Widok
kobiece sprawy
prosze o rade poniewaz okazuje sie ze wlasnie w dniu mojego slubu wypada mi okres i w zwiazku z tym mam pytanie ile czasu przed musze wziasc tabletki anty aby okres sie zatrzymal i zebym nie zdarzyla spuchnac ...bo chce zaznaczyc ze nie moge brac tabletek ze wzgledu na to ze okropnie po nich puchne ...
jezeli nie bierzesz wogole tabletek antykoncepcyjnych a chesz je wziasc by zatrzymac okres to jest to niemozliwe gdyz pierwsza tabletke musisz zaczac brac w 1 dniu krwawienia.
zablokowanie okresu jest mozliwe tylko w takim momencie ze np masz za soba juz conajmniej jedno opakwoanie tabletek (wzielas ich 21) i wtedy zamiast zrobic przepisowa 7-io dniowa przerwe, bierzesz od razu tabletke z nowego opakowania.
nie ma innej mozliwosci, przykro mi;)
zablokowanie okresu jest mozliwe tylko w takim momencie ze np masz za soba juz conajmniej jedno opakwoanie tabletek (wzielas ich 21) i wtedy zamiast zrobic przepisowa 7-io dniowa przerwe, bierzesz od razu tabletke z nowego opakowania.
nie ma innej mozliwosci, przykro mi;)
tabletki niszczą ... mnie zniszczyły ... i lekarze mówiący: "to nowej generacji tabletki można brać śmiało " ... yhyyyyyyyyyyyy
srututuutut pęczek drutu ... ale jak mi inni mowili bym nie brała to dalej brałam ... głupia i młoda byłam ...
4 lata tabletek i teraz mam co mam ... płacz i zgrzytanie zębów o to czy będzie dzidziuś kiedyś czy nie ...
pozdrawiam ...
srututuutut pęczek drutu ... ale jak mi inni mowili bym nie brała to dalej brałam ... głupia i młoda byłam ...
4 lata tabletek i teraz mam co mam ... płacz i zgrzytanie zębów o to czy będzie dzidziuś kiedyś czy nie ...
pozdrawiam ...
Jeśli nie stosujesz obecnie pigułek to ja radziłabym nie zaczynać ich przed ślubem, gdyż przez pierwsze 3 miesiace ich stosowania organizm musi się do nich przyzwyczaić i może zareagować różnie. Pierwszą tabletkę trzeba przyjąc podczas miesiączki i u mnie było np tak, że przez pierwszy miesiac z pigułkami krwawiłam nieprzerwalnie, codziennie !!!
A w dzień slubu okres może Ci się opóźnić, choćby ze stresu dlatego też lepiej nie eksperymentować z pigułkami.
A w dzień slubu okres może Ci się opóźnić, choćby ze stresu dlatego też lepiej nie eksperymentować z pigułkami.
mi kumpela mówiła za miesiączke przesuwa Wit C
ja tego nie sprawdzlam ale ona twierdzi ze zawsze jak kce przesunac to wcina cytryny i jest tak jak ona kce
nie wiem czy to nie czary mary ... ale lepsze od brania tabletek
to są hormony ... oj burzenie równowagi hormonalnej w zdrowym organizmie wydaje mi sie być głupim pomyślem ...
ja tego nie sprawdzlam ale ona twierdzi ze zawsze jak kce przesunac to wcina cytryny i jest tak jak ona kce
nie wiem czy to nie czary mary ... ale lepsze od brania tabletek
to są hormony ... oj burzenie równowagi hormonalnej w zdrowym organizmie wydaje mi sie być głupim pomyślem ...