Widok

katarek u 4 msc niemowlaka - sterimar, frida?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Od wczoraj ma zapchany nosek, klejące gilusie i charczy przy oddychaniu... to nasz pierwszy katarek. Mam fridę i próbowałam wyciągać z noska, trochę mi się udało ale krzyczała strasznie. trochę też psiknęłam wodą sterimar. Czy wodę wstrzykujemy przed fridą czy później? co zastosować u takiej kruszynki aby jej pomóc, bo myślę że chyba z katarkiem nie trzeba za raz do lekarza biegać? Jak sobie radzicie w takich sytuacjach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja jeszcze używam przy katarze olejek Olbas, kropelkę na rękaw piżamki na noc.
My używałysmy Nasivin, frida, inhalacje-najlepsze na wszystko i do tego cebion.
Jeszcze małej podkładałam poduszkę pod materac zeby nie leżała na płasko i wtedy lepiej jej sie oddychało.
Co do Nasivin'u używałam 2 tyg na cieknący katar i nic,dopiero inhalacje z soli fizjologicznej pomogły, już po 2 nie było śladu kataru...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
aha wiem że dzidzia pałcze ale ściąganie jest ważne żeby nie doszło do zapalenia ucha:) bądź dzielna:)
wodą rozcieńczasz katar by łatwiej było go wyciągnąć zamiast fridy polecam katarek:)
moj maluszek tez ma katar, robie sola fizjologiczna potem sciagam frida, i 3 razy dziennie nasivin.
a z katarem to bym poszla do lekarza, bo moze zaraz od kataru miec zapalenie ucha, a to nic milego.
w ostateczności jest Nasivin 0,01% dla niemowląt od 3 miesiąca. Zielony katar do lekarza
Wodą tak jak pisały wyżej dziewczyny przed fridą, ona rozpuści wydzielinę i łatwo ją ściągniesz, tylko połóż dziecko na poduszce najlepiej żeby nie leżało płasko przy tym, moja tez najpierw płakała jak fridą ściagałam, daj jej cos do raczki niech sie pobawi :) ściągaj koniecznie... najlepsze sa inhalacje ale nie wiem czy masz inhalator..?
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
wietrzyc mieszkanie (duzo), na noc jak nie masz nawilzacza to mokra pieluszke powiesic przy lozeczku, pomaga tez postawienie na noc przy lozeczku (na ziemi) rozgnieciony zabek czosnku - smierdzi ale olejki eteryczne maja wlasciwosci bakteriobójcze.
poecam urzadzenie katarek!!! jest rewelacja u nas ratuje zycie a ile schodzi kataru!!!
Sterimar przed fridą. Potem ściągnąć. Jeszcze maść majerankowa pod noskiem. Wiem że jeszcze dziewczyny coś wieszały na łóżeczko, nie wiem czy to wilgotna tetra żeby się lepiej oddychało, może któraś forumka pomoże.
Powodzenia i cierpliwości :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry