Widok

kołyska, czy ktoras mama miala?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dla swojego malenstwa? jaka lepsza? czy na plozach czy taka bujana? jak dlugo byla w uzyciu? czy w ogole sie sprawdzila?
dziekuje za wszelkie sugestie i porady!
mam na uwadze takie dwie:
na plozach:
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/de/qe/4gqz/vLkVxFmUiUi39D6yAX.jpg
i na kolkach, tylko kolek raczej nie zamontuje:
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/de/qe/4gqz/T4cZtH42LE1OBHjQYB.jpg
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej. Moja córka miała tą z drugiego linku. Szczerze polecam, kiedy chcesz bujac - bujasz a jak nie ma opcje blokady. Nina spała w niej 7,5 miesięca - spokojnie się mieścila, przenieślimy ją do łóżeczka jak juz samodzielnie siadala. Bujana byla przez pierwsze dwa miesiące.
Ninuska chcesz kluska?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziekuje Ci! 7,5 m-ca, to super ;) myslalam, ze tak do 5ciu max!
image
My tez uzwalismy podobnej z 2 linka, i prawie wogle nie bujalam mialam zablokowane ciagle, mlody spal w niej chyba 6 miesiecy, i teraz mloda tez w niej bedzie spac:)
image
image
dzieki Ssabinka :) wlasnie szukam argumentow, ze warto kupic ;) miejsca mam sporo, lozeczka po blizniakach tez sa.. ciuszkow mam cale mnostwo.. cos musze kupic nowego ;) a ze jeszcze sie swietnie sprawdza... ech, nic, tylko kupowac :D
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi sie podobaja bardziej kosze mojzesza, przy drugim napewno kupie od poczatku, dla Ami dostalismy jak miala kilka miesiecy a i tak super sie sprawdzal:)
tak, kosze tez fajne, ale cena sporo wyzsza..
image
Kup uzywany:) Ja sprzedalam swoj za chyba 150zł.
Kółka naprawdę się sprawdzają, ja mam podobną, tylko w kolorze sosny. Kółka pozwalały na swobodne przemieszczanie kołyski, zwłaszcza, jak mały zaczął się rozglądać, to zmieniałam mu widoki. Blokada kółek obejmowała wszystkie cztery sztuki. Mój jakoś nie wyleżał w niej długo, nudziło mu się, wytrwał max4 miesiące.
my tylko do spania potrzebujemy, w ciagu dnia schodzimy na dol, gdzie juz nie zaciagne kolyski :)
image
Ja tez bede korzystala tylko w nocy jak bedzie z nami w sypialni a lozeczko bedzie pokoj obok razem z filpem:) mysle ze kosz jest mniejszy i maluch nic nie widzi po bokach. Ja nawet mialam karuzele przyczepiona do niej:) polecam jak najbardziej:) dlateo jej nie sprzedawalam:) tylko tych kolysek na kolkach chyba tez jest pare rozmiarow.
image
image
malo jest generalnie bialych (w sensownej cenie oczywiscie :) wiec wyboru nie ma az takiego, rozmiar 40/90, to zdaje sie standard.
image
Też się długo zastanawiałam czy kosz czy kołyska, nie żałuje wyboru bo mała dlugo w niej spała i dla mnie zbawienne były szczebelki po cesarce - nie musiałam wstawać żeby zobaczyć czy wystko ok ;) a z racji tego, że to moje pierwsze dziecko sprawdzałam co chwile ;p dopiero jak zaczeła się kręcić to ochraniacze poszły w ruch :)
Ninuska chcesz kluska?
Ja wolę kupić takie cudo :
http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-kolyska-sosna-materac-w-wa-i2670400973.html

Kołyska z łóżeczkiem. Moim zdaniem genialne. Starczy na conajmniej 2 lata i ma szufladę.
image
image
ja mam juz dwa lozeczka klasyczne plus jedno turystyczne z mozliwoscia zamontowania ploz (nigdy nie uzywane) :) teraz chce cos innego, malego, ladnego do sypialni. pozniej bedzie lozeczko.. i albo w sypialni - jak maz da rade jeszcze, albo w sasiednim pokoju przygotowywanym dla malej juz..
image
nasz synuch mial kolyske, w ktorej mozna bylo zalozyc koleczka albo odkrecic i byly plozy, takze uniwersala..jak poszukam link to wkleje.
nam kolyska starczyla do 4 miesiaca.
http://allegro.pl/kolyska-dziecieca-fishetr-price-jak-nowa-i2698960927.html

podobna do tej..
Karolla, to takie juz cudenko :) dzieki za fotke!
image
ogolnie bylam zadowolona z niej, najwazniejsze ze byla mega lekka.. takze moglam wedrowac z nia z sypialni do kuchni i po schodach :) a.. i fajne bylo to, ze miala dwa rodzaje wstazek niebiesko bialych i rozowo bialych takze uniwersalna..
Ja miałam ten drugi typ, fajna kołyska ale u mnie się nie sprawdziła,mała od początku nie chciała spać z nami w sypialni ani w łóżku ,ani w kołysce za to od razu usypiała w łóżeczku u siebie w pokoju a w ciągu dnia uwielbiała leżeć w leżaczku chicco do którego kładłam ją od kiedy skończyła 5 tygodni.
My mamy nieduże mieszkanie, więc w zasadzie ciężko zmieścić tam coś większego. :) Oczywiście mamy pokoik dla dziecka - wstawiliśmy łóżeczko, mebelki i na naszą upragnioną kołyskę brakło miejsca. Ale uparliśmy się i mamy - kupiliśmy wielofunkcyjny wózek (Orbit Baby G2) z dołączonymi płozami, na których można przypiąć gondolę albo siedzisko i zrobić kołyskę. Super sprawa! :)) Myślałam, że to nie będzie się dobrze spisywać, ale jest zupełnie inaczej. :D
Arkadia150,
Orbit Baby... to ten wózek z Na dobre i na złe ? Tak mi sie coś kojarzy ... Widziałam taka kołyskę czerwona na filmie jak małe dziecko Leny w niej pokazywali - to TEN??? Fajnie to wyglądało tylko kołyska jakaś mało głęboka mi się wydawała???
aa, tez zwrocilam uwage na ten wozek w filmie :) stwierdzilam, ze to pewnie jeden z tych "lokowanych" produktow :D hihi..
image
ja mialam kosz mojzesza
uzywalam do 3ciego miesiaca ale mam dlugie dziecko.
Fajny bo lekki i wedrowal ze mna po domu tzn w nocy przy lozku a w dzien ze mna na dole bo mialam dwu poziomowe mieszkanie. byl bujany i mozna bylo blokowac. mnie przekonalo ze dziecko nie jest takie zagubione jak w wielkim lozeczku. pamietam jak ja przenioslam do duzego lozka i wygladal taka krusyka a miala juz 3 miesiace
Tak, tak, to ten wózek. :D Kołyska mogła wydawać się mała, bo na płozach zainstalowane było tylko siedzisko ze spacerówki, wtedy tworzy to taki "leżaczek" dla dziecka. :) Można zainstalować też gondolę i wtedy jest już normalna, głęboka kołyska. :)
Kołyska to fajna sprawa. Też mam wózek Orbit Baby G2 i bardzo chętnie korzystałam z kołyski a teraz korzystam z bujaczka. Podoba mi się to że gondola ma uchwyty za które można złapać i bez problemu przenosić kołyskę.
Też rozglądam się za kołyską, ale chciałabym taką powyżej 90 cm, ciekawe czy znajdę. Nie na płozach (bo takie wydają mi się mniej bezpieczne) ale z możliwością blokady.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

białe blaty w kuchni (40 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

do góry