Widok

kiedy wódka na stole??!!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam pytanko : jak juz pisałam wczesniej wesele robie w domku dla najbliższej rodziny mam jeszcze mały problem kiedy na stole postawić wódke ślub mamy na godz 13 więc do domku na 14 na obiad i czy juz przy obiedzie postawić wódke czy wódka ma stac na stole z dekoracjami czy podac ją dopiero pózniej jeski nie wiem towarzystwo jest raczej niepijące ale wódka weselna musi by ci nie wiem kiedy tylko ją podac Moja tesciowa mówi ze do obiadu na a mysle ze po obiedzie
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja myślę , że po obiedzie wystawicie kawę , to może po kawie
może być tez bezposrednio po obiedzie

image
image
my mieliśmy to tak zorganizowane - - że nasi Tatusiowie rozdawali wódeczkę z ładnie przystrojonych koszyczków przed obiadkiem, bo przed obiadkiem był 1 toast... Tatusiowie sami zaproponowali :) i ładnie wyszło :) potem przez całą noc co jakiś czas skakali z tymi koszyczkami :)

czasem świadkowie to robią, też stawiają przed 1 toastem...

to zależy od gości, u mnie w rodzinie wódkę podaje się odrazu do obiadu bo goście lubią od początku lubią wznosić toasty, a poza tym niektórzy lubią się napić wódeczki do obiadu
no faktycznie - chyba macie rację :)))

image
image
dzieki za rade :)chyba jednak zdecyduje sie na wódke do obiadu jeszcze pomyslałam sobie czy może na I-szy toasts otworzyc szampana ??dzieki raz jeszcze za rade na was mozna liczyc zawsze i bardzo,bardzo sie ciesze ze ''odkryłam'' te forum
tak tak - szampan koniecznie !!!!! :)

image
image
motyw z szampanem też zrobiliśmy po swojemu - po życzeniach od gości na sali, przed obiadem, toastami itp. podeszliś,y do stolika, gdzie był szampan, goście dostali lampki, a ja z Pawłem sami otwieraliśmy butelki - śmiechu i zabawy było przy tym pełno ;)

szampan na pierwszy toast na wejscie jak najabardziej
Ale skoro goście raczej nepijący, to dlaczego "wódka musi być"???
Może woleliby wino albo piwko?
Z tego co wiem wódka jest rzeczą która prawie zawsze zostaje po weselu, bo każdy mówi, że wódka musi być niezależnie od tego czy ma rodzinę "wódkową";-) czy nie!
oleta wiem ze do obiadku można podać winko ale nie wiem czy wódke a skoro juz bedzie to miałam problem kiedy ją podac, pomimo ze goscie moi są raczej niepijący ale nie wszyscy Problem juz rozwiązany dziekuje

Inne tematy z forum Wesele

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

do góry