Widok

klucie w prawym boku

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny, jestem w 39 tyg. ciazy i zaczeło mnie kłuc w prawym boku, klucie bardziej podobne do kolki. wiecie moze co to oznacza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
prawdopodobnie dziecko uciska.ja tak mialam ostatnie 4 miesiace caly czas,zwlaszcza jak chodzilam to kłuła mnie cala prawa strona tak,ze chodzic nie moglam.byl to wlasnie ból poodbny do kolki.
wszystko minie.....po porodzie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też to mam, choć dopiero 27 tc. Mam takie kłucie z prawej w pasie jak kolka, ale wtedy jak idę za szybko, denerwuje się, ale spokojnie to tylko napiecie mięśni, bo pytałam doktorka :)

pozdrówka
ostatnio byłam u kardiolog z tym problemem i mam sie nie przejmować - kucia moga wytepowac i sie przemieszczac - mnie zazwyczaj kuło jak lezałam na prawym boku, to kazano mi sie kłaśc na lewy, w czasie chodzenia tez. Bół może występować też w przypadku skrzywienia kregosłupa, gdy dziecko uciska na nerwy. jednym słowem pani doktor powiedziała mi ,że tak będzie i po porodzie ustąpi. Moga do tego dojść skurcze kończyn - ekg wzorcowe. Także myśle ,że nie masz się czym przejmować tylko cieszyć się,że i tak póżno cię chwyciło:)
image

image
mnie tez kłuje
od samego prawie początku :)
image
zgadza sie.skurcze konczyn moga sie pojawic i nikomu nie zyczę,bo to istny koszmar.
hmm..tak czytam o tym kregoslupie.....
to moze z powodu takiego silnego ucisku mam teraz "pamiatke"w postaci lewostronnego skrzywienia calego kregoslupa i czeka mnie rehabilitacja.:/

ech coś za coś ;)
O rany, ja też to mam, w lewym boku, już od paru tygodni, taka jaby kolka....
image
no mnie kula jak pamietam cala jedna strona ciala.zwlaszcza jak z domu wychodzilam to po 5 minutach tak kłuło ze musialam stac w miejscu dluzej,zeby isc dalej.
jednak to nie znaczy,ze kazda ktora ma ten problem w ciazy,bedzie potem miala chory kregoslup.wiesz,ja przytylam 20 kg wiec kregoslup troche dostal "po tylku" :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
też to mam, tyle że ja nie jestem w ciąży:(
To mnie dziewczyny pocieszyłyście, bo mnie tak od dwóch tygodni (teraz jestem w 32 tyg) boli w lewym boku i po lewej stronie pleców, tak mniej więcej w połowie. Ból nasila się zwykle wieczorem, dodatkowo jak leżę na boku to czuje mrowienie pod żebrami z lewej strony.
to raczej cos innego,inny rodzaj ucisku niz ja mialam,bo mnie kłuła cala prawa strona ciała gdy chodzilam.jak lezalam bez ruchu,to nie.
image
No właśnie, wszystkie w ciąży a ja nie, leżę na lewym a kolka z prawej
Nie lekceważyć, Panie w ciąży zróbcie koniecznie badania, próby wątrobowe alat aspat, kwasy żółciowe we krwi. może to być cholestaza ciężarnych.ja miałam, pierwsze objawy to było klocie potem swędzenie dłoni i stóp.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

do góry