Widok

kaszki nestle

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mój synek je kaszkę nestle "Zdrowy Brzuszek kaszka 5 zbóż z lipą" jest ona od 6 miesiąca teraz chcę kupić "Zdrowy Brzuszek kaszka 8 zbóż" tylko zastanawia mnie jedno bo na pudełku jest napisane od 6 miesiąca a u niektórych sprzedawców jest dopisek "Wskazania Kaszka ułatwia trawienie. Dla dzieci po 9 miesiącu." Mój synek za kilka dni skończy 7 miesięcy czy mogę mu ją podać? Zastanawiam się jeszcze nad "Zdrowy Brzuszek kaszka owsiano-pszenna ze sliwką" czy ta śliwka nie spowoduję wzdęć u dziecka?
Macie jakieś doświadczenia co do tych kaszek?
Z góry dzięki za opinie.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja sliwki niedawalam nigdy - bałam sie ze sliwka młoda rozreguluje
a po co jeśli wsio jest ok

super jest ta w czerwonym pudełku z marchewką - jedna a pierwszych kszek jakie młoda dostała - ok 5 mca
w niebieskim na noc - potem

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam z biszkoptami, zupełny niewypał w ogóle nie uzyskiwała konsystencji kaszki o kiepskim zapachu nie wspomnę. Te w czerwonych pudełkach już są lepsze, jednak mimo wszystko wracam do Hipp. Bebilon kaszki moim zdaniem także nieudane. Za to jesteśmy stałymi konsumentami kaszek Holle, najlepsze z wszystkiego co do tej pory próbowaliśmy.
Zapytałam o kaszkę 8 zbóż, co z tym wiekiem? może ktoś wie?
image
Ja sugerowałabym się tym co pisze producent a nie sprzedawca, to po pierwsze a po drugie sprawdź jakie nowe zboża doszły w tej kaszce. W ostateczności proponuje się dopytać tego sprzedawcę o notkę o wieku.
ja podaję mojej małej od 7 m-ca i jest oki!
[url=http://www.maluchy.pl]image
Droga Zulusiu,

Zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu Kaszkę Zdrowy Brzuszek 8 zbóż możesz wprowadzić do diety maluszka kiedy ukończy 6 miesiąc życia. Wiek podawania, który znajdziesz na opakowaniu został ustalony przez naszych ekspertów ds. żywienia. Wraz ze zmianą schematu żywienia niemowląt nastąpiła również zmiana zalecanego wieku podawania tej kaszki., wcześniej produkt ten był przeznaczony dla maluchów które ukończyły 9 miesiąc życia. Najprawdopodobniej sprzedawca nie uaktualnił opisu produktu w swoim sklepie i stad ta myląca informacja. Kaszka Zdrowy Brzuszek owsiana ze śliwką może być również wprowadzona do diety maluszka kiedy ukończy 6 miesięcy. Duża zawartość pektyn którą charakteryzuje się śliwka bardzo korzystnie wpływa na działanie przewodu pokarmowego maluszka i ułatwia wypróżnianie.

Jeśli masz dodatkowe pytania, pisz śmiało. Chętnie pomogę.

Ekspert.Nestlé
---
Ekspert.Nestlé, udziela porad i odpowiada
da na pytania związane z produktami NESTLÉ, a także kwestiami dotyczącymi żywienia. Zapraszam do dyskusji.
Z lipą jest super, a ze śliwką moja córa nie chciała. Syn koleżanki też nie, ale to chyba kwestia gustu;)
Ekspert.Nestle dzięki za informacje :)
Już kupiłam kaszki ale tylko Zdrowy Brzuszek 5 zbóż z lipą, następny zakup to będzie 8 zbóż i na spróbowanie kupię też tą kaszkę ze śliwką najwyżej ja ją zjem :)
image
moj jadl i bylo wszystko ok;)))bardzo lubi wszystkie kaszki nestle te zbozowe.
Zulusa, cała przyjemność po mojej stronie. Jeśli miałabyś inne pytania, jestem do dyspozycji i z chęcią pomogę.

Ekspert.Nestlé
---
Ekspert.Nestlé, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLÉ, a także kwestiami dotyczącymi żywienia. Zapraszam do dyskusji.
Ja mam pytanie, czy kaszkę zdrowy brzuszek owsiano- pszenną ze śliwką można przygotować na wodzie?
image
image
Ostatnio kupilam ze sliwka z jablkiem bobovity i jestesmy zadowoleni. Nie jest mleczna. Robie ja ze sztucznym i nie ma problemu z zagestnieniem jej wiec z woda tez powinno byc dobrze.
A_ga, Kaszka Zdrowy Brzuszek owsiano-pszenna ze śliwką jest kaszką bezmleczną, dlatego powinnaś przygotowywać ją na mleku modyfikowanym lub własnym mleku z piersi. Kaszka ta przygotowana na wodzie nie będzie stanowiła dla Twojego Maluszka pełnowartościowego posiłku. Jeśli szukasz kaszki zawierającej już mleko, polecam kaszki Nestlé mleczno-ryżowe (np. z truskawkami) lub mleczno-zbożowe (np. mleczno-pszenną z biszkoptami). Do przygotowania kaszki mlecznej wystarczy użyć wody.

Ekspert.Nestlé
---
Ekspert.Nestlé, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLÉ, a także kwestiami dotyczącymi żywienia. Zapraszam do dyskusji.
Dziękuję za odpowiedź. Bardziej chodzi mi o to, żeby nie wprowadzać mleka modyfikowanego, mała jest tylko na piersi. Niestety nie mam tyle swojego mleka żeby przygotować na swoim tej kaszki, robiłam na wodzie, ale mała miała bóle brzuszka, więc póki co z niej zrezygnowałam. Poczeka na czasy mleka modyfikowanego.
image
image
A_ga, wprowadzenie do diety dziecka nowego produktu może wywołać przejściowe problemy z brzuszkiem, ponieważ organizm Maluszka - jeszcze niedojrzały i wrażliwy układ pokarmowy - musi się przyzwyczaić do nowego składnika diety. Na początek najlepiej podawaj zawsze 2-3 łyżeczki nowego produktu. Pozwoli Ci to sprawdzić reakcję dziecka. Bóle brzuszka mogły być spowodowane również tym, że kaszkę bezmleczną przygotowałaś na wodzie, zamiast na mleku. Jeśli szukasz kaszki bez mleka modyfikowanego, którą możesz przygotowywać na samej wodzie, zachęcam Cię do spróbowania kaszki Sinlac. Kaszka ta, w odróżnieniu od kaszki ryżowej, po przygotowaniu na wodzie stanowi pełnowartościowy posiłek dla Twojego Maluszka i dostarcza wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Sinlac możesz podawać jako samodzielny posiłek (na wodzie) lub dodawać do niego owoce czy zupki. Na bazie tej kaszki możesz też przyrządzać różne dania od obiadków, po deserki. Zbiór propozycji kulinarnych znajdziesz na oficjalnej stronie internetowej.

Ekspert.Nestlé
---

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

do góry