Widok

kawa w ciąży

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jak to jest z tą kawą w ciązy? Szykuję się do zostania mamą i co z którąs rozmawiam koleżanka która już ma dzieciaki to mówią co innego, jedne piły inne odradzają, ja to sama nie wiem, w ciągu dnia sporo kawy piję po 3-4 filiżanki mocnej i ciężko bedzie się chyba odzwyczaić, tym bardziej że słyszałam ze często kobiety są bardziej senne podczas ciązy, jakto pogodzić z pracą?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Może najpierw bądź w tej ciąży, a potem martw się o ilość wypijanych kaw...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja też jestem w ciąży i piję 1-2 dziennie kawy rozpuszczalne z mlekiem. Przez pierwsze 3 m-ce nie piłam, bo na samą myśl biegłam wymiotować do toalety, ale w II trym. mi przeszło i teraz popijam 1-2 dziennie. Nie dajmy się zwariować ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piję bardzo dużo kawy poprostu ją uwielbiam, jak byłam w ciąży też piłam ale przeszłam na bezkofeinową :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lubię kawę i piję od 2 do 4 dziennie.
W Ciąży, rankiem, przygotowywałam, jak zawsze i... po pierwszym łyku zostawiałam, do wylania. Nie smakowała mi.
W trzecim trymestrze zwykle już bylo lepiej i poranna kawka miała sens.

Ps
Sluchaj swojego/waszego organizmu i wszystko będzie dobrze.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja piłam od 1 do 2 kawy dziennie w ciąży i podczas karmienia piersią, kawa z mlekiem i nie za mocna. Zdąża się, że na początku ciąży odrzuci cię od kawy i innych produktów ze względu na mdłości. Ja tak miałam do 5 m.c.Więc problem z kawą się sam rozwiąże.Ja całą ciążę miałam ochotę pić tylko wodę i kwaśne soki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

W pierwszej ciąży nie piłam, w drugiej - z zalecenia lekarki - ze względu na niskie ciśnienie piłam, ale 2 dziennie i nie mocne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piłam w obydwu ciążach...ale słabą rozpuszczalną, w pierwszym trymestrze maksymalnie jedną dziennie, później maksymalnie 2 dziennie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Można pić, ale nie przeginać. 3-4 mocne dziennie to może być trochę za dużo, postaraj się ograniczyć. Inna sprawa, jeśli są jakieś powikłania, wtedy skonsultować z lekarzem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

też piję 3 kawy dziennie, przy pierwszej ciąży rzuciłam na kilka miesięcy przed staraniem się i nie piłam też karmiąc, przy drugiej ciąży piłam, nie widzę różnic, pewnie, że lepiej mniej niż więcej, ale to jest osobiste doświadczenie, zapytaj lekarza, jeśli chcesz znać wpływ na organizm
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry