Widok
kiedy wysłać ZAPROSZENIA a kiedy ZAWIADOMIENIA?
mamy ślub pod koniec czerwca, chcieliśmy rozdać zaproszenia w Wielkanoc ale nie wyszło (opóźnienia w drukarni - MIESIĘCZNE!!) dlatego w tą majówkę ruszamy w świat z zaproszeniami. martwie sie czy to nie za późno. tyle sie naczytaliśmy tu o odmawianiu przez gości przyjścia, że strach się bać. mamy jakąś rezerwową liste gości ale przez to opóźnienie wyszlo na to, ze nasi goście GŁÓWNI mają tylko tydzień na podanie nam czy beda czy nie - i gdy odmowią to ci ZAPASOWI bedą mieli jeszcze mniej czasu :(
ile zwyczajowo goście powinni miec czasu do podania decyzji czy bedą na weselu? moze coś zmienić?
kiedy powinno się dać zawiadomienia dla gości "kościelnych"?
ile zwyczajowo goście powinni miec czasu do podania decyzji czy bedą na weselu? moze coś zmienić?
kiedy powinno się dać zawiadomienia dla gości "kościelnych"?
nie wiem jak to jest zwyczajowo, ja rozdaję zaproszenia z 4-miesięcznym wyprzedzeniem prosząc o potwierdzenie na miesiąc przed ślubem. W restauracji gdzie mamy wesele będę wszystko ustalać 2 tygodnie przed uroczystością, więc taki zapas mi wystarcza, bo listy rezerwowej nie planuję. Wyszłam z założenia, że im wcześniej goście dostaną zaproszenia tym lepiej - łatwiej zaplanować urlopy, przygotować się itd. ja jako gość również wolałabym wiedzieć wcześniej, także myślę, że nie masz na co czekać. Zawiadomienia rozdaję razem z zaproszeniami.
wysyłaliśmy zaproszenia, a raczej rozdawaliśmy na 2,5 miesiąca przed
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
im szybciej tym lepiej, każdy bedzie miał więcej czasu na przygotowanie się. My też ślub mamy koniec czerwca i ostatnie zaproszenia rozdawaliśmy około Wielkanocy. Zawiadomienia też już rozdane. No i większość gości, szczególnie tych zagranicznych powiadamialiśmy telefonicznie już wcześniej, także te papierowe zaproszenia to już była tylko formalność.