Widok
Park urody na krzywosustego z tego co wiem 30% taniej na pierwsza wizyte,tylko trzeba zadzwonic,czy maja takie sylikonowe klamry,bo wiem ze inne maja.
http://www.parkurody.com.pl
Tym akurat zajmuje sie Pani Kasia
http://www.parkurody.com.pl
Tym akurat zajmuje sie Pani Kasia
nie wiem jaki koszt trzeba by było zadzwonic ,moim synem opiekowal sie po zabiegu wyciecia połowy paznokcia ,byłam 2 razy płaciłam 50.00zł za 1 wizytę .Gdybym poszła tam szybciej obyło by się bez interwencji chirurga :(
Sorki ale w róznych salonach kazali przyjść sie pokazać i jak będą umieli to pomogą bo dopiero co sie ucza :(
Sorki ale w róznych salonach kazali przyjść sie pokazać i jak będą umieli to pomogą bo dopiero co sie ucza :(
ja polecam zabieg metodą Arkady - http://libramax.pl/leczymy-wrastajace-paznokcie-gabinet.html . jest dobry własnie dla dzieci, bo bezbolesny i bez znieczulenia. trwa niecałą godzinę, polega na podważeniu paznokcia i utrwaleniu pozycji akrylem. po zabiegu nie jest potrzebna rehabilitacja, można normalnie chodzić, uprawiać sport itd. polecam! :)
ok, ja jestem już po zabiegu :) mój trwał z zegarkiem w ręku 55 minut, rzeczywiście nie bolał. nie powiem, że był przyjemny, ale bardzo nieprzyjemny też nie był. co było rzeczywiście niesamowite to to, że po zabiegu mogłem ubrać tenisówki od razu i normalnie pójść do domu, prowadzić auto - bez bólu. teraz jeszcze tylko dwie kontrole i problem z głowy :)
widzę coraz większe zainteresowanie tą metodą, a o klinice w Warszawie Libramax też się naczytałam sporo...mój kolega z pracy był u nich na zabiegu i wypowiadał się pozytywnie...ale ja wciąż się waham. To pewnie przez złe doświadczenia z lekarzami...:(:( chciałabym wyleczyć swój wrastający paznokieć bo bardzo mi to przeszkadza nawet w chodzeniu:( mam tam bardzo duży stan zapalny, czy ten zabieg można robić również przy takim dużym stanie zapalnym? czy to nie przeszkadza? mogłabym spytać tego kolegę, ale nie chce aby w pracy wiedzieli, że mi coś wrasta.
a ja z braku mozliwosci zalozenia klamry opracowalam calkiem skuteczny sposob.
trzeba zapuscic paznokcia tak na 1-2 mm, i uzyc nitki do wyszywania, najlepiej posmarowanej jakas mascia. Upchnac to wzdluz paznokcia az po boczki (tam gdzie najczesciej sie wbija i wrasta) i zostawic po bokach jakies 1cm zapasu
Nie blokuje plytki przy chodzeniu, a nie pozwala paznokciowi wbic sie i wrastac w skore. Jak jest duzy problem mozna na poczatek upchnac ciensza nitke (delikatnie!!)
nie musze dodawac ze niteczke co rano wymieniamy na nowa, i robimy sobie od niej parodniowe przerwy. Nie scinamy paznokcia do zera.
Stosuje to od roku i zazegnalam totalnie problem wrastajacych paznokci, z ktorymi meczylam sie pare lat niejenokrotnie majac zaropialy paluch, mozna by rzec ze za calkowita darmoche...
Niezmienianie niteczki moze zaowocowac jak mniemam jakimis zakazeniami i innymi dramatami wiec naprawde codziennie albo max co 2 dni.
Zeby nie bombardowac skory medykamentami tam, ja smaruje niteczke tez kremem zmiekczajacym do stop, zanim ja upchne i panokiec i skora wokol jest mniej zrogowaciala i elastyczna, co tez zapobiega wrastaniu.
trzeba zapuscic paznokcia tak na 1-2 mm, i uzyc nitki do wyszywania, najlepiej posmarowanej jakas mascia. Upchnac to wzdluz paznokcia az po boczki (tam gdzie najczesciej sie wbija i wrasta) i zostawic po bokach jakies 1cm zapasu
Nie blokuje plytki przy chodzeniu, a nie pozwala paznokciowi wbic sie i wrastac w skore. Jak jest duzy problem mozna na poczatek upchnac ciensza nitke (delikatnie!!)
nie musze dodawac ze niteczke co rano wymieniamy na nowa, i robimy sobie od niej parodniowe przerwy. Nie scinamy paznokcia do zera.
Stosuje to od roku i zazegnalam totalnie problem wrastajacych paznokci, z ktorymi meczylam sie pare lat niejenokrotnie majac zaropialy paluch, mozna by rzec ze za calkowita darmoche...
Niezmienianie niteczki moze zaowocowac jak mniemam jakimis zakazeniami i innymi dramatami wiec naprawde codziennie albo max co 2 dni.
Zeby nie bombardowac skory medykamentami tam, ja smaruje niteczke tez kremem zmiekczajacym do stop, zanim ja upchne i panokiec i skora wokol jest mniej zrogowaciala i elastyczna, co tez zapobiega wrastaniu.
Ja mam akurat niezbyt dobre doświadczenia jeśli chodzi o kosmetyczki. Kiedyś miałam założoną klamrę silikonową, ale niewiele mi to dało, bo problem znowu wrócił po jakimś czasie, więc stwierdziłam, że już więcej nie pójdę do kosmetyczki bo to jest bez sensu. w październiku byłam w Clinica Dermatologica we Wrzeszczu u dr Igora i od tego czasu paznokieć dobrze rośnie i nie widzę, żeby coś się działo