Widok

kawasaki z 750 dla początkującego - co myślicie?

witam, widzę że na tym forum parę osób się zna na jeździe motocyklami sporo- mam pytanie, czy dla faceta 168cm, 87kg kawasaki z750 na początek będzie ok? z góry dzięki za odp :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Po pierwsze ponad 100KM na początek to za dużo moim zdaniem. Po co tyle zresztą?
Po drugie wydaje mi się, że jesteś na niego za niski. Chyba, że masz wyjątkowo długie nogi przy tym wzroście. W przeciwnym wypadku ciężko będzie postawić je swobodnie na ziemi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też mi się wydaje, że możesz być za niski, ale najlepiej sprawdź sam. Co do mocy - wiele osób uważa, że należy na początku mieć coś słabego, ja się do końca z tym nie zgadzam. To jakby uczyć się prowadzić na kosiarce do trawy. W każdym razie - poszukaj na forum kawasaki kogoś, kto ma taką maszynę w naszej okolicy i pozwoli Ci się przejechać, to najlepszy test.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Baba 182 cm wzrostu,powiem Ci,że mam ZZR600,a to gunwo ma 100KM i jest dla mnie za mocne. Zrywne jak szatan. Jest to mój pierwszy motocykl i wolałabym coś słabszego, no ale cóż :) Może za dużo trupów sie naoglądałam w pracy i jestem strachliwa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
kto kupuje, kawasaki i suzuki?
pierwsze nie dopracowane, drugie watpliwej jakosci materialy.
po trzecie na pierwsze moto (zzr600), czyli obudowane plastikiem porazka.
Madre ksiazki mowia, kup golasa z "obalakami" na pierwsze moto inaczej pozniej wstyd patrzec na takie moto obtarte pomalowane bez owiewek.
Zastaw sie a postaw sie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
wszystko fajnie,ale ten motocykl dostałam. Mam go na śmietnik wyrzucić ? :)
teraz to po ptakach.
ja sie ktos Ciebie zapyta jaki motocykl na poczatek kupic to bedziesz wiedziala co powiedziec.
Swoja droga jest tyle ksiazek po angielsku np. motorcycles handbook gdzie po ludzku jest wszystko wytlumaczone jak kupic motocykl jak o niego dbac, ale dla ludzi ksiazki to zaduzo (nie pije do Ciebie)

pzdr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
lepiej sprzedaj, za duze gabaryty i moc, nie bedziesz mial przyjemnosci z jazdy, bo nie masz odruchow, albo bedziesz spiety jechal, albo jakis dzwon. Dobrze, ze moglem sobie pojezdzic sportowa 650 zaraz po zdaniu egzaminu i przekonalem sie, ze ze raz tyle mi nie trzeba, dwa,mniejszym slabszym sie latwiej i przyjemniej jedzie.

Po za tym, przydalo by ci sie na silke pochodzic i na diete przejsc, bo prawie 20 kilo nadwagi to sporo

Inne tematy z forum Motoryzacja

Wynajem długoterminowy czy leasing? (25 odpowiedzi)

Poradźcie mi proszę. Potrzebuje auto typu bus - czym wieksze tym lepsze - roczny planowany...

Mój pierwszy samochód (208 odpowiedzi)

Jestem przed zakupem swojego pierwszego auta. Jaki samochód polecacie? Musi być 5-cio drzwiowy...

Kanał albo najazd (33 odpowiedzi)

witam wie ktoś gdzie jeszcze w gdańsku można autem skorzystać z kanału lub najazdu? muszę...

do góry