Widok
wg mnie d u p l o albo cos podobnego plastikowego lepsze dla malucha , klocki drewnane sa twarde a maluch 1,5-2 lata potrafi tez rzucac klockami jeszcze wiec bezpieczniejsze jakies duże plastikowe nawet niekoniecznie d u p l o wader tez ma duże i przyjazne maluchom klocki :-) sa tez sporo tańsze . Ja calkowicie ominęłam etap D u p l o , mielismy inne duże kolocki własnie do 3 roku zycia , potem na 4 urodziny dostał juz normalne małe lego , duzy zestaw w skrzyni i naprawdę fajnie się nimi bawił.
To są zupełnie różne klocki. W ogóle do siebie nie pasują. Lego to typowe klocki konstrukcyjne. Natomiast zabawki Playmobil to ja bym w ogóle nie nazywał klockami. To są bardziej takie zestawy tematyczne. Zawsze coś jest do złożenia, ale generalnie te klocki służą do odgrywania scenek. Swoją drogą to jest bardzo rozwijające dla dziecka. Jest mnóstwo fajnych serii, np. Policja, Zamki, ZOO, Farma, itp. Zresztą sami zobaczcie: http://www.niczchin.pl/99-klocki-playmobil To z Lego nie ma nic wspólnego. Powiedziałbym że jest lepsze. No i nie produkowane w chinach jak niektóre zestawy Lego :/