Widok

kiedy Wasze dzieci przestały jeździć w wózku (spacerówce)?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zepsuł mi się wózek (spacerówka) i muszę kupić inny. Zastanawiam się jaki kupić i ile kasy w niego zainwestować, bo nie wiem jak długo może mi on jeszcze posłużyć. Stąd moje pytanie, kiedy Wasze dzieci przestały jeździć w wózku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój syn miał 2,5 roku a ja kupiłam lżejszą spacerówkę i jeździł w niej tylko 2 tyg ,tak mu się spodobało chodzenie.
Nasz Jaś odkąd zaczął chodzić przestał jeździć w spacerówce, czyli miał jakiś rok i góra 2 miesiące. Od tego czasu wózek schowany i nie ma :-)
image

image
moja córka tez 2,5 roku jeździła ,gdy poszła do przedszkola to przestałam ja wozić w wózeczku

Nasz miał 1 rok i 8 m-cy, później to tylko okazjonalnie dla naszej wygody(dłuższy spacer, zakupy). Po skończeniu 2 latek wózek odstawiony całkowicie
U nas odstawiony jakieś trzy miesiące temu czyli Olek miał 20 mscy

image
A my używamy do tej pory!
Jak muszę szybko do sklepu, albo coś załatwić i nie mam czasu na bieganie za Młodą to wsadzam ją do spacerówki i śmigam!
Tam zawsze jest grzeczna i przynajmniej mi nie ucieka :D
imageimage
image
dzięki dziewczyny
moja córcia to jeszcze maleńka ale moja chrzesniaczka skończyła jezdzic jak miała roczek-odkad nauczyła się chodzić nie chciała siedziec a i lubiala długie dystanse pokonywac.
Za to jej młodszy braciszek ma teraz 2 latka i dlaej wozka uzywaja. Takze zalezy pewnie od dziecka :) i troche od rodzica :)
image[/url]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas wózek jest, ale używany bardzo mało. Mała jeszcze w dzień śpi, więc jak wychodzę z nią na dłużej to wózek biorę żeby położyć ją spać.
Też się ostatnio zastanawiałam czy się go nie pozbyć, ale stwierdziłam, że jeszcze nam się przyda
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
kurcze wcześniej niektórzy, ja nie wyobrażam sobie zrobienia zakupów lub załatwienia jakiejkolwiek sprawy bez wózka, młoda ma 14 miesięcy i zawsze idzie w druga stronę :)))))
image
Moja pierwsze córka jeździła do ponad 3 lat po prostu lubiła wózek i drzemki na spacerach. Ponadto zaczęła chodzić mając dopiero 17 miesięcy wiec i ten czas nam się sporo przesunął. Ja także nie wyobrażam sobie załatwiania spraw i zakupów bez czterech kółek, no chyba, że robi się to z druga osoba dorosłą, która może zająć się w tym czasie dzieckiem.
image
image

image
u nas mayl chodzi od 9,5msca(teraz prawie 13mscy) i ja sobie jeszcze dlugo nie wyobrazam bycia bez wozka bo nie dalabym z nim rady on zawsze idzie w druga strone i zbiera wszystko co na ziemi wiec nie ma szans na dluzsza mete. Choc uwielbia biegac to nie buntuje sie tez w wozku wiec problemu nie ma. ale podziwiam jak ktos tak szybko decyduje sie na odstawienie.
teraz latem wózka używałam do drzemek pod drzewkiem (na działce, dlatego szukałam wózka z największą powierzchnią spania).

ogólnie Gabryś już nie śpi na spacerach - ale nie wyobrażam sobie spaceru bez wózka, bo wiem, że prędzej czy później zmęczy się i nie będzie miał siły iść. a ja nie chcę Go nosić(kręgosłupa nie wygrałam na loterii).

więc wózki(duża spacerówka i parasolka) w dalszym ciągu w użyciu, chociaż małym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

do góry