Widok

kobiece sprawy

Wesele Temat dostępny też na forum:
prosze o rade poniewaz okazuje sie ze wlasnie w dniu mojego slubu wypada mi okres i w zwiazku z tym mam pytanie ile czasu przed musze wziasc tabletki anty aby okres sie zatrzymal i zebym nie zdarzyla spuchnac ...bo chce zaznaczyc ze nie moge brac tabletek ze wzgledu na to ze okropnie po nich puchne ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
najlepiej na to pytanie odpowie lekarz ginekolog ;)

popieram koleżankę powyżej :) idz do lekarza, i tak on musi ci te tabsy przepisać
image
ja wiem ze lekarz mi odpowie na to pytanie ,uwazam ze bez sensu abym placila za wizyte kiedy mam jeden listek tabletek anty wiec zwracam sie Was bo nie wiem czy tydzien przed miesiaczka wystarczy czy moze zaczac brac wczesniej...
jeden listek to za malo, musisz miec przynajmniej 2 zeby sobie krzywdy nie zrobic, i popieram dziewczyny, lepiej wydac 70zl na wizyte niz bawic sie w lekarza, tym bardziej ginekologa
a po za tym zastanawiam sie nad problemem antykoncepcji ,ksieza tyle gadali na naukach ze antykoncepcja to grzech,i co jak pojde wyspowiadac sie przed slubem ze mam spirale to bedzie mi ja kazal wyciagnac przeciez do slubu i tak ja bede miala i tak ..troche ten temat mnie drazni
Lekarzem nie jestem ale jak dla mnie to jednym listkiem tabletek nic nie zwojujesz, mogę się mylić. Najlepiej by było żebyś jednak poszła do lekarza.

Mi tez miesiączka wypada w dniu ślubu, więc biorę dwa opakowania pod rząd i w ten sposób przesuwam ja o tydzień wcześniej.
Nasz ślub 12.09.09
a jak Tobie tutaj ktoś źle podpowie?(niecelowo)? lepiej wydać na wizyte i mieć pewność że nie będziesz go miała .... :)
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
zawsze można zaoszczędzić i pójść do lekarza na NFZ ;)

kiki, jaki tydzień? jeżeli chcesz przesunąć okres, powinnaś zacząć dużo szybciej, ale jest to moje zdanie, lepiej idz do ginekologa, po co sobie narobić biedy tuż przed ślubem
image
macie racje wybiore sie do lekarza ...tak nie lubie brac tabsow anty bo mi trche po nich odbija jestem nerwowa a slub to podwojne nerwy oj bedzie sie dzialo:)))
ja na ksiazeczke naleze do pani Flis i omijam te kobiete szerokim lukiem kto mieszka w Pruszczu to wie o czym pisze....
oj wiem, wiem doskonale... nie ma mowy bym do niej poszła na książeczkę... chodzę prywatnie,wtedy jest ok, ale bez rewelacji, gdybym miała iść po coś innego niż tylko na rutynowe badania, wolałabym jechać do Gdańska niż iść do niej

jezeli nie bierzesz wogole tabletek antykoncepcyjnych a chesz je wziasc by zatrzymac okres to jest to niemozliwe gdyz pierwsza tabletke musisz zaczac brac w 1 dniu krwawienia.

zablokowanie okresu jest mozliwe tylko w takim momencie ze np masz za soba juz conajmniej jedno opakwoanie tabletek (wzielas ich 21) i wtedy zamiast zrobic przepisowa 7-io dniowa przerwe, bierzesz od razu tabletke z nowego opakowania.

nie ma innej mozliwosci, przykro mi;)
tabletki niszczą ... mnie zniszczyły ... i lekarze mówiący: "to nowej generacji tabletki można brać śmiało " ... yhyyyyyyyyyyyy

srututuutut pęczek drutu ... ale jak mi inni mowili bym nie brała to dalej brałam ... głupia i młoda byłam ...
4 lata tabletek i teraz mam co mam ... płacz i zgrzytanie zębów o to czy będzie dzidziuś kiedyś czy nie ...

pozdrawiam ...

Jeśli nie stosujesz obecnie pigułek to ja radziłabym nie zaczynać ich przed ślubem, gdyż przez pierwsze 3 miesiace ich stosowania organizm musi się do nich przyzwyczaić i może zareagować różnie. Pierwszą tabletkę trzeba przyjąc podczas miesiączki i u mnie było np tak, że przez pierwszy miesiac z pigułkami krwawiłam nieprzerwalnie, codziennie !!!

A w dzień slubu okres może Ci się opóźnić, choćby ze stresu dlatego też lepiej nie eksperymentować z pigułkami.
Masz spiralę i chcesz wziąć tabletki?
raczej nie wyobrazam sobie miec miesiaczke w dniu slubu ...raczej nie widze innego wyjscia niz zazycie tabletek najwyzej troche organizm ucierpi ale to tylko na ten dzien i od razu odstawiam...
to po co Ci ślub koscielny?? jak powiesz, że masz spirale to nie dostaniesz rozgrzeszenia, jak nie powiesz to zataisz "grzech"...
a nerwy przed ślubem i tak rozstroją Twój organizm, może Ci sie okres nieźle przesunąć, mnie przesunął się o tydzień chodź od dobrych paru lat mam jak w zegarku...
mi kumpela mówiła za miesiączke przesuwa Wit C
ja tego nie sprawdzlam ale ona twierdzi ze zawsze jak kce przesunac to wcina cytryny i jest tak jak ona kce

nie wiem czy to nie czary mary ... ale lepsze od brania tabletek

to są hormony ... oj burzenie równowagi hormonalnej w zdrowym organizmie wydaje mi sie być głupim pomyślem ...

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (220 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

do góry