Widok

kiedy imieniny?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, kiedy powinno sie obchodzić imieniny? Konkretnie chodzi mi o moją córeczkę. Ma na imię Lena i od jej narodzin już kilka razy było "Leny" :) Np. dzisiaj też i za każdym razem dostaję sms od mojego taty "a czy Ty wiesz, że dzisiaj jest Leny?" A ja nie wiem, kiedy powinna obchodzić ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kiedyś było tak, że pierwsze imieniny po urodzinach :P

tym sposobem jestem kwietniowa - chociaż w międzyczasie dorzucili Agnieszkę jeszcze w marcu ;) (urodziłam się w lutym)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na stronach gdzie są imieniny jest że tylko 10 listopada
heheh, to zobaczcie tutaj:
http://www.imiennik.pl/index.php?ids=1,49
wybierz kiedy chcesz aby obchodziła z reguły pierwsze po urodzinach lub te bardziej popularne w kalendarzu:-)
mój syn ma 7 lat i ogólnie imienin nie obchodzi jeszcze tak jakoś szczególnie , moze jak będzie starszy bo teraz jakos nie widzę sensu ich obchodzenia
o kurcze, nawet nie wiedziałam że tyle jest, u nas w domu się nie obchodzi imienin ( no może za wyjątkiem, bo ja czasami obchodzę ale to popularne ) także się tym nie interesowałam :))))
image
My też nie będziemy obchodzić jakoś szczególnie, ale chciałabym wiedzieć, np. kiedy ktoś zapyta (starsze pokolenie jednak przywiązuje do tego wagę;)). Dopóki jest dzieckiem, to ważne będą urodzinki. Pozostaniemy jednak przy 10 listopada, bo to najbardziej popularne i zawsze będzie przed dniem wolnym ;)
mielismy ten sam problem ;).

Mloda tez Lena i jak sie urodzila i szukalam daty imienin, to znalazlam tylko 10 listopada ...
a teraz sie okazalo, ze jest kilka razy w roku ;).

I nie wiemy czy wybrac 21 lutego, zaraz po urodzinach, czy listopad tak jak bylismy pewni przez 2 lata ;) ...

i tym sposobem dziecko imienin nie ma :D haha
pierwsze w kalendarzu po urodzinach
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
21 lutego bym wybrała bo zaraz po urodzinach, no i to "radośniejszy" m-c niż listopad ;)
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Ja też szukałam w kilku kalendarzach i Lena jest tylko 10 listopada i u nas chyba już tak zostanie :)
image
image
trochę nie na temat ;)

~A_ga - czy Twoja Mama ma na imię Zosia? :P
Nie, Małgosia :)
image
image
a już myślałam... ;)
Ja kiedyś słyszałam taką wersję (dla osób wierzacych ;)) - wybieramy tę datę, kiedy jest wspomnienie świętego, którego chcielibyśmy za patrona dla dziecka - czyli, który miał np. cechy, które najbardziej nam sie podobają...
ja mam w Wigilię, więc tak średnio ale przez tyle lat zdążyłam się przyzwyczaić, także obchodzone są zawsze.
image
ja jestem z listopada, imieniny mam w październiku dlatego że kiedyś było tylko jedno Darii w roku, a teraz jest wiecej. Ale już przy tym październiku zostało.
Tak jak dziewczyny piszą, pierwsze Leny po urodzinach. Ale teraz ciężko określić bo co kalendarz to jest inaczej :/
kiedy imie w kalendarzu pada kilka razy to imieniny obchodzi się pierwsze po urodzinach :)
tak właśnie jest pierwsze po urodzinach =) ale można przyjąć inną datę i ten właśnie dzień obchodzić.
[url=http://www.maluchy.pl]image
Kiedyś wybierano imieniny które były pierwsze po urodzinach,mój tata urodziny ma 29 lipca a imieniny 25 :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

pomysł na biznes-może doradzicie:) (45 odpowiedzi)

Dziewczyny wyobraźcie sobie,że macie lokal ponad 100 metrowy za który nie płacicie czynszu i...

Oszczędzanie pieniędzy (9 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam się jaki procent zarobków lub ile konkretnie przeznaczacie na oszczędności czy...

dr Jarosław Nosowicz - neurochirurg - opinie (16 odpowiedzi)

Czy ktoś miał okazję poznać Pana Doktora? Jak wrażenia?

do góry