Widok
Ja też zastanawiałam się kiedy powiedzieć tym bardziej że mam umowę do końca roku. Niestety pewnej niedzieli zaczęłam plamić i trefiłam na pogotowie potem na zwolnienie. Powiadomiłam telefonicznie przełożonego. Bardzo wszyscy si ucieszyli że powiększy się nasz pion pracowniczy. Przedłużą mi nawet umowę na stałe. Wcześniej rozmawialiśmy że 4 razy już poroniłam :(. Teraz wszyscy mi kibicują i trzymają kciuki. Dzwonią codziennie i pytają jak się czuje. Życzę wszystkim mamusiom takich pracodawców. Maleństwo jest najważniejsze nie ma co się stresować rozmową bo każda ciężarna jest chroniona. Pozdrawiam.
jesli zaczniesz sie czuc bardzo zle wczesniej niz planujesz poinformowac pracodawce,to po prostu pojdź i powiedz ze ejstes w ciazy i juz.u mnie tak bylo.tyle,ze ja sie woogle nie stresowalam tym tematem...-kiedy powiedziec,jak powiedziec itp,bo moj pracodawca jest bardzo wporządku i wrecz nawet sie cieszy ze komus sie takie szczęście zdarzyło:)
właśnie mam ten sam problem :/
Jestem w trzecim miesiącu i nikt nie wie jeszcze, ale na razie nie mogę powiedzieć, dopiero pod koniec stycznia.
I trochę mam pietra że będą pretensje szefowej że tak późno informuję.
Jak się źle czułam to poszłam do lekarza pierwszego kontaktu i dał mi parę dni zwolnienia bez zaznaczenia że jestem w ciąży.
Nie ma obowiązku informowania pracowacy przed końcem 3 miesiąca.
Jestem w trzecim miesiącu i nikt nie wie jeszcze, ale na razie nie mogę powiedzieć, dopiero pod koniec stycznia.
I trochę mam pietra że będą pretensje szefowej że tak późno informuję.
Jak się źle czułam to poszłam do lekarza pierwszego kontaktu i dał mi parę dni zwolnienia bez zaznaczenia że jestem w ciąży.
Nie ma obowiązku informowania pracowacy przed końcem 3 miesiąca.
ta zależy tylko od Ciebie
jeśli pracujesz przy komputerze to pracodawca nie może zezwolić na pracę pow. 4 godzin, na resztę etatu powinien zapewnić ci zajęcie bez styczności z komputerami (do tego będzie potrzebne zaświadczenie od lekarza)
ja kierownikowi powiedziałam wcześniej, zaświadczenie do kadr przyniosłam po dwóch tygodniach (zaraz po wizycie u lekarza)
lekarz wpisał mi na zaświadczeniu 3 miesiąc, potem okazało się, że byłam w 2,5 miesiącu
jeśli pracujesz przy komputerze to pracodawca nie może zezwolić na pracę pow. 4 godzin, na resztę etatu powinien zapewnić ci zajęcie bez styczności z komputerami (do tego będzie potrzebne zaświadczenie od lekarza)
ja kierownikowi powiedziałam wcześniej, zaświadczenie do kadr przyniosłam po dwóch tygodniach (zaraz po wizycie u lekarza)
lekarz wpisał mi na zaświadczeniu 3 miesiąc, potem okazało się, że byłam w 2,5 miesiącu