Widok

klucie w prawym boku

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny, jestem w 39 tyg. ciazy i zaczeło mnie kłuc w prawym boku, klucie bardziej podobne do kolki. wiecie moze co to oznacza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie lekceważyć, Panie w ciąży zróbcie koniecznie badania, próby wątrobowe alat aspat, kwasy żółciowe we krwi. może to być cholestaza ciężarnych.ja miałam, pierwsze objawy to było klocie potem swędzenie dłoni i stóp.
No właśnie, wszystkie w ciąży a ja nie, leżę na lewym a kolka z prawej
to raczej cos innego,inny rodzaj ucisku niz ja mialam,bo mnie kłuła cala prawa strona ciała gdy chodzilam.jak lezalam bez ruchu,to nie.
To mnie dziewczyny pocieszyłyście, bo mnie tak od dwóch tygodni (teraz jestem w 32 tyg) boli w lewym boku i po lewej stronie pleców, tak mniej więcej w połowie. Ból nasila się zwykle wieczorem, dodatkowo jak leżę na boku to czuje mrowienie pod żebrami z lewej strony.
też to mam, tyle że ja nie jestem w ciąży:(
no mnie kula jak pamietam cala jedna strona ciala.zwlaszcza jak z domu wychodzilam to po 5 minutach tak kłuło ze musialam stac w miejscu dluzej,zeby isc dalej.
jednak to nie znaczy,ze kazda ktora ma ten problem w ciazy,bedzie potem miala chory kregoslup.wiesz,ja przytylam 20 kg wiec kregoslup troche dostal "po tylku" :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
O rany, ja też to mam, w lewym boku, już od paru tygodni, taka jaby kolka....
zgadza sie.skurcze konczyn moga sie pojawic i nikomu nie zyczę,bo to istny koszmar.
hmm..tak czytam o tym kregoslupie.....
to moze z powodu takiego silnego ucisku mam teraz "pamiatke"w postaci lewostronnego skrzywienia calego kregoslupa i czeka mnie rehabilitacja.:/

ech coś za coś ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
mnie tez kłuje
od samego prawie początku :)
ostatnio byłam u kardiolog z tym problemem i mam sie nie przejmować - kucia moga wytepowac i sie przemieszczac - mnie zazwyczaj kuło jak lezałam na prawym boku, to kazano mi sie kłaśc na lewy, w czasie chodzenia tez. Bół może występować też w przypadku skrzywienia kregosłupa, gdy dziecko uciska na nerwy. jednym słowem pani doktor powiedziała mi ,że tak będzie i po porodzie ustąpi. Moga do tego dojść skurcze kończyn - ekg wzorcowe. Także myśle ,że nie masz się czym przejmować tylko cieszyć się,że i tak póżno cię chwyciło:)
ja też to mam, choć dopiero 27 tc. Mam takie kłucie z prawej w pasie jak kolka, ale wtedy jak idę za szybko, denerwuje się, ale spokojnie to tylko napiecie mięśni, bo pytałam doktorka :)

pozdrówka
prawdopodobnie dziecko uciska.ja tak mialam ostatnie 4 miesiace caly czas,zwlaszcza jak chodzilam to kłuła mnie cala prawa strona tak,ze chodzic nie moglam.byl to wlasnie ból poodbny do kolki.
wszystko minie.....po porodzie:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Szkola podstawowa nr 60 i nr 77 (3 odpowiedzi)

Prosze o opinie rodzicow, ktorych dzieci chodza do tych szkol. Co Wam sie podoba, co nie, jakie...

krem nawilżający do twarzy (45 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Stomatolog dziecięcy prywatnie lub NFZ kogo polecacie? (7 odpowiedzi)

witam, mam pytanie odnośnie stomatologa będzie to nasza pierwsza wizyta córka ma 3 lata i chcę...

do góry