent)
3. wciaz pokasływanie (oskrzela czyste) zyrtec - około 10 dni
4 obecnie kolejny atak kaszlu -tym razem suchy raczej - iw sumie po moim nacisku drosetux (oskrzela czyste, tak jak ostatnio) + zyrtec, wapno, wit c.
czy ktoś miał podobnie? czym sie wreszcie wyleczyłyscie? poradźcie cokolwiek-- bo już nie wiem ile będziemy się bujać z tym kaszlem..- dodam,że zero innych objawów, dziecko radosne z apetytem - chodzi do przedszkola - i to jest główny "problem" wcześniej w ogóle nie chorowała (znaczy przed pójściem do przedszkola), a tak przy okazji-wie ktoś jak dawkować drosetux? bo lekarki zapomniałam zapytać (syrop na moją wyraźną prośbę), a w aptece pani mnie zbyłam, a na ulotce: wg wskazań lekarza..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Maja jak miała tak długo kaszel to pediatra zlecił RTG płuc zeby wykluczyc zapalenie płuc .

a my udalismy sie do laryngologa (potrzebne skierowanie), maly dostał leki i mamy pokazac sie po miesiącu, byc moze to alergia na cos
a czym ostatecznie wyleczyliście kaszel? czy jakoś sam przeszedł??
Przyczyn może być wiele, nam pediatra przy takim kaszlu który nie chciał przejść zlecił wykonanie testu na pasożyty w tym lamblie, częsta dolegliwość przedszkolaków a objawy podobne do alergii.
może być refluks przełykowo-żołądkowy. odstaw wieczorne mleko, żadnej miętowej herbaty, na noc wyżej układać. a poza tym do lekarza i pod tym kątem zbadać.
przechodziłam to ze starszą. półroczny kaszel, czasem suchy, czasem mokry, osłuchowo czysto, zero pasożytów, zero alergii, itd, itd
w końcu zbadano ją pod względem ewentualnego refluksu mimo że nigdy nie ulewała jako niemowle. potem 3 m-czna kuracja. przez 2 lata przy infekcjach dodatkowo bioprazol, profilaktyka i na razie spokój
a sam kaszel czy plus goraczka ?
jesli goraczkuje idz zrobic rentgen by wykluczyc zapalenie pluc.
Czasem u dzieci mozna nie wysluchac.

Moze byc to tez jakas alergia obecnie duzo rzeczy pyli a coraz wiecej dzieci choruje.

warto odwiedzic alergologa.
image[/url]
zero gorączki i dziecko wygląda jak okaz zdrowia , radosne itp.
moja mała też tak miała, smarowałam ją przed położeniem dop łóżeczka pulmexem, to tak maść rozgrzewająca, coś jak amol czy wick. Ale u mnie zawsze się sprawdza i do tego właśnie witC i wapno
moja na sam kaszel i wszytsko ok bierze Flixotide 1 dziennie przez tube 2 wziewki i od 2 msc nie wiem co to kaszel.Trzeba pojsc do alergologa lub pulmunologa.
suchy kaszel przeszedł dziś w mokry - to chyba jakiś wirus bo mnie też wzięło i męża..i teraz pytanie: jaki syrop bez recepty na mokry kaszel?? polećcie coś proszę....bo drosetux to chyba nie...
ja kupuję zawsze syrop sosnowy lub prawoślazowy a do tego podaję 2 x dziennie Pyrosal na inf. górnych dróg oddechowych - na szczęście przeważnie po tym zestawie przechodzi jeśli to jakiś wirus ,
latem u nas kaszel ma podłoże alergiczne niestety ....wtedy na stałe Clairitina ( nawet 2 x dziennie w okresie maj- wrzesień )
Synek własnie przechodzi taki dziwny kaszel (na poczatku suchy teraz zdecydowanie mokry) - tez zero innych objawów - mozliwe podłoze alergiczne - na razie stosujemy diphergan + mielismy kupic jakis syrop wiec stodal do tego wapno i wit C

jeszcze troche kaszle ale w porownaniu do tego co było 3 dni temu jest znaczna poprawa.. mam nadzieje ze mu całkiem minie
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl
Moja też miała suchy kaszel i przeszedł teraz w mokry: dostaje zyrtec, wit.c, wapno i drosetux i tantu verde i nie ma poprawy. Dzisiaj idziemy do lekarza zobaczymy co tym razem jej zapisze
image
image
generalnie drosetux i stodal są baardzo słabiutkie wole właśnie sosnowy lub prawoślazowy ew. dobry jeszcze jest Rubital wszystkie nie są drogie a naprawdę dobre i bez recepty ja właściwie używam tylko tych jesli coś się dzieje

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

do góry