Widok
katastrofa
wczoraj bylam w salonie na ostatecznej przymiarce mojej sukni i tragedia- jest na mnie za mala:((((((((((
przytylam od ostatniego mierzenia po kilka cm w kazdym miejscu- fakt ze jak bylam na pierwszej przymiarce to bylam wezsza niz zwykle bo wlasnie skonczylam diete ale teraz z nerwow przybralam dodatkowe cm- co ja mam zrobic
jestem zalamana- pani krakwcowa mowi ze troche da sie poszerzyc ale i tak bedzie ciasnawa:(((((((((((((((((((((((
do tego te sopjrzeenia pracujacychtam pan i komentarze w stylu "zwykle to sie chudnie przed slubem a nie tyje" czulam sie okropnie- a wcale nie jestem az takim hipopotamem bo sukienka ma rozmiar 42
przytylam od ostatniego mierzenia po kilka cm w kazdym miejscu- fakt ze jak bylam na pierwszej przymiarce to bylam wezsza niz zwykle bo wlasnie skonczylam diete ale teraz z nerwow przybralam dodatkowe cm- co ja mam zrobic
jestem zalamana- pani krakwcowa mowi ze troche da sie poszerzyc ale i tak bedzie ciasnawa:(((((((((((((((((((((((
do tego te sopjrzeenia pracujacychtam pan i komentarze w stylu "zwykle to sie chudnie przed slubem a nie tyje" czulam sie okropnie- a wcale nie jestem az takim hipopotamem bo sukienka ma rozmiar 42
Glowa do góry ! W miesiąc da się też schudnąć, tym bardziej, że teraz masz dużą motywację ! Pamiętaj, że nic tak nie "wychudza" jak ruch (sama dieta niektórym nie wystarcza). Ruszaj się jak tylko możesz, np. chodź spacerkiem pare przystanków itd. Nawet 15 minut ćwiczeń dziennie może pomóc. Poza tym pij dużo wody i/lub herbaty zielonej (jak lubisz) i wybieraj rzeczy chudsze, np. zamiast chleba - chlebek ryżowy (ten biały okrągły) i wybierz częsciej a mniej. Jeśli zajadasz stres (tak jak ja) to zrób wszystko, żeby jak najmniej się denerwować, puszczaj np. relaksującą muzykę, wyciaszaj się w jakiś sposób i myśl, że wszystko będzie dobrze ! Głowa do góry, trzymam kciuki !!! :o)
[img][/img]
wkleje cos z shape'a ... wyliczenie kalori potrzebnych do utrzymania wagi, jesli odejmiesz 500kcal dziennie, chudniesz 1kg w tygodniiu,ale warto pamietac ze nawet sok, owoce mają kalorie,trzeba liczyc ostro i dokładnie,a dokładne kalorie poszczególnych artykułów są na www.dieta.pl
a oto wyliczenie (na dieta.pl powinno byc podobne)
......................................................................................................................
1.masa ciała w kg.......
2.wzrost w cm.........
3.pomnóz mase ciała w kg przez 9,6=.......
4.pomnóz wzrost w cm przez 1,8=.........
5.pomnóż swój wiek w latach przez 4,7=.........
6.do 655 dodaj wynik z punktu 3.=............
7.do wyniku z punktu 6. dodaj wynik z punktu 4.=...................
8.od wyniku z punktu 7. odejmij wynik z punktu 5. =................
Otrzymałes dzienne zapotrzebowanie swojego organizmu na kalorie
9.Pomnóż dzienne zapotrzebowanie przez odpow. współczynnik:
a-1,2 siedzący tryb zycia
b-1,375 1-3 x w tygodniu jestes aktywna,lecz niezbyt intensywnie
c-1,55 3-5 x w tyg jestes aktywna srednio intensywnie
d-1,725 bardzo aktywny tryb życia, czyli intensywne cwiczenia 6-7 x w tygodniu
zapisz wynik ................. Jest to wartosc oznaczajaca liczbę kalorii,która zjadana codziennie pozwala Tobie utrzymać obecną wagę.
10.
a-jesli chcesz schudnąc 1kg tygodniowo,od obliczen punktu 9. odejmij 500kcal.Otrzymałes maxymalna liczbe kalorii ,która możesz zjadac by chudnac 1 kg tygodniowo
b-jesli chcesz chudnąc 0,5 kg tygodniowo ,odejmij 200kcal od wyniuku z punktu 9.
......................................................................................................................
a oto wyliczenie (na dieta.pl powinno byc podobne)
1.masa ciała w kg.......
2.wzrost w cm.........
3.pomnóz mase ciała w kg przez 9,6=.......
4.pomnóz wzrost w cm przez 1,8=.........
5.pomnóż swój wiek w latach przez 4,7=.........
6.do 655 dodaj wynik z punktu 3.=............
7.do wyniku z punktu 6. dodaj wynik z punktu 4.=...................
8.od wyniku z punktu 7. odejmij wynik z punktu 5. =................
Otrzymałes dzienne zapotrzebowanie swojego organizmu na kalorie
9.Pomnóż dzienne zapotrzebowanie przez odpow. współczynnik:
a-1,2 siedzący tryb zycia
b-1,375 1-3 x w tygodniu jestes aktywna,lecz niezbyt intensywnie
c-1,55 3-5 x w tyg jestes aktywna srednio intensywnie
d-1,725 bardzo aktywny tryb życia, czyli intensywne cwiczenia 6-7 x w tygodniu
zapisz wynik ................. Jest to wartosc oznaczajaca liczbę kalorii,która zjadana codziennie pozwala Tobie utrzymać obecną wagę.
10.
a-jesli chcesz schudnąc 1kg tygodniowo,od obliczen punktu 9. odejmij 500kcal.Otrzymałes maxymalna liczbe kalorii ,która możesz zjadac by chudnac 1 kg tygodniowo
b-jesli chcesz chudnąc 0,5 kg tygodniowo ,odejmij 200kcal od wyniuku z punktu 9.
Dziewczyny chciałabym was przestrzec porzed stosowaniem rozsylanej na forum diety tzw szwedzkiej- w rzeczywistosci jest to typ diety montiniaka czy tez kopenhaskiej-
super jeslu wytrwacie na niej i uda wam sie schudnac (chociaz do desperatek: NIE ZAWSZE SIE NA NIEJ CHUDNIE- wiem z wlasnego doswiadczenia- czasem mozna schudnac kg lub dwa, niektore organizmy od razu [rzestawia sie na spalanie i schudna nawet 5 kg ale niestety potem ZAWSZE przybiera sie na wadze (jesli nie po paru dniach to nawet po kilku miesiacach!!!
jest to dieta wyniszczajaca organizm- nie dostarcza odpowiedniej ilosci skladnikow odzywczych
super jeslu wytrwacie na niej i uda wam sie schudnac (chociaz do desperatek: NIE ZAWSZE SIE NA NIEJ CHUDNIE- wiem z wlasnego doswiadczenia- czasem mozna schudnac kg lub dwa, niektore organizmy od razu [rzestawia sie na spalanie i schudna nawet 5 kg ale niestety potem ZAWSZE przybiera sie na wadze (jesli nie po paru dniach to nawet po kilku miesiacach!!!
jest to dieta wyniszczajaca organizm- nie dostarcza odpowiedniej ilosci skladnikow odzywczych
A mi sie wydaje,ze kazda dieta ktora daje szybkie efekty pozbawiona jest wielu witamin i mineralow dostarczanych podczas "normalnego" jedzenia. Sama nie polecam jej jako "sposob zywienia", ale w takiej sytuacji jak do slubu miesiac a sukienka troszke za ciasna nie znam innego sposobu,a ze ten sprawdzilam na wlasnej (kolezanek i mamy) skórze polecam go innym. "Zdrowe" diety daja dluzsze, ale wolniejesze efekty, ot tyle. A jojo nie wystapilo u zadnej z moich kolezanek,ktore ta diete stosowaly, u mnie tez nie. Ale oczywiscie to tylko moja opinia, moj organizm, kazdy reaguje inaczej.
pozdrawiam
pozdrawiam
Nysia, ta dieta nie ma nic wspólnego z metodą odżywniania polecaną przez Montignaca, więc go w to nie mieszaj:)
A prawda jest taka, że jeśli po tej 13-dniowej zacznie się jeść normalnie lub rzuci na jedzenie (co nie jest trudne po 2 tygodniach jałowego żarcia), to waga automatycznie skacze w górę. Jeśli natomiast nadal będzie się jadło dużo poniżej 1000 kcal dziennie, wynik utrzyma się tak długo, jak długo będzie się człowiek głodził.
Miesiąc to cała kupa czasu - jak się sprężysz, możesz schudnąć nawet i 10 kg. Tyle że istnieje prawdopodobieństwo omdlenia na weselu;)
Z całego serca życzę powodzenia, pilnuj się, żeby nie podjadać, a na pewno uda Ci się o te parę cm zwęzić ciałko!
A prawda jest taka, że jeśli po tej 13-dniowej zacznie się jeść normalnie lub rzuci na jedzenie (co nie jest trudne po 2 tygodniach jałowego żarcia), to waga automatycznie skacze w górę. Jeśli natomiast nadal będzie się jadło dużo poniżej 1000 kcal dziennie, wynik utrzyma się tak długo, jak długo będzie się człowiek głodził.
Miesiąc to cała kupa czasu - jak się sprężysz, możesz schudnąć nawet i 10 kg. Tyle że istnieje prawdopodobieństwo omdlenia na weselu;)
Z całego serca życzę powodzenia, pilnuj się, żeby nie podjadać, a na pewno uda Ci się o te parę cm zwęzić ciałko!