Widok

koło do sukni ślubnej

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
poproszęo radę. panie w Agnes twierdzą, że w kole jest wygodniej i suknia się ładniej układa... ale słyszałam też opinie że koło tylko przeszkadza, plącze sie i niewarto;( i ogólnie, że kołom mówimy NIE.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
image

sprawdzam czy fotki się wklejają
wklejają si;-) czy do tej suknie brać koło czy nie... jaka jest wasza opinia??
ja miałam takie koło ze w kazdej chwili moglam je wyjac wiec jak byloby mi niewygodnie to bym wyjela ale bawilam sie z kolem cala noc i nic nie przeszkadzalo , sukienka rzeczywiscie ladnie sie ukladala ale to zalezy od sukienki bo bez kola tez bylo ladnie , uwazam ze kolo w niczym nie przeszkadza
uwazam ze do tej sukni lepiej jakby bylo kolo
ja tez uwazam ze zdecydowanie lepiej ta suknia z kołem, tak jak ktoś wspomniał koło zawsze można wyjąć, ale trzeba pamiętać, że suknia wtedy będzie trochę za długa i może ciągnąć się po ziemi
ale koło w niczym nie przeszkadza naprawde
ja tez zastanwialam sie czy miec kolo-i na szczescie po jakims czasie sie zdecydowalam na małe kolko. Bez kola - bedziesz miala ten caly materail miedzy nogami- wówczas nie da sie tanczyć. Mialam suknie w domu z halką- taką tylko tylko z tiulami- katastrofa- miedzy nogami full materiału. Dlatego wypozyczylam tą z małym kolem i nie załowałam
pozdrawiam
dziekuję za rady;-) uspokoiłam się troche, rzeczywiscie mogę zdjać jak mi to będzie przeszkadzać;-)

pozdrawiam
wlasnie,powiedzcie jak to jest z tym kołem,kupuje sie je czy wypożycza???
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
eh, ja bym się za żadne skarby nie zgodziła na koło.

uwielbiam zwiewne sukienki, w których można się poruszać bez balastu:)
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
ja też mogłabym mieć tę sukienkę bez koła.. Wydaje mi się, że wtedy suknia wygląda nowocześniej.
image
ja tez zrezygnowalam z kola. gdy usiadlam na krzesle w sukni z kołem to wokol siebie mialam tyle materialu ze chyba narzeczony by sie musial przedzierac zeby podejsc ;-)) dlatego wybralam halke bez koła. podobno jest inaczej szyta i usztywniona tak,aby suknia mimo wszystko sie dobrze układała

pozdrawiam
wszystko zalezy od sukienki ja biorę takie malutkie koło żeby mi materiał między nogami nie latał podczas tańca i żebym się przez to nie zabiła
image
7 sierpnia 2010
Ja tez uslyszalam w marietta i agnes,ze kolo powinno byc... nie uwierzylam bo nikt nigdy nic nie wyjasnial.. dopiero jak poszlam do salonu Lisa Ferrera pani ktora mnie obslugiwala pokazala jak suknia w ktorej sie sobie podobalam wygladala na kole i jak bez. W kole wyglada a pieknie unosila sie, byla taka balowa, gdy zdjelam kolo , suknia jakos tak zmizerniala i co najwazniejsze "lepila" sie do nog- jak chodzilam to normalnie przeszkadzala bo platala sie miedzy nogami. Pytalam Pani czy to kolo bedzie mi bardzo przeszkadzalo, i pani wyjasnila,ze teraz te kola sa inne niz kiedys. Probowalam usiasc w sukni i kucnac, nic nie przeszkadzalo. Te kola sa podobno teraz elastyczne gdy kucam cala suknia sie nie podnosi, kolo dopasowuje sie...
Ja miałam aż 3 koła ( halka na 3 kołach) i po swoją sukienkę jechałam aż do Białegostoku. Uważam że lepiej jest mieć choć takie małe jedno koło. Suknia ładnie układa się w tańcu, nie przywiera do nóg, nie elektryzuje się od rajstop, kiedy jest upał jest przewiewnie. Ktos mnie straszył że nie bede mogła wsiąść do samochodu, usiąść do stołu i wogóle się poruszać. Bzdura. Koło ułatwiło mi poruszanie się. W kościele wygodniej było mi klękać wsyawać nie przydeptałam sukienki. Poza tym gdy mierzyłam suknię bez koła dostałam jakiejś wysypki od gorąca, mimo że miałam rajstopy. Teraz te koła sa na takich elastycznych drucikach nie jak kiedyś sztywne koła. Pan Młody bez problemu mógł do Mnie podejść. Natomiast myślę że jest mały problem jeśli chce się później zrezygnować z koła, bo wydłuża się sukienka i można się nawet wywrócić. Zależy też od wielkosci koła. Co do pytania czy się koła kupuje czy wypożycza to myślę że wielkość salonów wypożycza koła. Tak robił też salon w którym kupiłam sukienkę.
Silen zgadzam się z Tobą w 100%.
Mnie też wszyscy znajomi straszyli,że nie będę mogła uklęknąc w kościele i usiąść normalnie bo cala suknia będzie się podnosiła dlatego od razu w salonie ukucnelam sobie w sukni - one naprawde są elastyczne te kola.
ale mi zamieszałyście z tym kołem. Fakt,że w sukni tylko stałam,a nie chodziłam i nie tańczyłam, bo za bardzo nie było gdzie, więc nie wiem czy sie majta między nogami. Chyba jeszcze raz się umówię na przymiarke i ewentulanie zmienię zamówienie na halkę z kołem. Ale ja miałam wrażenie,że przy siadaniu suknia sie nadymała i robiła się beza.....
Do tego fasonu sukni, co tu pokazujesz to faktycznie koło chyba będzie lepsze bo bez niego może stracić kształt i fason.
Ja natomiast po wielu przymiarkach (m.in. w Agnes) sukni z kołami i bez, zdecydowała się na model w Cymbeline, który jest bez koła ale jest tak uszyty i materiał jest tak piękny, że suknia trzyma swój kształt i nie trzeba do niej żadnego koła. Jest niesamowicie wygodna, nie ma żadnych halek ani innych dodatków jest leciutka jak piórko, a wygoda to dla mnie akurat podstawa w stroju, szczególnie jeśli mam to nosić przez dłuższy czas- tu całą noc.
wg mnie tez w tej sukni koło jest niezbędne - po prostu ładnie się będzi ewtedy okłądała

A suknia 1 klasa!!
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Ja mialam kolo i bylo mi wygodnie,tymbardziej suknia sie ladnie ulozyla i nie platala sie miedzy nogam do tego nie deptalam po niej ,a bez kola byla troszke dluzsza i bylo nie wygodnie.
Co do kola to ja jeszcze sobie je razem skleilam w tym miejscu w ktorym dobrze sie suknia ukladala bo Ono jest regulowane i po sklejeniu nic a nic sie nie platao;)
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
moim zdaniem może się sukienka ładniej układac
no to nie widze cie zgrabnie wygladajacej ze zwalami materialu miedzy nogami...chyba nie wiesz co piszesz.
dziewczyny koło dokupuje sie oddzielnie czy dodaja razem do sukni???
image
[/url]
oddzielnie; podobno można też wypozyczyć.
ja w arttrend dostałam koło i halkę gratis, nie było nawet mowy o dodatkowym koszcie ani o oddaniu po weselu.
aha... a ktos wie jak to wyglada w salonie Agnes?
image
[/url]
A Langorii tez jest w cenie. Trochę dziwne płacić za halke skoro jst ona niezbędna w sukni. Niezależnie od tego czy z kołem, czy bez
a tak btw, cheerinup - piekna ta woja Kaliope:)
kunegunda,

kiedys czytalam , ze w niektórych salonach doliczają za halkę itp, takze warto się upewnić.
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
To już chyba naciąganie, każą płacić za halkę, gdy suknia kosztuje 2 czy 3 tys. Myślę ze w porządnych salonach tego nie ma
dziękuję outree;-)
30 st. jadę do Sierakowic zamawiać. Dowiem się co i jak z kołem/halką bo widzę, że różnie bywa. Przymierzałam wcześniej w Agnes i wydawało mi sie, że cena sukni była podawana bez halek.kół. Szczerze mówiąc to już mnie nic nie dziwi;-)) ślub to niezły biznes jest... Wczoraj na targach pytając o standardowe ceny dekoracji jedna z takich firm zaoferowała 3 000,00 zł za kościół, salę, samochód + wiązanka... chybe jednak przesadzili. Nie wiem dokładnie co w to wchodzi, ale jak na uslgę STANDARD dużo, ile w takim razie kosztuje coś wyszukanego;-))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja jeszcze mam suknie z wyprz wiec pewnie tu juz wogole halka czy kolo nie bedzie sie nalezalo hehe:)) zapomnialam zapytac ale to na przymiarce..
image
[/url]
cheeringup dokładnie, my pytalismy sie o sam kosciol i zaspiewał nam 2 tys. Jak to usłyszelismy to podziekowalismy :)
image
image 05.06.2010r.
zwariowali..
no tak, lepiej zrobić wszystko razem za 500zł i mieć wiochę z sztucznych kwiatów, a to wszystko oferują "forumkowe firmy dekorujące- dekoracja od 100zł". masakra. chcesz mieć ładnie, oryginalnie i nowatorsko- musisz się liczyć z nieco wyższymi kosztami.
my mielismy dekorowany kosciol przez forumke i bylo bardzo ladnie i to za 600 zl wiec nie trzeba placic 2-3 tysiecy za wystroj kosicola
www.slubnedekoracje.republika.pl tutaj kontakt i na stronie sa zdjecia w galerri koscioly na samym dole to nasza dekoracja i serdecznie polecam
no za minimalistyczną dekorację z margaretek to więcej zapłacić nie można:P
poza tym "ładnie, pięknie, cudownie, ślicznie, itd itp" to pojęcia względne :) bez urazy pozdrawiam.
i minimalistyczna dekoracja potrafi byc ladna szczegolnie jak kosciol jest ladny , a czasami jak za duzo nawalone jest to tez nie jest ladnie , ale to kwestia gustu , i nie mozna mowic ze eleganckiej dekoracji za 600 - 800 zł nie mozna zrobic bo mozna
zgadzam się, że wystrój wystrojowi nie równy...
ja akurat nie chcę kwiatów przy ławkach ani prawdziwych ani sztucznyc, wystarczą te przy ołtarzu. Mój kościół jest dosć bogato zdobiony, jestem minimalistką i jak jeszcze bym go naładowała dekoracją to bym mogła zwariować przy samym wejsciu;-)
Poza tym nie pytałam się o konkretną dekorację ale o ceny standardowe, dlatego się zdziwiłam. Wiadomo, że za przyzwoita wiązankę trzeba liczyc około 200 zł, ale za salę czy kościół 2 to już dla mnie przesada..
ja tak nie uważam, że 2 to mało. ja miałam okrągle stoliki x8 a na każdym wysokie bukiety za 200zł to już jest 1600zł. do tego przystrojenie wejścia, stołu "naszego" i za nami i słupów i cenka się robi.
ok, dla jednych mało dla innych dużo;-) zależy na co kogo stać...
oczywiście moglabym mieć małe bukieciki, których by nie było widać, ale nie taki jest zamysł dekoracji. jak już robić, to po to, żeby to było widoczne. a pewnie te ceny dekoracji podane przez firmy to ceny średnie i takie, które już coś przedstawiają. mi się wydaje, że to oczywiste, że jak ktoś chce jeden bukiet to nie policza 2 tys. tylko taka cena jest za widoczną dekorację.
"ja tak nie uważam, że 2 to mało."

miało być, że że to nie mało ani nie dużo, tylko coś widocznego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja uważam, że nie zawsze dekoracja musi być "duża", żeby była droga. za małe bukieciki ale z pmysłem też możesz zapłacić 200 zł, zależy od użytych kwiatów i materiałów... poza tym liczy sie pomysł. moim zdaniem powinno byc ze smakiem i odpowiednio do sali czy okazji a nie na zasadzie, że jak już 2 tysie wydaje to niech chociaż bedzie widać...
chodziło mi raczej o to, że mogłam się zdecydować na mniejszą dekorację, ale chciałam, żeby była widoczna, dlatego zdecydowałam się wydać trochę więcej i nie uważam, że było to drogo jak na dekorację jaka miałam.
My też z mężem korzystaliśmy z usług tej firmy-ślubnedekoracje-i byliśmy bardzo zadowoleni,bo nie chcieliśmy by kościół był zawalony sztucznymi kwiatami i pseudo "bramami kwiatowymi",a jeśli chodzi o cenę to naprawdę warto,bo inne firmy wołały na dzień dobry ok 1000 zl,za dużo mniej.A Pani Ania jest osobą bardzo odpowiedzialną i nie musieliśmy martwić się naprawdę o nic-wszystko wystarczyło raz ustalić,by nie zamartwiać się czy dekoracja będzie taka jaką chcieliśmy i czy napewno będzie zrobiona.Polecam jak najbardziej tą firmę.
Pozdrawiam Mężatka

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry