Widok
kocie porady
prosze podzielcie sie ze mna wszelkimi sprawdzonymi ,efektywnymi sposobami w dziedzinie --jak okiełznac kota!
zeby nie smierdziało--dostaje spamów i wsciekłosci
zeby nie laził po stole,po garach..zeby wogóle nie łaził tam gdzie ja nie chce
i nie skakał na twarz w nocy..i wogóle,zeby nie oszalec
bo zrobie z niego kotlety,,,pliss
zeby nie smierdziało--dostaje spamów i wsciekłosci
zeby nie laził po stole,po garach..zeby wogóle nie łaził tam gdzie ja nie chce
i nie skakał na twarz w nocy..i wogóle,zeby nie oszalec
bo zrobie z niego kotlety,,,pliss
W przypadku psa zazwyczaj jest tak, że to właściciel go ma.
W przypadku kota zazwyczaj jest tak, że to kot ma właściciela.
Nic na to nie poradzisz.. taka natura.
Obecność osobnika Alfa w domu może troszkę pomóc, ale też gwarancji (w przypadku kota) nie ma.
Proponuję jednak gulasz a dzieciakom chomika ;]
W przypadku kota zazwyczaj jest tak, że to kot ma właściciela.
Nic na to nie poradzisz.. taka natura.
Obecność osobnika Alfa w domu może troszkę pomóc, ale też gwarancji (w przypadku kota) nie ma.
Proponuję jednak gulasz a dzieciakom chomika ;]
nie da rady...chomiki ...dzieki...jeden wyparował-a ten najmilszy..drugi najmilszy zdechł z niewiadomych przyczyn trzeci zapładniał własna matke a ona gryzła swoje młode,,czy jakos tak..szczury były i sa madrzejsze ale
dzieki--albo
kable . wydziergany."wziernik" w ksiazce...chomik w odkurzaczu...
i zal patrzec jak to sie meczy w tej klatce..dwa wielkie szczury zgniecione
w ....ech nigdy wiecej..
nie zastapi kota nic bo karmiony był przez córke-to jej dziecko!
musza byc jakies rady ...na wszystko
dzieki--albo
kable . wydziergany."wziernik" w ksiazce...chomik w odkurzaczu...
i zal patrzec jak to sie meczy w tej klatce..dwa wielkie szczury zgniecione
w ....ech nigdy wiecej..
nie zastapi kota nic bo karmiony był przez córke-to jej dziecko!
musza byc jakies rady ...na wszystko
ja tez lubie zwierzeta..ale nie smród w domu
który na mnie dział jak płachta na byka
i to ciagłe uwazanie ,zeby ci nie spiern..ł czegos waznego
za duzo stresu..enough in my life....(akurat bossom tez nucił:)
dom...ogród i zagroda itd---to co innego!!
to kon moze byc i kozy i w sumie wszystko....
a tu M pare,gdzie dlaludzi ciasno...
pies ma bardziej potulna nature..to fakt..zawsze bardziej psiara byłam..
koty potrafia byc przezabawne..a ...miałam tez taka kotke ,która ratowała czajniki..ja ze zmeczenia zasypiałam ,a dzieci w nocy pic chciały i zawsze przed spaniem--jeszcze zalac dzbanek
wystarczyło usiasc na tapczan i buch w kimono.....kot wrzask nad uchem..dym
podobno da sie jednostki wyszkolic..nie wiem tylko zy to ta jednostka
który na mnie dział jak płachta na byka
i to ciagłe uwazanie ,zeby ci nie spiern..ł czegos waznego
za duzo stresu..enough in my life....(akurat bossom tez nucił:)
dom...ogród i zagroda itd---to co innego!!
to kon moze byc i kozy i w sumie wszystko....
a tu M pare,gdzie dlaludzi ciasno...
pies ma bardziej potulna nature..to fakt..zawsze bardziej psiara byłam..
koty potrafia byc przezabawne..a ...miałam tez taka kotke ,która ratowała czajniki..ja ze zmeczenia zasypiałam ,a dzieci w nocy pic chciały i zawsze przed spaniem--jeszcze zalac dzbanek
wystarczyło usiasc na tapczan i buch w kimono.....kot wrzask nad uchem..dym
podobno da sie jednostki wyszkolic..nie wiem tylko zy to ta jednostka
--ile sie naklełam na swojego psa z grzybów,sledzi,g...sera i innych po drodze
swiezo umytego i przez ma głupote puszczonego samopas...spowrotem do wany i znowu wanne szorowac i szmaty szykowac
własciwie zanim psu odeszło to ..tez było z nim mnostwo problemów..
biegania zeby go złapac...a ty sie spieszysz
i tez smierdzi --umyty czy nie ...tyle ze tomniej drazni
chyba ze ma ochote na namolne pieszczoty
no i koty nie gwałca własciciela w noge..
w sumie to...
moze sie da dogadac
swiezo umytego i przez ma głupote puszczonego samopas...spowrotem do wany i znowu wanne szorowac i szmaty szykowac
własciwie zanim psu odeszło to ..tez było z nim mnostwo problemów..
biegania zeby go złapac...a ty sie spieszysz
i tez smierdzi --umyty czy nie ...tyle ze tomniej drazni
chyba ze ma ochote na namolne pieszczoty
no i koty nie gwałca własciciela w noge..
w sumie to...
moze sie da dogadac
żeby nie śmierdziało to dobrej jakości żwirek i codzienne sprzątanie w kuwecie, mycie kuwet i wymiana żwirku min raz na 2 tyg
kot zawsze wchodzi tam gdzie on chce, nic siłą nie zrobisz, krzyczenie , bicie kota spowoduje że zrobi się lękliwy lub agresywny a chyba nie o to ci chodzi. Możesz za każdym razem go ściągnąć i mówić że nie wolno tam wchodzić, ale gdy ciebie nie będzie w domu, i tak tam wejdzie.
Rada jeśli robisz jedzenie, zastaw stół tak by nie mógł tam wejść, ale pozwól mu gdy jest pusto, Koty wchodzą w szafki torby, we wszystko, po prostu są niesamowicie wścibskie i to ich urok, asystują przy każdej czynności, na starość im się to znudzi ;)
Pamiętaj, dorosły kot rozumuje na poziomie dwuletniego dziecka, trzeba pilnować, by nie stała mu się krzywda
Jeśli nie jesteś wstanie zaakceptować normalnego kociego zachowania, i nie jesteś wstanie sprzątać, to znaczy że nie nadajesz się do opieki nad kotem, oddaj go komuś komu to nie przeszkadza, zanim spaczysz mu psychikę, i nie tłumacz się że dziecko chce kota mieć, do posiadania zwierząt trzeba się przygotować, i do edukować jaka jest ich natura, a nie brać zwierzaka pod wpływem emocji.
kot zawsze wchodzi tam gdzie on chce, nic siłą nie zrobisz, krzyczenie , bicie kota spowoduje że zrobi się lękliwy lub agresywny a chyba nie o to ci chodzi. Możesz za każdym razem go ściągnąć i mówić że nie wolno tam wchodzić, ale gdy ciebie nie będzie w domu, i tak tam wejdzie.
Rada jeśli robisz jedzenie, zastaw stół tak by nie mógł tam wejść, ale pozwól mu gdy jest pusto, Koty wchodzą w szafki torby, we wszystko, po prostu są niesamowicie wścibskie i to ich urok, asystują przy każdej czynności, na starość im się to znudzi ;)
Pamiętaj, dorosły kot rozumuje na poziomie dwuletniego dziecka, trzeba pilnować, by nie stała mu się krzywda
Jeśli nie jesteś wstanie zaakceptować normalnego kociego zachowania, i nie jesteś wstanie sprzątać, to znaczy że nie nadajesz się do opieki nad kotem, oddaj go komuś komu to nie przeszkadza, zanim spaczysz mu psychikę, i nie tłumacz się że dziecko chce kota mieć, do posiadania zwierząt trzeba się przygotować, i do edukować jaka jest ich natura, a nie brać zwierzaka pod wpływem emocji.